Па кломифенот е за да пораснат фоликулите точно,но не знам дали гарантира дека нема да бидат празни сепак може да си пробаш, разговарај со матичниот што ќе ти препорача се надевам ќе си имаш успех, со среќа!
Јас сакав да не пијам кломифен и другилекарства сега бидеќи многу ми беше тешко месецов ама докторката ми рече не можи да се прекини мора 3 месеци со ред па потоа пауза
Мојата докторка па ми кажа мора барем еден месец пауза па пак со кломифен, бидејќи се трошиле резервите.
Не знам што да речам.. а сега не ми е битно испадна дека имам на левиот јајник циста со непозната содржина па утре ќе правам тумур маркери
Ох, можеби е од фоликулот ако не е прснал тогаш прераснуват во цисти сепак добро е штом веднаш си открила и ќе одиш да испиташ.
Консултирај се со докторот, не знам секој доктор различно кажува мене ми рече да правам пауза морало оти се трошиле резервите.
Дали се случило на некоја да реагирала добро на кломифен првиот месец, а потоа не? Кај мене првиот месец се формира еден добар фоликул, но сепак не бидна работата, а овој месец минимално пораснаа. Сепак ми рече уште наредниот месец да продолжам со кломифен.
Кај мене обратно. Јас првиот пат не реагирав воопшто на кломифен, не добивме ни еден водечки фоликул. Но вториот пат, за чудо добив 2 убави фоликули. Мислам дека е во ред што сакаат уште еднаш да се обидат, посебно што веќе еднаш сте добиле добар фоликул. Сепак кломифен е еден од полесните пристапи, бар за мене. Поздрав и со среќа!
Здраво друштво Јас и мојот сопруг сме во брак скоро 2 год направивме секакви испитувања и двајцата сме во најдобар освен мојата гојазност па мораше да ослабам намалив 26 кг. и сега имам 85 последно кога бев на контрола кај матичната на 19.03 фоликулата ми беше 25 мм и ми стави прегнил инекција некни правев тест и беше негативен но читав дека требало да почекам уште малце па да направам тест демек било рано па ќе ве замолам за мислејне бидеќи очајнички чекаме бебе
Мислам веќе после петти би требало да покаже , од инекцијата 36 часа пука фоликулот значи веќе овие денови би требало две цртки да има .... утринска мокрача и нов тест деновиве
Здраво Пиев кломифен пред 2месеца без успех, сега докторката ми предложи да пијам од исти ден на менструација (5ти ден) кломифен заедно со цикло прогинова Дали некоја од вас ги има пиено и двете апчиња во исто време?
И јас мила деновиве треба да почнам заедно кломифен со циклопрогинова. Не разбрав добро, ќе ја препрашам пак докторката мислам дека само белите таблети треба да ги пијам. Како е кај тебе?
На мене ми кажа белите па кафеавите, јас читав по странски форуми кафеавите спречувале бременост и баш двапати прашав и ми стсна чудно