Имало и од Италија подобри биле така ми кажаа во аптеката или нема врска ?? Како бе така па он ми кажа и овие ќе ги испиеш заедно со кломифенот тој да не станал дирекно од спиење па на работа
За подобрување на спрематограмот се, подвижноста. Не знам прашај пак. А кломифен да за тебе е.Мајка ми е во аптека долги год и спомна дека овој моментално не бил нешто најдобар, ама немам повеќе информации.Она препорачува земање од Бугарија. Едит: Овде прочити за Конденсил. https://condensyl.co.uk/how-condensyl-works/faqs/
A od koj den od ciklus gi piese? I kako ti bese dozata? Jas dobiv denes i od utre sakav da pocnam so klomifen.sum go zemala ednas prethodno (samo eden ciklus) i nemav efekt.a za ovie femara prvpat slusam....ako mozes pisi mi vo lp
Здрaвo милa сo среќa и сo леснo дa ти пoмини бременoстa дa те прaшaм тие femara ги имa вo aптекa кaкo oдaт истo oд 3 ти или 5ти ден исти се кaкo клoмифенoт
@Sara mila И јас имам полицистични јајници и имам правено дрилинг на јајници инаку одам кај Митко Ивановски во Систина мене како терапија пред инсеминација ми даде кломифен 5 дена 2x2 естрофем инекции гонал Ф метформин фемибион и овунорм ... Инаку Кломифенот се за стимулација зошто и јас немам редовна менструација и овулација!!
И јас немам редовна менструација иначе требаше овој месец да ги испијам но во последен момент се откажав од ифв малку одмор ми треба уште некој месец и преку фонд ќе одам... ти посакувам многу среќа ..
Девојки сакам да споделите ваше искуство доколку сте пиеле Кломифен и Глукофаж? После колку време сте имале резултати (позитивни)? Јас од вчера почнав да пијам Глукофаж од 750мг (секоја вечер), а чекам да добијам, и од трет ден и Кломифен... И дали да ги пијам заедно, бидејќи докторот ми препиша Кломифен 1 дневно.. Поздрав.
Јас имам пиено кломифен и уште со првата доза останав трудна па си ја родив ќерка ми! Само кломифен пиев, ништо друго! Имав нередовен циклус и полицистични јајници! Сега пак останав бремена без стимулации, иако гинеколог ми има кажено дека невозможно е да забременам дури ни со кломифен. Сепак не секогаш во медицината 2 и 2 се 4, така да имајте надеж! Подршка до сите кои се во битка за бебе, дај Боже сите за брзо да ни се придружите во темата Труднички муабети!
Ендокринологот ми ги препиша бидејќи инсулинот ми беше скоро до горна граница, и според нејзини пресметки сум имала ПЦО, иако на ехо гинекологот ми кажа дека немам.. Верувам во докторката, и дека глукофажот ќе си ја направи својата работа..
@sneshko ти благодарам на одговорот и позитивните мисли. Се надевам дека не ти досаѓам, но, пиеше само Кломифен или во комбинација со некој друг лек?
Здраво. Нова сум на форумов и потребна ми е помош. Направивме потребни испитувања и се е во ред. Проблемот е што едниот јајник ми произведува е 1-2 јајце клетки, а другиот 4-5. Примив кломифен, па на 14 ден прегнил, бидејќи имав добро созреани јајце клетки при фоликулуметријата, односно 19, 23 и 28мм. Но беше неуспешно, добив со два дена доцнење. Прашањето ми е: бидејќи имам слаби јајници, а познато е дека кломифенот ги троши јајниците при стимулацијата, дали да примам два последователни месеци кломифен? Дали ќе предизвика контраефекти?
Zdravo Tviti, i jas ja imav istata dilema no doktor mi kaza za da ima efekt klomifenot treba da se koristi 3 meseci minimum.kaj mene izleze taka,prvite dva meseci samo po eden folikul imav a tretiot mesec (+deksametazon) gi imav istive tvoi rezultati.super folikuli,sami si prsnaa no posle dva dena kasnenje,mi dojde.mesecov ke odmaram zasto moram(cel mesec sum so obvrski) i zdravje od nareden planiram isto,taman da gi dosoberam dokumentite za ivf.ti posakuvam || najskoro
Поддршко моја најголема!! Денес го испив второто апче Кломифен. Меѓутоа имам голема главобока... Дали е тоа последица од Кломифенот?