Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Zdravo devojki, sakam da ve prasam dali na nekoj ne mu ima uspeano so klomifen, i potoa dali ste probale so nesto drugo sto vi pomognalo za da porasnat folekulite?

2. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Devojki kazete kakov e toj test za ovulacija kako i koga se pravi? Mene utre mi e 9ti den od ciklus, piev klomifen i utre ke odam na sledenje folikuli.Prasanjeto mi e od koga treba da pocneme so odnosite(od vecer pa nataka ili ne ) i koga da go napravam testot za ovulacija

3. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.774
    Матичната ќе види до каде е растот на фолекулите и таа ќе ти каже кога треба да имате односи, не ти требаат тестови за овулација.

4. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Devojki jas denes bev na sledenje folikuli 9ti den mi e.Imam po 3 folikuli i na dvata jajnika po 13mm sto bilo super i plus uste ke rastele. Ama endometriumot mi bil tenok 3mm pa mi dade sprej Lenzeto da prskam po ednas na den i vo petok pak da odam da me vidi.Dali nekoj go koristel toj sprej i dali ima rezultat t.e. dali se zdebelil endometriumot? I kolku treba da bide zdebelen.

5. Bebetoo

Bebetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2020
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.774
    Минимум 7мм треба да биде, над 7 матичната ми кажа го сметале за доволно

6. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    ne e strasno, do kaj 8mm e super kako sto mi kazuvase mene maticnata, jas ne sum koristela sprej mene apcinja mi davase

7. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Zemaj cveklo i ananas za zadebeluvajne na endometriumot.

8. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    A kakvi apcinja? I imase rezultat

9. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    ne mi teknuva kako se vikaa, ama mi pomagaa, mene klomifenot ne mi deluva..

10. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    544
    Devojkava prasuva za zadebeluvajne na endometriumot apcina, a ne za klomifenot, klomifenot se za stimulacija i klomifenot istovremeno i go tanci endometriumot, zatoa obicno go davaat vo kombinacija so estroferm.

11. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    794
    Jas ubavo kazav ama izgleda ti tolku razbiras, kazav deka ne mi teknuvaat kako se vikaat apcinjata sto gi piev za endometriumot i deka tie apcinja sto gi piev mi pomognaa, samo steta sto klomifenot ne mi deluvase. Te molam dokolku ne razbiras ne se mesaj sleden pat!

12. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Denes bev povtorno na pregled, 11 den mi e folikilulite super rastat i endometriumot pocnal da se zdebeluva 8mm e, da pocneme od vecer so odnosite 4dena po red i vo sreda da otidam da vidi dali mi prsnale jajce kletkite.Ne mi ja dade onaa inekcijata sto se stava za prskanje na folikuli navodno sami ke si prsnele.E sega mi dade od cetvrtok da pocnam so utrogestan ili da gi pijam ili vaginalno da gi stavam. Ne mi e jasno zosto toa se dava. Ovoj mesec pukam od hormoni ali ajde samo da bide

На Valbonna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Утрогестанот е прогестерон и е за поддршка на бременост некои го примаат цела бременост така да не се плаши ставај слободно

14. Queen***

Queen*** Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    47
    Zdravo devojki,
    vi se ima li sluceno da ne dobiete menzis koga ste na klomifen, a istovremeno I da nemate pozitiven test?
    Mene mi e 2 mesec 50mg megutoa eve veke 34 den uste nemam dobieno. Test pravam sekoj vtor den, no negativni. Doktorkata mi preporacuva uste edna nedela da pocekam za sekoj slucaj...
    Inaku prviot mesec koga bev na klomifen imav menzis mnogu kratko samo 3 dena.

15. Ane1988

Ane1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2020
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    474
    Можно е да си имала повеќе фоликули кои побавно растеле и подоцна си имала овулација па затоа и циклусот може да ти касни инаку знаеш дека Кломифенот има продолжено дејство и нареден месец и во никој случај не се препорачува да се пијат неколку месеца по ред

16. Queen***

Queen*** Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    47
    Pa iskreno I osetiv malo peckanje na 25 den, mozno e togas da sum imala ovulacija.

17. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Zdravo devojki sakav da ve prasam za pomos oti ignekologot mi e ma odmor pa ne sakam da go zamaram. Treba da pijam klomifen od 3 den na ciklus jas deneska imav sabajle malku nrv i po cel den po malku kafeavo… da go racunam ova kako 1 den ili od utre?

18. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Mislam deka treba da pocnes ubavo da krvarish za da go smetash za prv den. Neka me popravat poiskusnite chlenki ako gresham. Srekjno:f:

19. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Devojki od denes mi prepisaa utrogestan nautro i navecer dve nedeli da go koristam.E sega dali moze od nego da kasni ili da podrani ciklus, ili ako mi dojde ke si dojde tokmu navreme? (se nadevam nema da mi dojde). Kakvi se vasite iskustva so utrogestan

20. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.745
    Јас не сум користела утрогестан досега, но колку што имам читано од членките може да доцни менструацијата.