Леле не знам продолжуваат тапите болки пецкања а денес и пецкање во препони ох не знам што да мислам а и страв ми е малку, хелп
Zdravo feminki Bev bremena so ivf i imav spontan. Sega sakam povtorno za bremenost i slucajno doznav za ovie apcinja. Dali bi mozela samovolno da gi pocnam,dali mora potoa da se poseti ginikolog ? Dali ima dobri posledici ? Ve molam za odgovor.
Никако сама, мораш со гинекологот плус и што е твојот проблем треба убаво да се информираш дали си за овие апчиња, бидејќи овие апчиња ги трошат резервите.
Поради каква дијагноза бевте со ивф? Инаку Кломифен на своја рака не можеш. Само на рецепт одат, и доктор треба да ти каже како. Треба да се следат фоликули на ехо, да се темпира пукање со односи, а најчесто се дава и стоп инекција.
Jas bev na terapija so klomifen ,na 15 ti primiv inekcija ovitrelee a posle toa 12 dena dobroston i aspirin .koga moze da napravam test se nadevam posle god ipol ke vidam =
Od tolku negativni testovi kako sto ide vremeto se poveke se plasam se nadevam ke zavrsi se dobro ..blagodaram
I jas imam isto taka peckanje isto kako vo ovulacija :/ deneska ili utre treba test da napravam pominaa 3 dena otkako gi prekinav dobroston .bev na terapija klomifen i ovitrelle inekcija
Мене докторката секогаш кога ќе примам Дабростон ,ми вели чекај до 5 ти ден па прави тест Ти посакувам среќа,јас пред два дена почнав Дабростон,исто бев на Кломифен и примив Овидреле.
Кај мене не успешно, ми дојде и покрај симптомите и последниот ден 1 ден ми каснеше повраќав. Се надевам вие убави вести ќе споделите
Девојки во врска со кломифен дали ги препишува матичната или си правите испитувања на приватно да знам од кај да почнам прво? Еве јас веке 7ми месец се обидувам за бебче ама ништо