Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Читам и си велам да ви пишам да не се секирате, таблетите се за надокнада на хормони, не се контрацепција. Среќно (fingers)!

2. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Здраво и мене ми ги препиша докторот. Значи 3 дена по две и 2 дена по едно. Ако не успее следниот месец ќе ми даде ампули и ќе се спремаме за инсеминација.

На МииБо му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Luigy

Luigy Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    Devojki ke mi odgovorite ako znaete, moze i treskam gluposti ama ova pusto cekanje ubiva malce iako sum optimist vi posakuvam na site bebushki

4. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Se e mozno sega, toa ne veruvam deka moze nekoj da vi odgovori oti nikoj nemoze da znae, nema tamu garancija 100% dali e zdrava jajce kletka vnatre i plodna ili pak e prazen folikulot i nema nisto ili ima nezdrava jajce kletka koja shto nema da se oplodi, moze gresham neznam ova e moja logika i pretpostavka, no ne veruvam deka nekoj toa moze da vi go kaze osven embriologot koj shto gleda preku mikroskop

На Luigy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Luigy

Luigy Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    Okej srce kako i da e ti blagodaram mnogu

6. Zvezdaaa

Zvezdaaa Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Абе пусти страв кога слушнеш и други искуства друго е, инаку ја прашав докторката што ми ја следеше првата бременост рече не е проблем може да се пијат заедно Држете среќа тогаш

На Saba08 и Cristina@2 им се допаѓа ова.
  7. Aleksandra19||@@

Aleksandra19||@@ Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    105
    Здраво девојки... Ве молам за совет
    Минатиот месец на 19 примив инекција прегнил со фол. Од 25мм, но за жал ми дојде потоа на третиот ден од мензимот почнав со кломифен 2/1 прашајнето ми беше секогаш мензимот ми траеше од 5 до 7 дена, а сега со кломифенот на 4 ден ми прекина ве молам некој ако знае да каже зошто е тоа така

8. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Здраво феминки, јас се обидувам за второ бебенце веќе 2 години и никако да забременам. Пред месец дена појдов на приватен гинеколог да видиме што ке предложи. Ехо, пап и брисеви се ок. Треба да правам хсг па да почнеме со стимулација. Веројатно ке почнеме со кломифен. Збор ми е, дали имавте вие некакви негативни страни од пиењето кломифен како на пример зголемена влакнетост, нагло здебелување итн. Инаку јас и не сум баш слаба, имам 72 кг, се плашам да не се здебелам пак откако со тешка мака успеав да намалам 10 кг ( ниска сум) баш заради полесно забременување (совет од матичен гинеколог - Ослаби па ке имаш бебе). Секако ова не беше решението на мојот проблем, до бременост не дојде. Поздрав

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Јас пиев кломифен пред 4 месеци и ни кило не се поправив иста сум си, мене не ме тераа на јадење туку на променливост на расположение многу емотивна премногу, тоа единствено што имав како негативна страна. Секако внимавај си што јадеш штом се обидуваш да останеш бремена и така ќе немаш гајле. Ти посакувам успех ако нешто те интересира слободно пиши минав и хсг јас. :)

На МииБо и Luigy им се допаѓа ова.
  10. Luigy

Luigy Активен член

Се зачлени на:
    4 април 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    45
    I jas gi piev i nemav problem so niv, ne se zdebeliv i jas, daj Boze sto pobrzo da si docekas bebce kako i site sto se borime

11. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8

Fala od srce :)

12. M a j a

M a j a Активен член

Се зачлени на:
    27 декември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Fala najmnogu :) da si docekame site po edno bebe :)

13. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.696
    Цел живот сум била 62 кг до 70кг максимум , пред 2 години почнав со кломифенот и ми кажаа дека ќе качам килажа , имав 6 циклуси на стимулации секој втор месец се на се качив 10 кг за една година иако не останав бремена од кломифенот сепак стимулираше овулации и природно два месеци после последен циклус кломифен останав бремена имам сега бебче 4 месеци не ми е мака за килажата, ама зависно од метаболизам може да се качи некое кило , јас и хашимото имам плус и се заедно се собра па добив екстра килограми ...

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Здраво , треба да почнам со кломифен од третиот ден, но од вчера имам некој кафеав исцедок кој сега помина во бледа крв како розеникава. Дали да ги бројам како ден или да почекам да си почне црвена крв и тогаш да го рачунам како прв ден?

15. Bebe2021

Bebe2021 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2021
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.581
    Vo Makedonija mi vikase maticniot bilo kakov iscedok da ima pa makar i kafeav broj go kako prv den, sega sum vo stranstvo koga pocnav ivf mi rekoa na prv den javi se, se javiv i odev 3 dena po red za dzabe ne bese dobar rezultatot, na kraj im kazav i mi rekoa abe kakvo kafeavo kakvo rozevo se znae koga ke pocnes da krvaris ti e prv den, taka da........odi pa fati go krajot, prasajte doktor najdobro

16. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Хаха и јас мислам дека е поправилно од кога ќе почнеш да крвариш ама пак ќе си прашам. Фала ти

17. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Прв ден се смета кога ке почне свежа крв да тече, а не кафеаво.

18. vevija

vevija Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    141
    Да да така почнав и денес на 10 ден бев на мерење фоликули имам еден 20мм и неколку помали. Добро имаат реагирано јајниците од кломифенот

19. Kasofi 033

Kasofi 033 Активен член

Се зачлени на:
    5 мај 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Zdravo jas sum nova na forumot pa sakav da prasam..stimulirana bev so klomifen bidejki imam neredovna mens i policisticni jajnici pa denes mi bese 11 den od menst bev na ginikolog da sledime folikuli..imam samo edna folikula od 15mm i endometriumot 8mm za 2 dena mi rece da odam povtorno.sakav da prasam dali e dovolno eden folikul za da ima bremenost i iskustva so slicna situacija? Vi blagodaram

20. Reallove1996

Reallove1996 Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојки, га имав првата инсеменација во понеделник. Нашиот спермограм не е добар, но кога беше подготвен, тоа беше 40%(+3)10%(+2) сперматозоиди со брзи движења и 50% подвижни. што мислите вије? Добив терапија:
    утрогестан 200 мг 2 × 1
    естрофам 2 × 1
    и фолна 1 × 1
    Би сакал да го слушнам вашето мислење. Благодарам