Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Оф јас имав многу болки и грчеви во јајниците, посебно првиот месец. Гинекологот ми кажа нормално било, се будеа јајниците од сон, моите беа успавани :D

Јас да ве прашам девојки. Останав бремена со кломифен, со трета доза (третиот месец).
    Сега би сакала пак да останам бремена, ама ме ужаснува помислата на тоа чекањето на бременоста како првиот пат.
    Дали мислите дека е паметно да си одам кај гинеколог и веднаш да побарам кломифен?

2. katufce

katufce Нов член

Се зачлени на:
    23 февруари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    fala na ti na site vi posakuvam pobrzo zabremenuvanje i lesna bremenost

3. DaniAna

DaniAna Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    I јas sum ovoј mesec so klomifen.Nemam nikakvi problemi ,gi imam napraveno site izpituvanјa i јas i soprugot so nas e podpolno se ok no nikako da se zacne.Poradi toa se odluciv na klomifen.Imav poduenost , i јaki bolki vo јaјnicite odkako napraviv kontrola za folikulite.Folikuli imav od desno 4 dosta golemi a od levo samo dva golemi.Po nekolku denovi od kontrolata mi se јavia bolki se konsultirav so maticnata rece deka e normalno naјverovatno togas sum ovulirala.Sega sum pri kraј so ocekuvanјata na 21 treba da e sleden ciklus i se nadevam nema da bide :)

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Прими прегнил или не? Јас ако добијам (а се надевам нема) почнувам со кломифен :)
    Колку пати беше на фоликулиметрија?

На DaniAna му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    девојки јас денес зедов кломифен 15 ден на рецепта аптекартака ми кажа дека само тој на рецепта го имаат ама не беше запознаена дали постојат други видови, па сега ме јади јанза да не не е добар :?:
    Слика неможам да најдам па ќе опишам кутичето е бело и напишано е Кломифен со црвено а 50 мг со зелено, и со зелено пиши антиестроген-стимулатор овулације. Производство Ремедика Кипар, го имате ли користено?

6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Не е битно кој го произведува и од каде е, битна е дозата - 50мг е тоа што ти треба. Што ти препорача докторот, од кој до кој ден да пиеш?

Јас не примив Прегнил, оставивме фоликулите сами да си пукнат кога ќе се зрели...

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мислам и јас тој што го купив во Систина е ист. Бело пакување со зелено како доминантна боја. Мислам истиот производител беше. на рецепта 15 денари :lol: јас мислев 108 се малку а ова можело уште помалку :)

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  8. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    јас ке правам инсемоинација почнувам од 3 ден по две дневно паралелно со естрофем и декортин а после ке додадеме и инекции гонал за да бидиме сигурни дека ке бидат големи и квалитетни а и бројни фоликулите па со господ напред сега :( И ке примам инекција Олвидере за пукање и после 1 ден инсеминација :)

9. DaniAna

DaniAna Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Ne primiv nisto bev dva pati na merenјe na folikulite i nisto vecerva dobiv pa se nadevam odam na vtora doza , malku poveke se razocarav vecerva :(

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    баш ми е жал што си се разочарала. Колку што литав тука девојките претежно имале позитивен резултат после 2, 3 доза. Исто читав и дека еден мессец се паузира. Сепак, кломифенот ги троши резервите на ј.клетки.
    Јас би сакала да примам инекција, така точно ќе знам кога прскаат. Штознам, ми изгледа посигурно, иако и тоа не мора ништо да значи.

11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Ako pravis vo Sistina inseminacija, ke ti dadat stop inekcija pred inseminacijata 30tina casa, za da bide tempirano ispustanjeto na jajce kletkata

12. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да, Лазаревски ќе ми прави. Само уште да добиев за да почнам со процесот :^)

13. DaniAna

DaniAna Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Neznam mene ne mi dade maticnata inekcija , sega poftorno pocnav od vcera so vtora doza klomifen i mi rece da odam na kontrola na 10 ti den od ciklus.Se nadevam deka ovo pat ke bide uspesen :D

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ajde ovoj pak ke bide uspesno. Mora pozotivno da se misli :)

15. zimska

zimska Нов член

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки, нова сум на форумов, ве читав овде, а и други форуми разгледав и гледам дека многу девојки имаат мака со кломифенот во однос на неподнесување на лекот. Јас прв пат, 4ти ден ги пијам по две, едно сабајле едно навечер, но не чувствувам ништо необично, е сега се прашувам дали па тоа е нормално? Да не нема ефект, ама баш ништо не чувствувам, освен што ми излегоа дури 4 акни :punch: што вообичаено кога си добивам не е случај, може ретко да излезе една ама не секогаш. А гледам дека има многу успеси со помош на кломифенов па сега сум полна ентузијазам :lol:

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Здраво зимска и добро ни дојде. јас од вчера почнав да ги пијам - по едно на ден 5 дена. сеуште е рано да имам било каква реакција.
    Ама мислам секој организам е различен. Може подобро ги поднесуваш :) Ќе пишам јас како ќе ми иде викендов - секако ќе бидам при крај со дозата :)

17. zimska

zimska Нов член

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Фала кукла21, добро ве најдов :) . И јас од 5ти ден ги пијам, па во недела на мерење, што и да е .. ќе ви кажам што има што нема кај мене. А и ти изгледа прв пат ги пиеш :) се надевам дека ќе ја постигнеме целта што поскоро :wink: ти посакувам многу среќа!

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    јас пијам 5 дена почнувајќи од 3 ден. Прв пат, да. Денес 2ра доза па еве на спиење :D
    На 9 ден сум на мерење на фоликули :^)
    Ти инсеминација ќе правиш или?

19. DaniAna

DaniAna Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    34
    Devoki i vtorata doza so klomifen neuspesna dosta sum razocarana i neznam dali bi odela na treta , mi docnese i mislev ke ima nesto zasto pretezno dobivam na 26 / 27 dena a sega mi e 29 i iskreno se ponadevav deka ima nesto no povtorno nisto . Razmisluvam sledniov pat ako se odlucam da zemam da i recam da mi dade pregnil zasto dosega ne primav inekcia vtoriov pat na 10 den imav folikuli od po 18.6 i toa 4 . I dopolnitelno ke zemam caј od aјducka treva cel mesec i ke imam odnosi sekoј den a ne sekoј vtor uste toa ke go probam i se odkazuvam od se pa i od bebe bideјki vaka i psihicki i fizicki opagam ;(

20. zimska

zimska Нов член

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Не, ке се обидеме ‘‘природно‘‘ (ако може така да се каже). Јас којзнае колку долго сум имала и покачен пролактин, ако треба да е од 100-500 кај мене беше 2800 (што значи џабе сме се нервирале, не ни постоела овулација) ја снимив хипофизата и немаше ништо, необјаснето остана од што ми бил толку висок, ми рекоа дека е од стрес нема друго ... па го средив тоа, го одржувам еве веќе некое време ама не сака :( , бев на 14ти ден да видам дали природно овулирам и имаше еден фоликул ама ми рече ајде кога ке добиеш да пробаме да ги зголемиме шансите со кломифен, па да видиме.

А ти инсеминација ли ќе правиш? Ако да, кажи ми докторот ти препорача или сама побара? Па да прашам ако не за инсеминација одма, може поголеми се шансите така? Мене докторот ми рече да пробаме со кломифен 3 месеци со по еден месец пауза помеѓу ама инсеминација сеуште ми нема спомнато :worried: