Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. cipita

cipita Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    daj boze da si dobiesh dve crtki ❤️ posle ke zaboravsh na se najverojatno e normlano toa

На Drmenzica му/ѝ се допаѓа ова.
  2. cipita

cipita Активен член

Се зачлени на:
    19 септември 2022
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    7
    da znam no ne mi rece doktorot mene da odam i zatoa za vtoriot mesec ne gi ispiv samo dva dena i se iznervirav ona so e od boga ke dojdi se raboti za vtoro dete koe edna godina ne maci i poveke ne se zamaram neka e zivo inzdravo toa sho go imam …

3. Angela*

Angela* Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    79
    Koj den se smetase za prv den od menzis? Mene sinoka okolu 9 casot pocna taka ubavo da mi tece pa sega denes mi e prv ili sinoka da go racunam za prv den.Prasuvam da znam koj den ke mi bide prv oti treba da pocnam da pijam klomifen od 3 den.

4. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.742
    Prv ti e denes. Barem mene taka mi velese maticnata ako e posle 6 porucek se racuna drugiot den prv. I ti posakuvam sreka (fingers):inlove:

На Angela* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Selenopile___

Selenopile___ Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    14
    Zdravo, denes gi pocnav klomifen apcinjata megjutoa naslusnav deka ne smee da se pijat dokolku ima policisticni jajnici. Dali nekoja od vas ima vakvo iskustvo ? :?:

6. kikiritkaTa

kikiritkaTa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Јас како што знам, баш обратно е. Се даваат кога нема овулации, една од причините може да е пцос. Ако грешам, нека ме поправи некој, јас така знам :)

7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.742
    Gi davaat i za policisticni jajnici no treba lekarot da ima poznavanje so nejzinata sostojba i da znae pravilno da dozira i da ja prati non stop zosto kaj policisticni jajnici e mnogu lesno da dojde do hiperstimulacija od klomifenot. Zatoa zboruvam non stop deka lekot ne e sala i deka treba sekoj vtor tret den da te gledaat na eho da se vidi kako se odvivaat rabotite za ako doaga do hiperstimulacija navremeno da se reagira. Se nadevam deka pomognav. Pozdrav

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Девојки овој месец пиев кломифен и денес добив. Имам две прашања:
    1. Дали повеќе ве болеше стомак кога добивавте во месеците кога пиевте кломифен?
    2. Дали мора да се пие два месеци по ред?
    Јас сакам да прескокнам овој месец, психички сум изморена, ми треба одмор:)
    Секако ќе разговарам и со матичната, само сакам и ваши искуства да слушнам.

9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.742
    Mene me bolese stomak koga dobiv posle klomifen ama ne mnogu poveke od obicno. Inaku ne moras da pies pak mesec po mesec, klomifenot ima prodolzeno dejstvo. Inace da te prasam dali imas ispituvano proodnost na jajcevodi?

10. kikiritkaTa

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    354
    Ти благодарам мила за брзиот одговор. :)
    Мене вообичаено не ме боли кога добивам, затоа прашав. Инаку да, имам направено лани хсг.

11. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.500
    Допаѓања:
    7.742
    Nema na sto. Ti pak se iskonsultiraj so doktorkata, ama ako ti ne si spremna mesec po mesec toa kazi i go.

На kikiritkaTa му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Dr.Zzz

Dr.Zzz Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    496
    Да и мене ме болеше повеќе кога добив , уствари 10 дена пред да добијам имав онака појаки грчеви.

13. Vinyl

Vinyl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    129
    Да ве прашам. Земав кломифен од петти до осми ден по две на ден. Денес бев да ме видат.. еден е водечки и е 20мм (10 ти ден од циклус ми е ) а имам уште 7 кои се 15мм .. докторот вика и тие ќе пораснат…
    Ја сум ситна и сериозно се плашам од близнаци/тројка итн .. првпат бев стимулирана…
    Имал некој ваква ситуација со милион фоликули? Се мислам да прескокнам месецов со праење дете…

14. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    17.111
    Да не си скокаш месец. Прво ако си со кломифен не значи дека ќе останеш со близнаци или пак со тројка бремена. Со тројка се преретки бремености по природен пат. Второ тоа што си ситна не треба да те плаши. Има и ситни што росиле близнаци , а и тројка ( ова со инвитро).
    И јас бев со кломифен со екстра водечки фолекули , ама за жал ништо не бидна.
    Имаш правено проодност на канали?

На Vinyl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AlchinovaR1979

AlchinovaR1979 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Здраво девојки, од пред две години ми се испоремети цел циклус, добивам на 3-4 месеци . Поради ановулатурен циклус ми препишаа терапија со Дабростон и Кломифен , меѓутоа докторот не ми напомена да одам на било каков преглед на 14 ден од циклус . Ми рече само од 12 до 16 ден од циклус со мажот ми да бидеме колку што е можно по активни. Читам дека во повеќето случаи имало потреба да се прима инекција за да прсне фоликулот ... Дали ќе може некој да ми објасни доколку има потреба да се прима , каде можам да ја набавам ? Многу се замарам знам .. но , подобро да испитам се отколку не дајбоже да ми се случи некоја компликација .

16. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.526
    Допаѓања:
    17.111
    Др. одлучува дали треба или не стоп инекција. Но сепак треба да се оди на пратење фолекули, да се види како се одвива се.

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Ти благодарам!

18. Mr A 1208

Mr A 1208 Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2022
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    zdravo,imam ampulla pregnyl rok ima do 2023

19. AlchinovaR1979

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    729
    Прво користење на Кломифен од 3 до 5 ден од циклус . Фоликул водечки 20 мм сабајлето,(на 14 ден од циклус) , вечерта искрварив и кога појдов на гинеколог ми рекоа дека сум добила . Дали му се има случено ова и на некој друг?

20. Drmenzica

Drmenzica Активен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2021
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Da mene veke tret mesec pijam prvite dva mi bese taka a sega ke vidime ovoj mesec kako ke bide so sreka ❤️❤️❤️

На AlchinovaR1979 му/ѝ се допаѓа ова.