Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Ретко може да доцни (без бременост) од Кломифен, освен ако фоликулите не пукнале, па се направиле цисти :worried: Го провери тоа гинекологот, чисти ти се јајниците? Кога ти беше овулација?
    Тест направи ли? Оди преку крв да ти проверат....

2. kate103

kate103 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Cistite mi se cisti, a ovulacijata ne znam tocno koga mi bese, mislam deka bese na 15 ili 16 den. Test nemam napraveno seuste od strav deka ke se razocaram. Ve molam, ste imale li vakvi iskustva ?

3. Proxima

Proxima Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    234
    Ако си требала да добиеш на 19. октомври и се уште немаш, не знам како можеш само да чекаш и да не направиш тест. :o
    Направи тест, голема е веројатноста да си бремена. Со среќа.

4. kate103

kate103 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    da ama na eho minatata nedela mi kaza doktorkata deka nema nisto nitu pak indikacii za bremenost. off ne znam sto da pravam :(

5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Примаше други лекови после овулација? Утрогестан или сл.? Ме чуди зошто дури и да си примала (доцни во тој случај) по престанокот на пиење по 2-3 дена си требала да добиеш :?: друг пат ти доцни или ти е редовна? Оди во најблиската лаб. и испитај преку крв ;) или пак на ехо денес-утре! ајде чекаме убави вести :*

6. kate103

kate103 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Nemam primano nikakvi drugi lekarsta, osven klomifen, nitu pak pregnil za pukanje na folikulot. Se plasam da ne e nesto strasno, nekoja cista da se ima stvoreno ili ne daj boze nesto postrasno :( Mi docni i bez klomifen ama toa bidejki imam PCO , a prviot pat koga piev klomifen bese bezuspesno i togas mi dojde redovno na 28 dena, a sega nema nisto. Sepak me cudi zosto doktorkata ne mozese da vidi nisto na eho.

7. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Не можам да ти помогнам не знам ништо за ПЦОС кога доцни како пресметувате, ама само еден совет имам а тоа е - кломифенот како лек нема врска со доцнењето на циклусот, лековите кои го појачуваат лачењето на прогестеронот во пост овулаторната фаза- може, а кломифенот-не ;)
    Ако често ти доцни не го поврзувај тоа со нешто страшно зашто си пиела кломифен ;) оди на ехо повторно :)

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    направи си тест, ако е негативен одма кај гинеколог

9. kate103

kate103 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2013
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    ke odam utre direktno na ginekolog i ke vi pisam kako sum pominala :) fala za poddrskata, mnogu mi znaci :*

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Вечерва одам на фоликулометрија, па да видиме овој месец како е :^) , не се надевам многу на позитивен исход :( , ама што сака нека биде.....

11. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    Сега се вратив од гин. и ми рече дека имам еден зрел фоликул пред прскање и вечерва да бидеме активни со мм :$ , ако не биде ништо и овој месец ми рече дека следниот месец порај кломифенот плус ќе ме боцнела со прегнил. Тоа е репортот од мене :lol: Господ нека ми помогне мене и на сите коишто ги чекаат двете црти, позз :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Зошто не прими и сега прегнил? таман да си знаете дека ќе пукнат! Јас минатитот месец не бев стимулирана па примив кога беше убава фолекулата ;) Ајде радувајте се деновиве со мажето ;) Ќе даде Господ кај сите :*

13. zazarsko

zazarsko Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2012
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    122
    ^ И јас сакав да и речам да ми ја стави вчера инекцијата ама си реков да пробаме уште овој месец без инекција :^)

14. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Devojki men mi pocna na 9.11.13 mi trea 5 dena od 4 den pocnav da zimam klomifen i utre mi e posleden den, vo ponedelnik idam na kontrola da vidam do kaj se folikulite i iskreno se nadevam deka se porasnati
    kako i da e terapijava odlicno ja podnesov so ogled na toa deka pijam i bromergon po pola tableta sabjale i navecer poradi visokiot prolaktin i custvuvam ko od vnatre da mi gori cel stomak ko nekoe cesanje veke ni ja neznam sto custvuvam :D :D :D :D iskreno samo se nadevam na najdobroto
    ;) ;)

