Zdravo jas pijev po isto taka od 4 do 9 den u jas gi imav istite simtomi se dodeka ne dobiv ciklus, ne e nisto strasno
Девојки, дали некој од вас земал кломифен на 14ти ден од циклус? Докторот рече дека нема врска дека треба да се земаат од 3-5 ден...
На 14 ти ден веќе по правила ти е или настанува овулација. Кломифен се пие така како што сме пиеле сите од 5 ти ден. Кломифенот уствари на некој начин вештачки или поттикнува зголемување на фолекулите кои потоа пукаат сами или со помош на стоп инекција и настанува овулација и тие денови се има односи. Извини ама твојот гинеколог е нешто многу поинаков од другиве. И те како има врска кога се пие кломифен. Башка идеш на секои два дена или секој ден на пратење овулација.
Doktorot ti nema pojma se izvinuvam vaka na direknosta moja. Klomifen se pie od 3-5 den od ciklus 5 dena. I posle se pocnuva so pratenje na rastenjeto na folikulite. Koja logika da pies od momentot koga treba da dojde do ovulacija, ako pocnes od 14 ti den treba da ovuliras koga ke treba da ti dojde ciklus. Uste ovakva glupost nemam slusnato od strana na ginikolog.
На 6 имав добиено ѓи почнав апчињата на 10 ѓи пиев до 14 и чекав три дена направив тест за овулација на 17 беше бледа другата црта потоа направив на 19 беше баш убаво и двете црвени
Ако си имала овулација 19-ти или 20-ти, во вторник те чекаме со две црвени црти, ама од тест за бременост
Девојки, Кога пиевте кломифен, на колку дена ви препорачаа да имате односи? Јас во вторникот примив стоп инекција, имав односи во понеделникот и вчера. Докторката ми рече кога сте во можност овие денови, но јас како што читам не е препорачливо секој ден. И дали се осеќавате како под притисок од темпираните односи или само јас така се осеќам
Лелеее истоо. Притисок , дома седевме за да имаме односи на 12 h. Најубаво било од сабајлечки, ама дечкиии сабајле едвај станувам , а не пак односи да имам. Јас реално оставив доктори 3 месеци, мислејќи дека ќе се опуштам повеќе, ама ќе закажам пак да видиме што ќе биде. Кога пиев кломифен хиперстумулација ми се направи. Почнуваме пак со нови сили.
Da i jas piev imav pogore pisheno.. posle edna nedela od koga gi ispiv dva tri dena ne mozev od krevet da stanam ni da se dvizam od bolka vo jajnicite i polojnata ko ukocena bev i imav emocionalno rastrojstvo ili kako da se izrazam samo mi se placheshe nemozev da se podnesvam imav napnatost i nervoza… no za zal beshe nuspeshno mesecov pak mi rece doktorot piev dva dena i iskreno gi frliv si rekov kaj e Gospod ne e nikoj nemozam pak da imam hormonski dizbalans…
Болката во јајници е од тоа што кломифенот ги форсира јајниците да произведуваат фолекули. Може и да си имала хиперстимулација и да ти се создале цисти. Многу е битно додека се пие кломифен да се иде секој или секој втор ден да се прати состојбата.
Дали прими стоп инекција? Дали и покрај инекцијата имаше хиперстимулација? Јас ок реагирав, само многу тенок ендометриум имам, примам естрофем 3×2... Искрено и јас ептен тешко станувам од сабајле, не па односи да имам Се надевам дека преку два дена е ок, стварно не знам што да мислам веќе, ваљда кога ќе треба да биде, ќе биде
Nz sto e ama eve veke 5 den kako mi e taka seto bez veza nisto ne mi se pravi i imam peckanje na matkata bas na sredina od stomakot dolniot del ke vidime btornik do cetvrtok treba da mi dojde pa ke vidime sto ke bide sepak fala
Ne primiv stop inekcija zasto folekulite bea mnogu golemi i mi rece ako mi dade stop inekcija nezz sto ke bilo i nesakase da rizikuva. I jas piev apcinja za endometriumot , ama koga trebase da otidam da vidime dali nastanala ovulavija , jas bev so stomacen virus. Marfi …
Inaku devojki pisav pred nekoe vreme vo temite inseminacija i podrska za site onie sto sakat da zabremenat no nikoj ne mi pisa. Pa ajde i ovde da pisam mozebi nekoja ke se javi. Imam stop inekcija Pregnyl od 5000 IU so rok do 1 vi mesec 2023 godina. Pa sakam da ja podaram na nekoja sto i treba. Jas ja cuvav vo slucaj ako pijam pak klomifen no sega nemam poreba od nea si ostanav prirodno bremena. Pa se nadevam na nekoja ke i donese sreka. Koja ke mi pise prva taa ke ja dobie, bez lutenje