Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    da znam bidejki i sito i reseto sum pominaла po lekarine,znam poveke od onie maticni lekarcinja zasto samo tie davaat taka specijalistite za asistirana reprodukcija ne pravat rizici, sostojbata na kanalite se utvrduva preku hsg i laparoskopija stimulacija ne se dava od prosta pricina sto mozи da se zatnati atrofirani mozi matkata dа ima septum ko mojot slucaj i zamisli da mi davaa mеne stimulacija i zabremenev samo kе si napravev poveke problemi. educirajte se malku doktorite ne sekogas obrnuvaat vnimanie na se i ne sekogas se strucni i idete kaj specijalisti a ne kaj maticni

На butterflysk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.901
    Може невестулкава е медицинско лице па затоа знае :D Еве и јас ќе кажам дека има неписмени и нестручни доктори, доктори кои заноравиле што учеле, доктори кои многу многу не се замараат, доктор кој дава стимулација без предходно утврдена состојба на каналите и матката за мене е неписмен , а твојот е токму таков ај сега истепај ме :) Ако ти си имала среќа тоа не го прави твојон доктор стручен , да беше обратно ќе видам дали твоево мислење ќе беше вакво. Затоа не ги разубедувај девојкиве во нешто неосновано. И феминки борбата со стерилитет бара огромна стручност и посветеност а таа ќе ја добиете само од доктори за потпомогната репродукција не од матичните. :)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.398
    Допаѓања:
    60.835
    Јас никого не убедувам, бидејќи не тврдам дека знам повеќе, јас само зборувам од моето лично искуство со кломифен, друго искуство немам, па не можам напамет да зборувам. Наведов причина поради која јас највероватно не правев хсг, а тоа е што имав една бременост претходно.

Сигурно дека има разлика од матичен и специјалист, па затоа е специјалист секако, вероватно би стигнала до него, ако имаше потреба.

Како и да е, мене ми е искрено жал за тоа што некои поминале сито и решето, и не сакам да ви "стапнувам на жул", затоа што верувам (и делумно знам бидејќи искусив можеби не до толку длабок процес) дека борбата со стерилитет не е лесна.
    Така да феминки, од срце ви посакувам очекуван резултат во најскоро време. :)

4. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.901
    Јас пак ќе кажам си имала среќа, таа предвреме завршена бременост може да била резултат на аномалија на матката како септум кој исто така се утврдува со хсг :) но тоа е воопшто не сум изненадена затоа само консултирање со повеќе доктори и феминки нај добронамерен совет стерилитет лечете систина ремедика и гак доколку немате услови за приватниве, мене матичната ми служеше само за упати и рецепти

5. Nina_13

Nina_13 Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Здраво на сите јас сум нова на форумот.од октомври почнав со примена на кломифен од петиот ден на мојата менструација. Потоа одев три пати наа следење имав два фолекули но само едниот продолжи да расте(20 мм). Третиот пат кога ме гледаше гиникологот на ехо ми рече дека нема потреба од инекција фолекулот само што почнал да пука и да се фатиме со сопругот за рабоота. Веќе 4ден од тогаш а чуствувам мачнини болки во абдоменот и многу мокрам. Можно ли е да да се чуствуваат толку рано овие симптоми или од апчињата е. Можно ли е да сум бремена?

Последна измена: 1 ноември 2014
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Mislam deka mnogu e rano. Oploduvanjeto se slucuva vo cirka 4 dena od ovulacija a implantacijata se slucuva po 8,9 den.
    a primas nekoi apcinja sega? Jas nemav nekoi poteskotii so klomifenot, nitu od stop inekcijata. Mene mi e 5 den od ovulacija i osven gasovi neverojatni nemam nisto :)

На Nina_13 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    kukla21 pravese li inseminacija????

8. Nina_13

Nina_13 Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Не кломифенот ги примав до 23 октомври потоа следевма фолекули на 24,27 и на29 октомври кога ми пукна фолекулот.4 дена изминаа од тогаш од изутринава ми почнаа болкиве и не престануваат гадење болки во половината и мокрење повеќе пати од изутрината и мене ми е многу чудно...

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да - помина :)

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да да - помина :)

На Libra88 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Нина 13, Јас сепак мислам дека ти е многу рано за било какви симптоми. На 29ти ти била овулација. Дури и одма да имало оплодување, многу е рано за било што. За бременост да се случи, оплодената ј. клетка треба да отпатува низ каналот до матката и да се закачи на нејзиниот ѕид. Дури тогаш има бременост.
    По мене симптомите ти се од овулацијата, а не од бременост. Не сакам да те разочарувам бидејќи јас не сум стручно лице. Го кажувам само она кое го имам исчитано по интернет за сопствено запознавање.

12. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Кога добивам менртуација првиот или вториот ден има малку како "партали" но сега овој месец кога го пиев кломифенот ги имам повеќе и грозни се, а исто така и мешето повеќе ме боли...
    Дали ова е поврзано со кломифенот или нешто друго се случува????

13. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Јас чекам да добијам после доза кломифен. Ќе видам како ќе биде :)

14. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Kukla, ti uste nemas dobieno... Ova sega pocna da ti se deshava da ti kasni ili nemas redovni ciklusi???
    Imas odeno na eho posle negativniot test ?? Ili da napravis uste eden test da ne ima nesto vo meshkoto ??? :)

15. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Не сум добила. Чекам да дојде - прекинав со утрогестан и сега чекам да дојде. Конечно мислам дека се исчистив од утрогестанот. Не бев на ехо, ама нема ништо. Правев бета ХЦГ со вредности. Не може да покаже лажно така.

16. Nina_13

Nina_13 Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Dragi moi feminki utre odam na prva inseminacija se nadevam ke bide uspesna posakajte mi sreka...

На kukla21 и galapce им се допаѓа ова.
  17. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ти јанпуштаме сета среќа на светов! Каде ќе правиш?

18. Nina_13

Nina_13 Нов член

Се зачлени на:
    31 октомври 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Vo Plodnost-BItola

19. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    За убаво само нека е!

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.757
    Допаѓања:
    8.843
    Девојки јас овој циклус почнувам со коломифен. Пиев цикло прогинова за да ми дојде и еве денес дојде па гин ми рече од 5 ден да земам кломифен. Е сега тогаш не ми спомна ништо понатака за др терапија, нели некоја инекција се примало за прскање на фоликулите или нез што :?: ниту пак дека треба да одам за следење на растот на фоликулите. Утре најверојатно ќе одам за да ми даде рецепта за кломифенот па да и спомнам ли за ова? |( Или може нема потреба од се ова зошто прв пат ќе пробуваме со кломифен, до сега ништо не сум пиела за потикнување бременост. Или да си барам др гин? |(