15. Cindarella

Cindarella Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    15
    Bev denes na pregled i toa e toa imam folikul od 3sm.i nekolku mali folikulcinja dok mi kaza deka ima i nekoja tecnost vo matkata sto asocira na prsnat folikul ..rece da bideme vredni so mm meguto ne se nadevam nisto posebno poveke sto e toa e 3ta godinata se e vo red i so dvajcata megutoa ne saka nesto i nema so sila da se tera se otkazav od site ponatamosni lekuvanja sakam da odmoram malku od bolnicive ....eden e gospod moze vi ima dr planov za mene pozz devojki se najubavo i m n uspeh :D

16. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Здраво феминкиии...ве следам цело време па сакам да прашам нешто во врска со кломифенот..јас го земав 3 месеци по ред и еве сега 2ри месец не примам ништо,колку време поред го примате вие и дали е подобро што правам пауза,а од него ми се чини дека имам подуен стомак :(

17. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Еци почекај уште некој месец.....пошто кломифенот ги троши јајниците....а за подуен стомак и мене исто ми се напрај еве јас по 2 месеци пауза уште имам мака со подуеност,гасови.....позз се најдобро :*

18. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    jas го земав кломифенот преку еден месец, така ми кажа гинекологот, и после 3тото земање имав ановулаторен циклуц, и добив на 15 дена редивна менструација, пто значи од кломифенот настанал дисбаланс и не излегла фоликула, нели тој ги троши јајниците сега нема да зимам, па можеби пак наредниот месец

19. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Фала ти многу...мислев денес да одам кај Др.ама оставив за наредната недела да видам што ке каже таа...а тоа за подуен стомак ме мачи ми се чини ке пукнам и никако да ми се намали во принцип имам мало стомаче и тенка половина а сегаа што направив...мислам дека тоа е само од кломифенот :( и се мислам дали кога ке идам кај Др.ако ми ги препиша пак дали да ги земам уфф, :x слуснав за еден рецепт и тоа во емисијата ,,Билките на баба Рада,, со суви смокви и маслиново масло за подобра плодност и кај жената и кај мажот...но не го знам точно рецептот дали го има некој и дали пробал сакам да пише, мислам дека лекот е блиску до нас а ние не го знаеме :(

20. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Смокви во маслиново масло лек за неплодност

Маслиновото масло во комбинација со смокви е чудесна комбинација во аптеката на природата и претставува народен лек одамна познат главно во приморските региони.Искуството покажува дека комбинацијата од смокви и маслиново масло помага во лечење главно на: неплодност, хемороиди, цревни заболувања, анемија, запек, високиот холестерол,бронхитис,астма.Смокви во маслиново масло се најдобар лек за бактериите во желудникот, и за чир.Во принцип, смоквата е многу лековита во комбинација со маслиново масло за разни стомачни заболувања.

Подготовка на лекот:

Во едно литро маслиново масло во стаклена тегла се потопуваат 40 суви смокви.Се остава да отстои 40 дена. После тоа, секој ден на празен стомак јадеме по една смоква пред секое јадење. Ако не можете на овој начин да ги јадете смоквите тогаш пијте по една лажица маслиново масло а после тоа јадете по една сува смоква. Лекот го има истиот ефект.Овој рецепт е безбеден и ги ублажува симптомите се додека трајно не се отстранат.Сувите смокви содржат многу повеќе енергија, протеини, масти, шеќери и минерали од свежите плодови. Не заборавајте да ги чува на ладно, и темно место. Сувите смокви се одличен извор на минерали како што се калциум, бакар, калиум, манган, железо, селен и цинк. Во 100gr суви смокви има 640mg калиум, 162mg калциум, 2,03 mg железо. Калиум е важна компонента на клетката и телесните течности што помага за контрола на отчукувањата на срцето и крвниот притисок. Бакарот е од суштинско значење за производство на црвени крвни зрнца. Железото е неопходно за формирање на црвени крвни зрнца во крвта. Маслиновото масло содржи мононезаситени масти, поздрав тип на масти кои може да го намали ризикот од срцеви заболувања и намалување на вкупниот лош холестерол во крвта. Маслиновото масло содржи витамини А, Д, К и Е, кои помагаат организмот да се бори против слободните радикали и оксидацијата на клетките.

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.