Здраво лепотиции. Сакам да ве прашам тие што сте пиеле Кломифен,колку време го пиевте и дали пробувавте природно или со инсеминации? Ние имавме една неуспешна инсеминација со Летрозол и сега се префрливме на Кломифен. Матичната ми рече дека не вреди да се пробува природно кога веќе сум на терапија,а јас реално не ни гледам некоја разлика од инсеминација и природно,спермограмот ни е супер. Искуство некое?
Јас прво бев со Кломифен еден месец но немаше многу резултат следниот месец со Летрозол и кога бев за следење на фоликули многу ми беше тенка слузницата на матката и прекинавме не се направи инсеминација директно на инвитро по 3 месеци ама неуспешно беше.
Јас бев стимулирана со кломифен и одев на секои 2 дена следевме фоликули дали ќе настане овулација додатно примав и естрофем по шема и сега имам 8 месечно синче Ти посакувам среќа
Фала тии.Да е живо и здраво синчето. Килку време примаше Кломифен и дали бидна природно или со инсеминации?
5 дена примав Кломифен по 2 апчиња на ден и како што напоменав одев на секои 2 дена на ехо. Природно беше доколку не успееше така следен чекор беше инсеминација. Фала ти да си жива и здрава дај боже да си дочекаш и ти ваква среќа Иначе кај мене сами пукаа фоликулите немаше потреба ни од стоп инекција.
Ако добро се сеќавам, исто беше и со двете инсеминации докторот ми даде 5 дена да го пијам, мислам од 3 ден на циклус, ви посакувам среќа и две цртки
Јас останав бремена со инсеминација, после терапија со кломифен и стоп инекција, меѓутоа таа бременост заврши неуспешно. После тоа останав бремена природно и без никаква терапија. Сега имам ќерка 5 месеци. Ти посакувам успех што поскоро.
Добро,само јас ли се отепувам од плачење од Кломифенот? Не е сугестивно,случајно приметив 2-3 саати од кога ќе го испијам апчето почнувам да плачам без престан.
8ми ден од циклус,веќе 4 дена на Кломифен 2X1 и осеќам болка во јајник како минатиот месец што ми беше за време на овулација. А сега ми е рано за овулација некако Хиперстимулција не е…Несакан ефект можеби? Искуства?
So klomifen samo rastat folekuli. Ovulacijata nastapuva koga ke primis stop inekcija. Barem jas taka znam. So inekcijata se prekinuva rastenjeto i nastanuva ovulacija. Inace i ne e rano neli 5 dena se pieja.
Кога бев на Кломифен веќе од 9ти ден почнав со фоликулометрија . Уште тој ден си имаше водечки фоликул кој што беше 14 мм . Те советувам да си појдеш да те ѕирнат на ехо и да ти кажат што понатаму. Инаку кај повеќето девојки сами си пукаат фоликулите и нема потреба од стоп инекција. Меѓутоа ги има и такви кај кои што треба инекција , бидејќи ако не пукнат сами фоликулите се претвораат во цисти. Затоа е најпаметно од 9ти ден на циклус ,да си одиш на ехо секој втор ден . Со среќа !
Денес ми е 9ти ден,бев сабајле кај матичната на ехо вика нема фоликули и многу тенок ендометриумот.Ја прашав за Естрофем дали треба да примам,вика па ја не знам зошто до сега не ти препишал докторот од Систина,зошто 2 месеца во Систина одев и од денес почнав кај неа на фоликулометрија. Ми рече во петок пак да одам да ме види,ама ме тера да пуштиме документи за ин витро,не е многу надежна со моите полицистични јајници. Не знам шо да кажам
Фала ти,земав веќе ,да 107 ден. Ама докторот пишал од 100 мг по една таблета на ден а има само од 50 па ќе пијам по две наеднаш
pretezno ako se dve apcinja se pijat edno na sabajle edno navecer, moze da go preprasas doktorot da si raat