епа сега фатете се за работа , и секако фоликулометрија. јас примив и прегнил инекција, не пукнаа сами фоликулите. исто и јас после прва доза останав бремена. со лесно и чекаме 2 цртки.
Мене докторот ми рече пиј и после чекај си, не ми рече ни за фоликулиметрија ниту пак да се следат фоликулите, за таа инекција не ми спомна воопшто и тоа ме плаши да не не е самој пиј кломифен и уживај, да не има и други попратни работи за да дојде до две цртки, ама јас ќе си се надевам на успех овој месец па ќе кажам што бидна со цртките за некоја нефела. Ви благодарам за советите <3
целта со фоликулометријата е да се следи големината на фоликулите и да се види кога и дали ќе прснат, за да можете подобро да ги "истемпирате" односите. во случај кога не прскаат сами се прима таа инекција прегнил. јас така знам и одев на следење повеќе пати, на 9ти ден од циклус, 13ти и не знам уште еднаш кога беше. ако има некој поинакво искуство нека каже. во секој случај треба со мт да работите на случајот. ти посакувам среќа
Девојки сега ми е 12 ти ден од кломифенот а вчера и денес и ам некои чудни болки во јајниците кско да ме сече нешто. Можно ли е да пукаат фоликулите односно да е овулацијата или нешто друго. Искуство со вакво нешто некој. И благодарам на секој одговор. Поздравче
можно е да е тоа, кломифенот може да доведе до разни промени како болки во јајници, нагон за повраќање, зголемен апетит и слично. јас лично немав никакви несакани ефекти. има уште една состојба што може да се случи а се вика хиперстимулација на јајници и токму затоа треба целата ситуација да се следи кај гинеколог. мене ми е чудно како ти дале да пиеш апчиња за стимулација без никакво следење на промените.
Ovde doktorite se katastrofa koj od koj beter po beter i neznaat nisto, pij i cekaj da ti kasni, ludost do beskraj, se nerviram mnogu no i nemozam da odam do sk za pregled non stop i me fakja panika, i ete si cekam ama bolkive me plasat ne se postojani no cel den od vreme na vreme kako so noz da me bode nekoj.
@Надежна можеш да прашаш или да читаш во Поддршка или Вештачко оплодување, многу од членовите во овие две групи пиеле или сега пијат кломифен. Тие теми се поактивни и сигурно ќе добиеш повеќе мислења, во оваа група нема многу активни феминки.
Jas fino iskustvo imam so klomifen. Ne ostanav bremena posle prvata doza, sega pred 5 dena ja zavrsiv vtorata, imam zakazano inseminacija prva, pa ke vidime. Oslabnav 5-6 kila vo poslednive 2 meseca, mislam deka se dolzi na klomifenot bidejki nemam smeneto recisi nisto vo nacinot na zivot.
Дојде вештерката, ја мразам реков и се надевав ајде тестот негативен можеби е грешка, и таман се спремав за на доктор, дојде непосакуваната вештерка, ајде нареден месец да сме здрави и живи. Но сепак разочарана сум ништо од кломифенот
ајде не се разочарувај, не фаќа кај секого од прва доза. кломифенот се пие до 6 месеци ако не се лажам, ти пуштам среќа за следниот месец.
Fala svami kje mi treba srekja, ajde zdravje naredniov mesec pak klomifen i pak rabota pa da vidime, a znaci nemora da fati od prvata doza klomifen, moze da treba povekje dozi za da uspeam?
токму така, не кај секого успева од прва. ако и после 6 дози нема успех, тогаш се преминува на следен чекор. ама ако ги пиеш повторно, побарај си од гин да одиш на следење на фоликули, да не ги оптеретуваш за џабе јајниците, а да ја пропушташ овулацијата. да не биде пак како што ти рекол пиј си и чекај си.
Da da sekako kje odam ne istavam na slucajnost ovoj pat, pij i cekaj, sega kje odam remedika na sledenje taka se dogovoriv so doktorkata od remedika mi rece nikako taka da gi dues jajnicite za gjabe, sega taa mi dade nasoki koga da pijam i koj den da odam na folikulimetrija za da vidi do kade sme. Blagodaram svami
Одкако примаш терапија со кломиден, обавезно треба да те следат на ехо дали доволно пораснале фолекулите и кога ке достигнат големина над 18-20 треба да примиш инекција која ке предизвика нивно пукање во рок од 48 часа ... кога шансите се најголеми за забременување, јас по втората терапија останав бремена ☺
Kolku vreme moze da se koristi klomifenot? Jas piev 2 meseci po red, pa pauza, pa uste eden mesec, pa pauza i sega ne mozam da najdam nitu eden doktor (od onie kaj sto odam na pregledi) da mi kaze dali e bezbedno da pijam cetvrt pat (so dve pauzi od po 1 mesec izmegu). Dali mozebi nekoja od vas ima slicno iskustvo?
Zdr devojki ja pijam bromergon za prolaktinot imav pokacen ginikologot mi dade i klomifen neznam dali da pocnam ili da pocekam