zdravo na site a jas se custvuvam zbuneto mi rekoja deka folekulite mi se mnogu ovoj mesec a mene mi docni 3dena ova mi se nema sluceno do sega da mi docni mozno li e da sumjam vo bremenot mnogu sum zbuneta kazete mi nesto vi sto mislite nema da se predavame mora da bideme cvrsti.
denes mi e 12 den od menstruacijata i folikulite mi se 31mm i denes dobiv i inekcija pregnil za da mi prsnaat folikulite i doktorot mi rece sea ovie 3 dena obavezno da imam odnosi so mas mi.
denes mi e 12 den od menstruacijata i folikulite mi se 31mm i denes dobiv i inekcija pregnil za da mi prsnaat folikulite i doktorot mi rece sea ovie 3 dena obavezno da imam odnosi so mas mi.[/quote] АЈДЕ ДУШО СЕГА БИДЕТЕ ВРЕДНИ СО СОПРУГОТ И ЗА НЕКОЕ ВРЕМЕ КАЖИ НИ ДЕКА ИМАШ ПОЗИТИВЕН ТЕСТ....... СИТЕ СМЕ СО ТЕБЕ!
АЈДЕ ДУШО СЕГА БИДЕТЕ ВРЕДНИ СО СОПРУГОТ И ЗА НЕКОЕ ВРЕМЕ КАЖИ НИ ДЕКА ИМАШ ПОЗИТИВЕН ТЕСТ....... СИТЕ СМЕ СО ТЕБЕ! [/quote] duso bevme vredni ovie denovi od koga m,i stavija pregnil i sega treba da cekam 5ti da mi dojde pa se nadevam nema da mi dojde .pozdrav i vi posakuvam sto moze pobrzo da ostanete site bremeni.
duso bevme vredni ovie denovi od koga m,i stavija pregnil i sega treba da cekam 5ti da mi dojde pa se nadevam nema da mi dojde .pozdrav i vi posakuvam sto moze pobrzo da ostanete site bremeni.[/quote] и јас примив прегнил на 22ри феб.и чекам да NE ми дојде на 6ти...........
и јас примив прегнил на 22ри феб.и чекам да NE ми дојде на 6ти........... [/quote] se nadevam nema da ni dojde jas denes 5 ne mi e dojdeno se nadevam nema da mi dojde
Здраво феминки...Имам 22 години и сум две години во брак (мала си се омажив)...сега сакам да сум млада мама....но цели две години имавме незаштитен однос и бебе нема.... порано и не ми сметаше толку тоа т.е не ни мислев на тоа ама сега сакам бебе...бев на лекар кај доктор Тофоски на клиника. со мене се е во најдобар ред..и сега во понеделник ке иде маж ми да направи сперматограф и сите работи кои треба да ги направи за да види дали е се во ред со него..Мене оволуцијата ми е од 13ти до 16ти ден од прилика ...па ме интересираше како се зима кломифенот и дали навистина помага околу проблемот наречен неплоднос... позз
feminki i denes ne mi dojde se nadevam nema ni da mi dojde ajde site sto pobrgu da si gi videme dvete crtki
Здраво Cindarella, најпрво треба твојот сопруг да направи спермограм за да се види дали има проблем. Друго што сакав да те прашам кој испитувања ги имаш направено ти? и ТРЕТО немој НИКАКО да земаш кломифен на своја рака, најпрво треба да провериш проодност на јајцеводите па тек после кломифен ама под контрола од твојот гинеколог оти кај ваквите таблети постои можност од хиперстимулација! Ако сакаш да почниш со таблети консултирај се со твојот доктор. позз
Maarina...pa pravev laparaskopija,mi ja ispituvaa plodovaata voda,kompletna mikrobiologija brisev slicno se bese vo red...sea ke ide maz mi da pravi spermogram pa ke vidime sto ponataka..inaku nemav nikakva namera da zimam sama tableti..sakav da se rasprasam pa na naredna sredba so doktorot da prasav za istive tableti.... pozz
Многу ми е жал душо! Ама што да се прави..... Многу добро го познавам тоа чувство на голема надеж и уште поголемо разочарување! Но нема откажување одиме понатаму дај боже наредниов месец да се израдувам сите се по две цртки
Леле овај нетов ќе ме убие, неколку пати пишав ама нејќи да се прати! За да бидите сигурни дека се е во ред направете го уште спермограмот, иако мислам дека нема место за загриженост Незнам дали до сега имаш користено некоја терапија или не? Зборни си со матичниот гинеколог да пробаш со кломифен или можеби со инсеминација, иако нема некоја голема успешност мислам дека вреди да се проба! Ти посакувам многу успех и во најскоро време позитивен тест
Ne nemam pieno terapija zosto sega pocnav da se zamaram so mojov problem...i da obavezno ke razgovaram so ginikologot...ti blagodaram mn ti posakuvam i tebe uspeh pozzz
feminki vo ovoj mesec dobiv dva pati menzis na 8 mi zavrsi na 12 potoa na 18 denes mi zavrsi mi e starv zosto toa e taka
jas od denes pocnaf so klomifen mi go dadoja da go pijam od 5 den od ciklusot na devetiot den mi rekoja da odam da me sledat i dadoja i drugi apcina estrogen zaedno da gi pijam 5 dena potoa na sledene na folekulite koga da mi stavat inekcija se nadevam deka ova ke pomogne so sreka na site da osetite kolku e milo i ubavo custvoto da se grizite za toa malo detence samo bez stresovi olabavete se i se ke bide vo red za se postoe resenie
zdravo na site dali nekoj znae kolku treba da bide endometriumot jas pijam apcinja za folekulite a isto taka i za endometriumot ali nezam kolkaf treba da bide poz do site