Ги има во подобро снабдените аптеки под име Ovitrelle. Гинеколозите обично ги немаат, ги има во Ремедика, таму можат да те боцнат. Мислам дека е околу 800 денари со упат од гинеколог дека треба да примаш инекција.
Здраво девојки. Од 3 ден на циклусот примав Кломифен 75 на 11 ден имав убав фолекул денеска докторот ми даде стоп инекција ( прв пат ја примам ) сакам да прашам после колку часа од инекцијата може да прсне фолекулот и после колку дена од инекцијата да направам тест ви благодарам
Po 36casa puka folikulot odkako ke se primi inekcijata, a test po 14dena od primajneto na inekcijata.
Здраво девојки, овој месец примав кломифен по пола таблета сабајле и навечер, на 13 ден докторката ми кажа дека имам една фолекула од 22 мм и ми кажа после 3 дена да почнам со пиење добростон 2х1. Прашањето ми е дали треба цело пакетче да го испијам тоа би било 15 дена да пијам или има мах колку дена се пие?
Ако мислиш на Дабростон ќе ги пиеш 2х1 15 дена,и ако после завршување од Дабростон ,во рок од 5 дена не добиеш циклус правиш тест. Дабростон е за задршка на плод,доколку настане бременост. Со среќа и со успех
Здраво на сите, нова сум овде , треба да почнам со кломифен, па ме интересираше дали некој знае кога точно треба да настапи овулацијата(кои денови). Иначе јас немам никако редовна менструација со тоа и немам овулација па доколку сакаме бебенце ќе мора со кломифен(ако добро дејствува)... Па затоа ме интересираше кога треба да работиме на случајот, ја прашав докторката рече на 14ти ден треба да настапи, но мене никогаш не ми било точно(и почнувам со пиење од 5ти ден). Ви благодарам
Кломифен секогаш оди со темпирани односи, а и од ко ке ги допијаш се прави фоликолуметрија, апчината се земаат под надзор од доктор, никако на своја рака.
Ako zemas klomifen treba ginekologot da ti gi sledi obavezno folikulite najcesto se ide prvo na 10 tiot den od menstruacija da vidi kolku se porasnati i spored toa moze da ti kaze koga ke nastapi ovulacijata. I jas piev ama od 3 ti den do 7 mi den posle na 10 i 13 den na merenje.
се почнуваат или на 3 ти или на 5 ти ден , се пие 5 дена со што ден два посче последната таблета се оди на фоликулометрија , тука се прави проценка на тастот на фоликулите и како реагира телото на самата терапија , ако е се во ред се прават контроли на два дена додека да се добие соодветна големина на фоликулот за прскање , тука гинекологот одлучува дали ќе препише стоп инекција (36 саати од инкцијата е овулацијата ) или ќе остави да пукнат сами , кај мене со инекција до 13 ти ден пукаа , а без тоа некогаш и до 16 ти 17 ти ден чекавме ....
Девојки да се пофалам од втор месец со кломифен и одма позитивни резултати, нека се враќа кај сите ваква убавина.
Јас почнав со кломифен и првите два дена ништо не ми се случуваше, од 3тиот(сега ми е 4ти) ден почнав да се чувствувам многу депресивно, анкциозно, рамнодушно, нервозно и да не набројувам ми се чини ќе полудам(mood swings).... Дали некоја од вас е имала ваков несакан ефект и како се е справила со тоа?
Многу мала шанса е тоа да ти е од кломифенот, многу поверојатно е други фактори што сите што се бориме за бебче ги знајме најдобро. Главата горе и уживај си со партнерот може ова да биде виде вашиот месец.
Да си кажам и јас денес бев на контрола и супер реагирам на кломифен, конечно за прв пат си видов како изгледаат пораснати фоликули и некако многу се израдував и сега ќе чекаме да пораснат докај петок па ако не прснат ќе треба и инекција да примам
Суперр,тоа е најбитно дека убаво реагираш,ќе си растат и ќе си прснат,ти посакувам најмалку едно од тие фоликулчиња да си прерасне во друго и да носиш 9 месеци
Ај да пишам тука да прашам за пријателка се работи таа почна со кломифен месецов помалце од 10 дена до менструација е имала пецкање во јајници болни гради-брадавици и гадење-За симптоми мислам дека е рано само дали е последица од кломифен или? ви благодарам
Здраво девојки. Овај месец втор пат примав кломифен на 15 ден имав два фолекули едниот ми беше со димензија 25.5 мм но немав оволуција. Другата ден имав болки во јајниците а истата ден омавме и однос со сопругот, дригата ден бев на контрола и докторот ми кажа дека сум имала убава оволуција и ми препиша дабрастон кој почнав да го пијам одма од дента. Е сега немам никакви симптоми денес ми е 4 ден од овулацијата. Сега ми е чудно немам ни симптоми за добивање како досега градите ме болеле од првата ден по овилација. Можно е од дабрастонот да немам симптоми. Се извинувам на долгиот пост.