Да да секако ама зборот ми беше дека не се должеше на терапијата со Кломифен затоа што во моментот кога останав бремена веќе 2 месеци се немав напиено Кломифен...Претходно пиев 2x1 од 50.
Аха епа супер фоликули Јас пијам половина апце сабајле и половина навечер , и стигам до еден фоликул водечки25 мм и уште еден помал без прегнил инекција ми пукаат ...
znaci prethodno so prvata bremenost eden do 19mm, prsna sam, a sega neznam ke vidime ponedelnik i ke ti kazam Eve denes bev na folikulometrija I nisto od folikuli zasiluvam terapija plus metformin
И јас денес бев да мерам фолокули.. Имам 2 десно од 19 и 15мм (на 12ден) Но ендометриумот повторно е мн слааб 5мм Утре ќе примам инексија, се надевам ќе се посреќи и месецов да успееме.. Или следниот месец одиме на стимулација со инексии
Zdr na site nova sum na forumot imam edno prasanje ako znae nekoj da mi odg piev klomifen apcinja i sega 9 11 i 13 den gi sledime folikulite dobro napreduvaat i se e vo red utre treba da odam da ja primam inekcijata dali znaci deka za brzo vreme ke ima dobri vesti ili ima i slucaevi kade sto ne pomognale apcinjata i inekcijata mn sakam vo najbrzo vreme da ostanam jas bev pred godina i pol imav spontan i od togas eve veke godina i pol ne mozam
eve da go spodelam i moeto iskusto..mesto klomifen jas piev femara,velat bile poefikasni. i za sreka od prva bidna rabota
Zdravo na site, nova sum na forumot pa bi sakala vase mislenje.. godina ipol primav diane 35 poradi vlaknetost i neredovni ciklusi (nemam policisticni jajnici). No, od oktomvri gi prekinav i so mm se obiduvame da imame bebence ama neuspesno.. sega ciklusot mi trae 35 dena ( po prekinuvanje na diane). a ovoj ciklus imav izostavena ovulacija i doktorot rece posle sledniot ciklus da se obideme so diane 35 od tretiot den i odma posle toa cim gi zavrsam da ispijam 5 apcinja klomifen.. sto mislite vie? bidejki sekade citam deka obicno se pie od 3 den klomifen.. prv pat probuvam so nego, pa me interesira vase mislenje.. pozdrav
Океј се кломифенит за стимулација. Слушај го докторот,тој си знае сигурно работата. Иако пред кломифен се препорачува прооднос на канали.
Феминки кломифенот дали мора да се зема со рецепта? Гинекологот ми препорача да пијам од 5ти до 10ти ден, а потоа ехо. Денеска добив, па да знам дали мора да одам по рецепта или можам дирекно да си купам од аптека....па10 ден да одам на гинеколог.
Здраво феминки нова сум на форумот веќе 5 години се мачиме со неплодност имам едно неуспешно ифв овој месец сакавме да се обидеме со кломифенот пошто имам полицистични јајници и нередовна менструација незнаеме кога точно имам овулација во дилема сум незнам што да правам искрено би сакала од една страна малку пауза од една страна не ме остава нешто не сум мирна иначе и овие апчиња ми ги даде да ги пијам мислам за да постигнам овулација искрено не им се чита што пишува