Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    623
    Здраво ви се приклучувам и јас со кломифен да пробам. Гинекологот ми кажа од 5ти ден.. И 5 дена да пијам. Читам тука од 3ти ден се пие. Ја прашав и за естрофем вика тоа после кломифенот се пие. Не ми е јасно ништо сега. Како да ги пијам кломифенот како се пијат, ниту рецепта ми даде..

2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Ќе си ги почнеш од 5ти ден од циклус, ако ти дала само 1 апче на ден одбери си кое време ќе го пиеш и во исто време терај си 5 дена, а ако ти дала 2 апчиња на ден, насабајле и навечер ќе си ги пиеш.
    Се пијат и од 3ти ден, ама и од 5ти, јас ги пијам од 5ти.
    Јас ги пиев паралелно со естрофем, уште од првата ден со Кломифен ги почнав оти со Кломифенот се истанчува ендометриум.

Се надевам дека ме сфати, само не ми е јасно како ти рекла да ги пиеш а ни рецепта не ти дала :?:
    Ти рече ли дека треба да одиш на фоликулометрија кога ќе ги испиеш?

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. blablaabla

blablaabla Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    793
    Za ednometriumot kje ti kaze koga kje odis na pregled da vidi dali porasnale folikulite i kje se kaze dali si za estrofem ili ne. Ti preporacuvam jas imam tenok endometrium no sekoj den pravam sok od ananas i cveklo i sekogas mi se zdebeluva nad 9mm sto e dobro.

На Anyshka и QweenSM им се допаѓа ова.
  4. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.608
    I brazilski orevi po 2 na den za endometriumot, pomaga.

На Anyshka, Flooora96 и QweenSM им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Не знаев, баш ќе пробам ананас, цвекло и оревчиња, сѐ надевам ќе ми помогне :sun:

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    623
    @QweenSM ми кажа за фоликулометрија да, но дека преку телефон ми рече не се на рецепта дека можам така да ги земам. Друго можам ли да пијам пикозитол у мегувреме? И најверојатно алкохол не смее да се пие нели. Дека имаме свадба викендов. Ако не треба не треба. За дозирање ке ја прашам ни тоа не ми кажа.. Уф

7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    За пикозитол незнам мила тоа некоја друга членка ако знае нека ти каже, мислам дека не би требало да има проблем, колку што знам тие се како фолна или грешам? Сепак прашај си ја докторката обавезно
    За алкохол поарно не пиј, бев и јас на свадба неќни и во меѓувреме бев на терапија и не се напив ништо, ми беше страв и нејќев да ризикувам, сепак хормонски апчиња се

На Anyshka и Flooora96 им се допаѓа ова.
  8. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Дали можам да пијам два месеци едно по друго кломифен? На пример ако овој месец правам инсеминација стимулирана со кломифен и ако е неуспешна, дали можам веднаш со наредниот циклус да пијам пак ако сакам пак да правам инсеминација?

9. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Не знам како иде постапката со инсеминација ќе си се консултираш со доктор.
    Ама на циклус без инсеминација не смее да се пие едно по друго мора пауза бидејќи ги намалува резервите.

10. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    753
    Прво, ако собираш инсеминации за ваучер, т.е ако ти е тоа битно, месец по месец инсеминации не прифаќале, туку преку еден.
    Второ, кломифенот има продолжително дејство и кај многу успеало месецот после кломифен, така што не е паметно да ги пиеш месец по месец, како што кажа членката пред мене влијае и на резерви а плус и не се шега тие апчиња.

Консултирај се со гинеколог обавезно, не земај на своја рака.

11. Vanila&argan

Vanila&argan Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2021
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    600
    Не ми е за ваучер, онака прашав, не сакам да го губам месецот.

12. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.608
    Moze da dojde do hiperstimulacija, mora teloto da odmori. Barem taka maticnata mene mi kaza.

13. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    623
    Девојки фактички сеа ми е точмо 5ти ден од кога ми дојде, е сеа матичната ми кажа од 5ти ден ама дека вечерта ми дојде на 2ри,да ги пијам од утре. Насабајле и навечер а кажете ми треба да сум јадена!? Или нема врска. И дали можам да почнам од сега од денес да земам еднл и утре да си продолжам сабајле пак..?

14. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Нема врска јадењето со апчињата мила, пиј си ги пример 9ч сабајле и 9ч навечер штом ќе пиеш по 2 апчиња, распореди си ги како ти што мислиш и гледај да ги пиеш приближно во исто време :hug:

15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    623
    А дали можам сега да се напијам прво апче, мора ли да почнам со првото сабајле?
    Толку сум возбудена мислиш гарантирана ми е бременоста хаха..

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.443
    Па мила ако ти рекла докторката од утре тогаш од утре сабајле почни си ги најубаво
    Со среќа да ми ти е и побрзо да се израдуваш! :inlove:

17. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    623
    Леле луѓее, дали имате од Кломифен некои сајд ефект. Ауу глава не да ме болиии.. 3 ден ги пијам. Доле не чувствувам ништо, како ништо да не се дешава како аналгин да пијам лол ама глава ме кине веќе 5 часа..

18. Besbes24

Besbes24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2022
    Пораки:
    1.854
    Допаѓања:
    1.608
    Glava i vrtoglavici jas imav mn. Piev po 2 naednas pa od ko ke ispiev nekolku sati si lezev.

19. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    623
    Вчера завршив со кломифенот, ми рекоа денес на фоликулометрија. Еве само шо завршив има два три ама еден е со 13.5х13.4.Го прогласивме за водечки, во понеделник пак ке треба да одам. Воедно ги примав од 5ти ден до 10ти.денес ми е 11 ден. Нели е мал тој фоликул, читам на интернет подруго пише за 11 ден. Гинекологот ми рече рано е, вчера си завршила и дека 1 до 1,5 мм на ден растеле фоликулите. Ми рече до недела да неаме односи. Нишо не ми кажа за ендометриум колку и шо е а и јас заборавив да прашам..

20. Marijanamakedon

Marijanamakedon Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2023
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    30
    Isto vcera zavrsiv, no ginekklogov mi rece vo ponedelnik na folikulometrija, aza odnosi ne ni kaza nisto dali smeeme ili ne do nedela