Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Јас ја испуштив дозата сабалје малце неодговорно од мене што ги земав покасно.. Што да правам сега, да почнам од вечер или да земам сега и вечер?

2. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Земи слободно сега едно и следна доза нека ти биде во 23 вечер,не се на час одредени ,но добро е да се запази приближно секој ден во исто време.
    Утре помести ја дозата за еден или два часа понапред наутро и така ќе си ги пиеш.

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mynameislove

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Ми остана уште утре да ја добијам дозата со климофен.Читајќи ги наназад коментарите, си мислам да не избрза д-р со апчињата. Шест месеци обиди и не се нешто многу. Ни од хормоните резултатите не ги видов, не работи за празнициве, па во понеделник веројатно, тогаш би требало и на мерење да отидам.

4. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Не е избрзано ако воопшто си немала овулација, што фајда од чекање ако нема нема... Но доколку си си имала можеби можело да се почека, но сега воопшто не се стресувај за како е, што е, зошто е така, јас минатиот месец бев на кломифен и многу се стресував што, зошто и неуспешно бидна многу е битно да не мислиш на тоа само се надевај на најдобро и се надевам ќе ни кажеш наскору убави вести :l:

На Ceneva, curlyhair и mynameislove им се допаѓа ова.
  5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.745
    Zdravo dragi moi feminki. Denes pocnav da primam klomifen pa so gospod napred daj boze vo skoro vreme pozitivni vesti :)

На curlyhair, MNoris, GirlWithACat и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Vaa

Vaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    274
    Zdravo ,jas dobiv na 3ti ovoj mesec na 8 mi pocnav so klomifen ,cuvstvuvam tapa bolka od dvete strani na jajnicite :/ dali e normalna

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.745
    A zosto tolku kasno pocna da pies? mene ginikologot mi rece na tret den od ciklus da pocnam. A za bolkata neznam konsultiraj se so lekar.

8. Vaa

Vaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    274
    Pocnav na 5 ti den od ciklus ispitav beta hsg bese vrednost 20 i mi kaza da pocnam da gi pijam 5 dena po 1

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    И јас пиев од 5ти ден (се почнува од 5ти или од 3ти зависно од твојата ситуација), можеби ако растат фоликулите затоа чувствуваш болка сепак треба да одиш редовно кај матичниот на мерење :)

На Vaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mynameislove

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Кога е најдобро по завршување со климофен да се отиде на мерење? Јас го земав од 3ти ден. Дали секогаш треба да се прими стоп инекција?

11. Shekjer

Shekjer Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2015
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    660
    Немора секогаш да се прими инекција, има многу случаеви што не примиле па сами си пукнале и се фатило. Најчесто се иде од 12ти ден зависи

На mynameislove и Ceneva им се допаѓа ова.
  12. GirlWithACat

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Најдобро на 12ти ден и овде малку е збунувачко со инекцијата бидејќи не знаеш дали ќе пукнат сами, а инекцијата од денес за утре ја нема се порачува, а не треба да пораснат многу големи(ако се многу големи се претвараат во цисти) па да ја примаш во случај ако не пукнат најдобро е со матичниот да разговараш како да направиш.

На mynameislove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lady_Bug

Lady_Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    177
    Незнам за инекцијата ама најдобро да си одиш на контрола и на мерење. Еве ќе го споделам моето искуство:
    Во март бев на Кломифен и уште едни примав само не ми текнува името зачнување немаше арно ама циста ми се направи на едниот јајник па и за тоа после требаше терапија ништо страшно помина иако не сум имала цисти никогаш не пукнал фоликулот. Позитивната страна е тоа што најверојатно имаа ефект и уште некое време ако само еден месец земав па во јули останав бремена. Така да поентата ми беше мора да се пратат фоликулите.

На Ceneva и mynameislove им се допаѓа ова.
  14. mynameislove

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.626
    Да секако планирам да одам на следење. Токму и јас за цисти се исплашив, никогаш сум немала, па мислев да не избрзано да земам кломифен, а само 6 месеци обиди, па да накалемам нешто друго. Ајде валјда нема, ќе пратиме ситуација. Се си носи некој ризик ако е така. Барем да зе исплати.

На Lady_Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Lady_Bug

Lady_Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    177
    И мене по отприлика толку време ми ги даде значи смета дека има потреба. Прати ги ќе ти кажи докторот и мене ми беше страв искрено ама ете помина се исплати и цистата помина одма со тарапијата не беше страшно затоа само позитивно и се ќе биди.:)

На Ceneva и mynameislove им се допаѓа ова.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.745
    Da i mene ginikologot mi rece deka e preporaclivo da se odi na merenje. A toa za cistite ne bilo strasno zatoa sto se stvarale taka nareceni vodeni cisti a tie pukaat sami, kazuvam zatoa sto kaj mene se javuvaat i bez klomifenot. Rastat folikulite i nikako ne pukaat i mi se stvaraat vodeni cisti. E sega so klomifen ke vidime kako ke ragiram ako ne pukat stop inekcijata ne mi bega. I samo pozitivno da mislime i mislam pozitivno ke se desava. Se nadevam vo brzo ke se raduvame site na dve crtki.

На Lady_Bug му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.745
    Imam edno prasanje , inekcija pregnyl ima po aptekite vo sk ?

18. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Најпрво честитки на сите што успеавте да забремените и со среќа на сите што сакаме да забремениме.
    За првото дете немав проблем ама сега за второ докторката рече нема да можи само од себе едниот јајник полицистичен па така сега го завршив кломифенот па почнав естрофен бидеќи танка е слузницата бев на мерење има 3 на едниот јајник 3 на другиот исто растат 12, 13 малку е?
    сега треба утре пак да одам со среќа нека ни е на сите

На MNoris и Ceneva им се допаѓа ова.
  19. Vaa

Vaa Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2020
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    274
    Dali nekoj vo skoro vreme nabavil inekcija preqnal i od kade :/

20. Dzulija*

Dzulija* Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2015
    Пораки:
    750
    Допаѓања:
    1.112
    Докторката ми рече дека нема врска плодни денови дека на кломифен сум сега а спрема мои пресметки сега ми се плодни на прегледот имав 6 од по 13, 15 големина на 10 ти ден дали е можно да прсни некој фоликул и сега да имаме односи за секој случај?

Последна измена: 12 јануари 2021