Прв беше болка во половината, траеше околу 2 дена. После тоа почнав многу често да мокрам и ден два пред тест имав болки како пред добивање.
jas istoto go osekam samo ne znam da ne e rano uste 10 dena treba da dobijam vo iscekuvanje sum ovoj mesec imav 4 sozreani folikuli se nadevam deka ke imam pozitiven rezultat..
Dali ste piele klomifen od 4 den od ciklus? Jas gi piev do sega od petti den sega mi gi dade od cetvrt da gi pocnam.
Kolku meseci prethodno gi pisese od 5ti den? Mene ovoj mi e 2 mesec po red i gi pijam od 5ti den, klomifen 50mg.
Gi piev tri meseci, pa dva ili tri meseci imav pauza, bidejki pravev hsg i ovoj mesec treba da gi pocnam pak.
Zdravo,jas sum nova vo grupava pa da ve prasam mi prepisaa klomifen da pocnam od 3den na ciklusot i da go pijam 5 dena.Pa na 10 den da odam da merime folikuli i koga ke dostignat odredena golemina da napravime inseminacija.Megutoa ne mi rece predhodno da ispitam proodnost na kanalite,ako ne mi se proodni zaludno ke pravam inseminacija.Neznam sto da pravam
Јас сум стимулирана еднаш успешно со Кломифен без да имам направено проверка на проодност. Не е правилно, ама не е страшно да пробаш еднаш и ако недај Боже е неуспешно, пред следна стимулација да испиташ.
I uste nesto me cudi,citam po forumot za tempirani odnosi, neznam zosto ne mi ja kaza ovaa opcija tuku vednas inseminacija.Pravev pap,brisevi,hormoni i trombociti na transfuzija i se e ok,ostanuva uste spermogram da napravi soprugot.Da kazam deka se obiduvame za 2 dete,prvoto mi e 6god. Treba da dobijam naredniot cetvrtok-petok i ako dobijam da pocnam so klomifen.
Девојки дали некоја е стимулирана со Кломифен а имала миом на матка? Докторката ми предложи да пробаме еден циклус со Кломифен и ми рече дека не би требало кломифенот значително да го зголеми миомот (можеби ј воопшѕо нема да го зголеми ама не се знае) ама мене ми е некако мисла и ми е страв... Дали некоја има искуство?
Klomifen dali pocnuvate da piete od 2 ili 3 den od ciklus? Denes sestrata po telefon mi rece od 2den da pocnam, mislev e greska i ja preprasav bidejki prethoden pat od 3 den sum piela....i sega zbunka sum od koga da gi pijam
И мене прво ми рекоа дека од 2 ден треба, па јас препрашав дека ми беше чудно и добив одговор дека може и на втор и на трет да се почнат, не прави разлика тоа.
Jas denes bev na doktor mi kaza od 3 den da gi pijam nautro i navecer 5 dena,pa na 9 den od ciklus da pocnam da odam na sledenje folikuli. A kazete mi dali moze dodeka se pijat apcinjata da se napies casa vince ili ke steti toa
Здраво, ме интересира дали со кломифен се осеќа овулацијата повеќе од обично? Денес ја примив Овитреле инекцијата имам два добри фолекули па ме интередира дали би осетила кога ќе настапи овулација.. ние секако ќе бидеме активни деновиве.