Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.152
    Дај Боже да е биднато и да си бремена. Не дај Боже ако не си бремена,кога ќе ти почне наредниот циклус пред да почнеш со Кломифен обавезно прво на ехо. Внимавај со Кломифенот,мене ми создаде две големи цисти. Пак ќе кажам,дај Боже да си бремена. :hug:

2. Licence

Licence Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2020
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    9
    Мислиш ли дека можно е да е рано да покаже тестот ако сум бремена ? :wasntme: ако е овулацијата за 36 часа значи овулација се случила на 27.08 , значи до денес е 17ти ден од овулација, Хмм немам надеж
    Инаку мене супер ми влијаеше кломифенот. Повеќе зрели фоликули, ниту имав промена во расположение, ниту болки во јајниците, се во најдобар ред :D

Како и да е, чекам утре на ехо да ме види докторката па ќе каже.

:hug:

3. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.152
    Матичната на ехо нема да може да види и да си бремена. Најсигурно ти е да направиш Бета Хцг од сабајле.

4. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Дечки, месецов сум стимулирана со Кломифен, денеска бев на генеколог и потврдивме дека веќе пукнал фоликулот, стоп инекција примав во понеделникот

Ми рече естрофен да си продолжам да си ги пијам, денеска ендометриум беше 12мм
    Рече ако ти дојде (недај Боже) тогаш да ги прекинам, а сѐ додека чекам за тест да ги пијам
    Вие до кога го пиевте естрофенот?
    После точно 14 дена од инекцијата ќе покажи точен тест?

5. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Go piev dodeka ne mi dojdese menstruacija.

6. livethelife

livethelife Активен член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    151
    Zdravo zenski sakam da go spodelam iskustvoto i ja piev klomifen ama posle apcinjata ima nus pojavi poduen stomak peckanje posle odnosi ne znam na sto moze da se dolzi da ne ima nekok iskustvo doktorot mi preporaca inseminacija no vo ovoj moment ne mi se pravese inseminacija zatoa ne otidov na folikuli sto mislite sto moze da fala i pozdrav do site

7. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.856
    Допаѓања:
    1.608
    Peckanje posle odnosi ukazuva na nekoja infekcija a ne od klomifenot barem kaj mene nemase takvo nesto. Proveri za kandida, brisevi.

8. Marijanamakedon

Marijanamakedon Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    И ја сум пцо и со тенок ендометрим 5.5 но ме ми даде ништо друго освен кломифен од утре да ги почнам вас колку ви е ендометриумот?

9. Marijanamakedon

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Дали имавте пцо или друг проблем? До пцо синдром сум тек почнувам со кломифен и нередовен циклус затоа прашувам

На Hijabigurll му/ѝ се допаѓа ова.
  10. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Мораш да пиеш паралелно со Кломифен и естрофем, тие се апчиња за здебелување на ендометриум, оти со Кломифенот доаѓа до истенчување на ендометриум

На Marijanamakedon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Beba95

Beba95 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2023
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.152
    Мене ми е ептен тенок ендометриумот. Првиот месец на Кломифен не ми дадоа плус естрофем,вториот месец ми дадоа ама џабе,кај мене пак не се задебели ендометриумот.

12. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.365
    Да јас со пцос сум пиев Кломифен плус Естрофем и забременив,со среќа(fingers)

13. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Со инсеминација забремени мила или со темпирани односи? :inlove:

14. Marijanamakedon

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Мене само кломифен ми даде и претходно дабростон бидејќи не добивам редовно циклус незнам дали да му речам и за естрофем...

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Мое мислење е да му речеш мила, уствари докторот требало да ти даде естрофем штом ти е тенок, ама тоа е веќе друга прича за нашиве доктори
    И да се закачи плодче, со тенок ендометриум нема да има успех бременоста мила, треба да е над 8мм, а тебе ти е само 5.5
    Не сум јас таа што треба да ти попува ама мене вака ми е кажано и што си истражував сама

16. Marijanamakedon

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Со Кломифенот исто го почнавте и естрофем или претходно уште? Ке отидам кај него одма утре ке побарам пиев и вирак и природни лекови и џабе се

17. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Да во исто време ги почнав и двете, Кломифен пиев 2x1, а естрофем 3x2, бидејќи и мене не ми мрдна од 5мм ендометриумот
    И еве за една недела треба да правам тест, ако е позитивен си ги продолжувам естрофемот, а ако недај Боже добијам, ми рече да ги прекинам

18. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.365
    Со темпирани односи мила ние долго време се обидувавме во 2018 се земавме веднаш забременив природно без никаков проблем и во 8ма недела имав спонтан после тоа никако не бидуваше хормони,спермограми,хсг.. Колку пати одев во амбулантата за инфертилитет на гак и на крај матичната ми даде Кломифен следевме и кога потврдивме овулација ми вклучи и Естрофем на 20ти Март 2022 имав позитивен тест фала му на Господ сега си имам 10 месечно синче:inlove: Ти посакувам многу среќа (fingers):l:

На Marijanamakedon, Vanila&argan и QweenSM им се допаѓа ова.
  19. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Што убаво, големо да ти расте бебулето :inlove:
    И јас сум со иста приказна мила, во скоро 9та недела лани имав спонтан, останав бремена без проблем
    Ама еве од тогаш не сум останала, не дека пробуваме цело време имав и прекини, ама кога појдов за пап тест минатиов месец видов дека имам тенок ендометриум и фоликули не поголеми од 12мм, па сега вака се прашувам дали за ова пораметување имало врска киретажата..
    Како и да е, за една недела ќе видеме кај нас дали добро ќе се покажи Кломифенот :inlove:

20. Hijabigurll

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.365
    Ајде ќе биде навивам за || (fingers):inlove:

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.