Zdravo zenichki , i na site vi posakuvam ispeshni inseminacii..Jas mojata prva inseminacija ke ja pravam za dve nedeli , momentalno pijam klomifen i mnogu me pravi bez sila i non stop spijam .. Dali nekoja od vas isto se chustvuvashe?
Јас поспаност чувствивав и апетит имав многу ми се јадеше ми се чини и се здебелив во една недела со среќа
Jas ama bas nisto ne cuvstvuvam od klomifenot ko nisto da ne pijam. Kaj sekoj razlicno a bev uplasena od komentari deka mnogu loso go podnesuvale. Denes mi e 5 ti den na klomifen i zavrsuvam so pienje. A sabota i ponedelnik mi rece doktorot da odam na merenje. Fakticki na 10 ti i na 12 ti den. Samo imam dilema toj mi spomna na 12 tiot den deka se stava taa stop inekcija ili toa se znae od merenjata koga e potrebno od taa inekcija.
Jas odam na merenje samo na 13ti den i ako se e dobro da primam inekcija pa na 15ti den da pravime inseminacija.
Isto i mene mi e jasno koga tochno se stava , prva inseminacija mi e i se osekjam kako izguben sluchaj , bidejki site se so razlichno iskustvo , i sekoj doktor si ima svoi kriteriumi ... Ajde samo gospod da e so nas!
женски денес ми е 13 ден и бев на преглед ми рече и после апчињата за задебелување пак слузницата е многу танка па тешко да се закачи а имам готови за прскање 25 а и други две по 17 некоја совет искуство?
Истото беше и кај мене па ми даде апчиња за здебелување на слузницата и помогнаа тамн на време се беше здебелила за прскање на фоликулите, зар не ти препиша такви апчиња?
пијав естрофем и денеска не бесе ич задебелено и ми даде дабростон ама загрижена беше оти така а денеска треба да прснат 2
не знам многу било танко и док ми рече тешко да се закачи а убај се фоликулите им то два се за прскање сега а вторник други белки до вторник ќе задебели а ти како има резултати?
Се беше во ред ама не забременив па треба да испитам проодност на јајцеводи и следен циклус пак од почеток со кломифен, ти посакувам успех на тебе и пиј ги апчињата по повеќе, 3 пати на ден за да може да настапи имплантација онака небива со тенка слузница тамн додека прснат да ја здебелиш
Се извинувам ако сум досадна вчера ми беше ден за прскање на циста {без инексија} ми рече док ќе сетиш болка кога ќе прсни. Имавме однос ме болеше цело време и денеска ме наболува што мислите прснато е или не бидеќи имам болки уште
Ништо мила. Втор месец пак неуспешно. Ми доцни 4 дена, денес правев тест негативен беше Се подразбира дека ми е најнесреќен ден денес, некако немам сили. Ти до каде си?
Леле мене уште ме боли долу вчера вечерта денеска еве сабајлево ме боли ме пецка не знам што да мислам дане е можно па да се прикачува за матката па затоа да боли