Za odnosi ke kazi koga ke puknat, tie moze uste da rastat. Kaj mene taka bese piev klomifen pa nekolku dena ostavavme da rastat pa posle stop inekcija pa odnosi da imame.
Девојки, гинекологот ми даде кломифен да пијам од прв ден циклус по 1 на ден и метилфолат, на контрола сум на 11 ден, некој со вакво искуство?
и уште нешто, реакција од кломифенот имам - подуен стомак и промена на расположение некој со исто искуство и препорака за смирување на хормоните
Два пати пиев кломифен, вториот пат мислам се шекнав, толку лошо ми влијаеа, промена на расположение, нервоза, плачки, прекумерно потење, едвај ги издржав…
Јас денес бев на фоликулометрија лев јајник имам 3 фоликули 1 ми е 14 мм другиве помали по 7мм и на десен 4 по 7мм и ендометриум 7.7 дали има шанса за бременост?
Кој ден ти е од циклус? Ке треба во среда пак да идеш да видат дали растат, барем тој од 14.јас бев денес тој што ми беше 13 во четвртокот денес е 20.Мислам дека заедно завршивме со кломифенот.. Мене ми е 15ти ден.
Оди утре пак на фоликулометрија.Ако расте значи овулацујата ти е покасно.Мене ме маче сега нешто, без инекција нема да знам дека пукнал фоликулот и тоа ми е у мисла сега..
Можеш да идеш кај гинекологот и тој ќе виде дали е пукнат според жолтото тело (некогаш може и да не пукне циста да стане) и така нема да се мислеш секако бидете вредни, со среќа.
И мене ми рече ако не добијам дс отидам пак таму кај 7ноем а до тогаш да чекам дека покасно ќе сум овулирала демек
Zdravo devojki.. Treba da pocnam so klomifen i citav za nego na google.. Nekade pishuvashe deka decata rodeni so stimulacija so klomifen imaat pogolem rizik da se rodat so defekti a i autizam.. Dali znaete nesto vo vrska so ova.. Sega se plasam da go koristam
А тек за летразол да прочиташ подобро воопшто не читај статистики. Ако лекар ти ги дал за да овозможиш овулација значи дека ти требаат за да постигнеш бременост. Шансата за хромозомски или било какви пореметувања постои и кај природните, "не стимулирани" бремености. И јас и многу други членки тука сме успеале благодарение на стимулација. Мој совет е не си ставај бариери уште на почеток на мисија
Blagodaram na odgovorot Jovana vo pravo si.. Inaku jas imam tiroidna koja ja drzam pod kontrola.. Visok prolaktin za koj mnogu cesto pijam dostinex.. Stom ostavam dostinex se pokacuva pak.. Sega 3 meseci sum na dostinex i toa se popravi.. 2 meseci pokusavam so ovunorm i nema rezultat.. Doktorkata rece posle 2 meseci ke. Probame so klomifen.. Drugi isituvanja ni nema dadeno.. Zatoa se premisluvam za klomifenot..
Јас бидејќи имам пиено Кломифен и стигнав до болница со хиперстимулација би те советувала да си испиташ комплет хормони и да идеш на ендокринолог за да ти каже што да правиш, мене ми дадоа да пијам со лоши хормони кои доведоа до тоа, ги средив хормоните и проблем за забременување никаков потоа немав, еве втора бременост терам.
Mislam na toa deka nema bremenost.. Za ovulacija ne me vide deka nema pred da pocnam so dostinex sto znaci pred nekolku meseci.. Vise ne proveri dali imam ovulacija so Ovunorm..