здраво може некоја да ми каже дали си земала на своја рака кломифен,докторот го спомна како добро е да пробаме за нареден циклус а на крај не ми ги препиша, го барав и е недостапен а сестрата ми рече чим ви спомнал земи си па се мислам да пробам, само ве молам совет по која шема сте ги пиеле, она на телефон ми каќа само од 3 ти ден 5 апчиња..
Nikako na svoja raka, sepak konsultacija so dr, da ti gi dozira dali po edno ili po dve vo den, moze da dojde do hiperstimulacija, odkako ke se ispijaat se odi na folikolimetrija za da ti odredi koga da imate odnosi i ako e potrebno da primis stop inekcija za prskajne na folikulot.
фала ви али сестрата ми рече да почнам од 3 ти ден од циклус 5 дена по ред па да дојдам да ме види... е сега вероватно од сабајле после јадење..
Znaci ke ti dadam moj primer jas zemav po edno apce na pocetok oti mi bese prv pat, i pravev dobri folikuli i so edno, na opakovkata dozirani se po dve na den i aptekarkata ke ti go kazi istoto ne e terapija koja sto mozes da ja zemas oti sestrata taka ti rekla, konsultacija so dr ti preporacuvam.
Многу сум разочарана, денес бев на втора фоликулометрија и не ми беа пораснати фоликулите... изгледа кломифен не ми помага. Дали некој од вас имало слично искуство и што правеле понатака ?
Може и немора да значи дека не реагираш. Јас првиот месец утка вториот реагирав убаво баш, докторот ми викаше Додека организмот се разбуди треба барем 3 месеци на кломифен (јас прекинав од други причини) Не се разочарувај, ако идеш пак на кломифен јади авокадо, сок од цвекло и ананас
A poslem prviot mesec vednas bese drugiot mesec stimulirana povtorno so klomifen ? bidejki mene ginekogolot mi kaza eden mesec treba pauza ...
Me interesira dali na nekoja i se ima deseno na vtora folikulometrija da ne se porasteni folikulite ama poslem nekolku dena na slednata na porasnat ? dali ima mesto za nadez ili dzabe da se nadevam deka kje porasnat ...
Незнам која доза ја примаш кај мене после 17 дена од почеток на циклус растеа фоликулите ама растеа , кломифен примав од 3 ти ден
Jas minatata godina bev stimulirana so klomifen i od vtor mesec upotreba imav pozitiven test, ama za zal vo 8ma nedela imav spontan, sega posle 6meseci od spontan ovaj mesec povtorno ke bidam stimulirana so klomifen.