Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Здраво девојки,
    Од каде можат да се купат прегнил инекциите? Дали гинекологот треба да ги има ?

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.078
    Допаѓања:
    20.069
    Ги има во подобро снабдените аптеки под име Ovitrelle. Гинеколозите обично ги немаат, ги има во Ремедика, таму можат да те боцнат. Мислам дека е околу 800 денари со упат од гинеколог дека треба да примаш инекција.

3. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Здраво девојки. Од 3 ден на циклусот примав Кломифен 75 на 11 ден имав убав фолекул денеска докторот ми даде стоп инекција ( прв пат ја примам ) сакам да прашам после колку часа од инекцијата може да прсне фолекулот и после колку дена од инекцијата да направам тест ви благодарам

4. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Po 36casa puka folikulot odkako ke se primi inekcijata, a test po 14dena od primajneto na inekcijata.

На Bebe 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Здраво девојки, овој месец примав кломифен по пола таблета сабајле и навечер, на 13 ден докторката ми кажа дека имам една фолекула од 22 мм и ми кажа после 3 дена да почнам со пиење добростон 2х1. Прашањето ми е дали треба цело пакетче да го испијам тоа би било 15 дена да пијам или има мах колку дена се пие?

6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Ако мислиш на Дабростон ќе ги пиеш 2х1 15 дена,и ако после завршување од Дабростон ,во рок од 5 дена не добиеш циклус правиш тест.
    Дабростон е за задршка на плод,доколку настане бременост.
    Со среќа и со успех :)

7. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Здраво на сите, нова сум овде :hai:, треба да почнам со кломифен, па ме интересираше дали некој знае кога точно треба да настапи овулацијата(кои денови). Иначе јас немам никако редовна менструација со тоа и немам овулација:| па доколку сакаме бебенце ќе мора со кломифен(ако добро дејствува)... Па затоа ме интересираше кога треба да работиме на случајот, ја прашав докторката рече на 14ти ден треба да настапи, но мене никогаш не ми било точно(и почнувам со пиење од 5ти ден). Ви благодарам :nod:

8. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Кломифен секогаш оди со темпирани односи, а и од ко ке ги допијаш се прави фоликолуметрија, апчината се земаат под надзор од доктор, никако на своја рака.

На GirlWithACat му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Ako zemas klomifen treba ginekologot da ti gi sledi obavezno folikulite najcesto se ide prvo na 10 tiot den od menstruacija da vidi kolku se porasnati i spored toa moze da ti kaze koga ke nastapi ovulacijata. I jas piev ama od 3 ti den do 7 mi den posle na 10 i 13 den na merenje.

10. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.696
    се почнуваат или на 3 ти или на 5 ти ден , се пие 5 дена со што ден два посче последната таблета се оди на фоликулометрија , тука се прави проценка на тастот на фоликулите и како реагира телото на самата терапија , ако е се во ред се прават контроли на два дена додека да се добие соодветна големина на фоликулот за прскање , тука гинекологот одлучува дали ќе препише стоп инекција (36 саати од инкцијата е овулацијата ) или ќе остави да пукнат сами , кај мене со инекција до 13 ти ден пукаа , а без тоа некогаш и до 16 ти 17 ти ден чекавме ....

На GirlWithACat и CareTee им се допаѓа ова.
  11. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Девојки да се пофалам од втор месец со кломифен и одма позитивни резултати, нека се враќа кај сите ваква убавина.

На Ceneva, dromka, tina2018 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Elenka1994

Elenka1994 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    66
    Daj bize kaj site da ima brz rezultat :) i site da si vidime ||

На meri24 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Slonce91

Slonce91 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2019
    Пораки:
    1.023
    Допаѓања:
    5.981
    Честитки и лесна бременост:sun:

На meri24 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Јас почнав со кломифен и првите два дена ништо не ми се случуваше, од 3тиот(сега ми е 4ти) ден почнав да се чувствувам многу депресивно, анкциозно, рамнодушно, нервозно и да не набројувам ми се чини ќе полудам(mood swings)....
    Дали некоја од вас е имала ваков несакан ефект и како се е справила со тоа?

15. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Не, немав никакви симтоми, само што овулацијата ја чуствував повеќе одколку без кломифен.

На GirlWithACat и tina2018 им се допаѓа ова.
  16. lilyen

lilyen Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2019
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    334
    Многу мала шанса е тоа да ти е од кломифенот, многу поверојатно е други фактори што сите што се бориме за бебче ги знајме најдобро. Главата горе и уживај си со партнерот може ова да биде виде вашиот месец.

На dromka, GirlWithACat и tina2018 им се допаѓа ова.
  17. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Да си кажам и јас денес бев на контрола и супер реагирам на кломифен, конечно за прв пат си видов како изгледаат пораснати фоликули и некако многу се израдував и сега ќе чекаме да пораснат докај петок па ако не прснат ќе треба и инекција да примам :)

На Cherry blossom89, curlyhair, lilyen и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Суперр,тоа е најбитно дека убаво реагираш,ќе си растат и ќе си прснат,ти посакувам најмалку едно од тие фоликулчиња да си прерасне во друго и да носиш 9 месеци :)

19. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.077
    Допаѓања:
    14.501
    Ај да пишам тука да прашам за пријателка се работи таа почна со кломифен месецов помалце од 10 дена до менструација е имала пецкање во јајници болни гради-брадавици и гадење-За симптоми мислам дека е рано само дали е последица од кломифен или? ви благодарам

20. Bebe 91

Bebe 91 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2017
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    299
    Здраво девојки. Овај месец втор пат примав кломифен на 15 ден имав два фолекули едниот ми беше со димензија 25.5 мм но немав оволуција. Другата ден имав болки во јајниците а истата ден омавме и однос со сопругот, дригата ден бев на контрола и докторот ми кажа дека сум имала убава оволуција и ми препиша дабрастон кој почнав да го пијам одма од дента. Е сега немам никакви симптоми денес ми е 4 ден од овулацијата. Сега ми е чудно немам ни симптоми за добивање како досега градите ме болеле од првата ден по овилација. Можно е од дабрастонот да немам симптоми. Се извинувам на долгиот пост.