Девојки,19ти ден од циклус,стимулирана со Кломифен,денес болки во долен дел на абдомен и тежина,посебно при движење. Некое слично искуство?
Ама нели порано треба да се почне со Кломифен... како беше од од петти до седми или деветти зашто толку доцна од 19ти ден? Мене од 7ми до 10ти ден ми рече само три дена...
Не,не ме разбра. Си го почнав јас Кломифенот од 3ти ден од циклус и си го испив се регуларно. Како податок кажувам дека ми е 19ти ден од циклус и дека месецов бев стимулирана со Кломифен.
Девојчиња на 9ти ден од циклус фоликул од 12мм во ред ли е или веќе треба да е повеќе? Докторката рече во ред, само мислев повеќе ќе биди пораснат како за 9ти ден ама нормално дека не било се по книга, а пак ќе одам на 12ти ден да видеме тогаш колку ќе биди Овој циклус ќе следам фоликули, па ако видеме дека не растат како што треба, ми рече од следен циклус да пробаме со Кломифен Иначе имам редовна менструација од 28-29 дена, и сум со спонтан
Добро утро феминчиња Сакам да ве прашам тие што сте со тенок ендометриум и земате истовремено Кломифен и Естрофем,колку пати дневно и по колку таблетки го земате Естрофемот? Јас до сега имам примано еден месец Летрозол и еден Кломифен,без Естрофем и сега со матичната се договоривме да ми препише Кломифен заедно со Естрофем за да не го изгубам овој месец така бидејќи на крај на месец имам термин во Скопје кај ИВФ специјалист
Ako se ti e vo red i problemot e samo vo policisticni jajnici ti predlozuvas da si odis kaj profesionalec koj kje se trudi da ti go resi problemot i da naoravi da porastat folikulite. So rastenje na folikulkte kje poradne i endometriumot, dzabe pies apcinja za endometrium ako nemas folikuli. Mora da go pobaras doktorot sto kje ti odgovara.
Имам проблем со ПЦО и мноогу тенок ендометриум.Се изгорев со доктор спец ИВФ што ми даваше само Летрозол и Кломифен без да ми даде друго за ендометриумот,фоликули имаше,а ендометриумот не се задебелуваше. И на крај на месец чекам термин кај друг доктор,а до тогаш не сакам да губам време,тоа е цела работа.
Пијај сок од цвекло, сок од калинки, ореви обични, бразилски ореви 1 до 2 во денот, ананас јади овие работи се за здебелување на ендометриум.
Лепотици,тие што сте на терапија со Кломифен,колку дена ви трае циклусот? Денес втор ден од циклус ми е,речиси и да немам,како да ми завршува. Прв пат ми се случува ова.
Минатиот месец бев стимулирана со Кломифен за прв пат, На 25.08 ја примив стоп инекцијата. Денес правев тест - Негативен а сеуште немам и добиено. Мислев дека ако се случила овулација за 36 часа после добивање на Прегнил денес ќе покаже ако има бременост Утре одам на преглед кај матичната па ќе видиме. Ако не , продолжуваме овој месец пак со кломифен.