Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Знам ама овој пат направив бааги фоликули и морав редовно на фоликулиметрии да ми ги следат а сега ќе бидам на одмор тоа време, да ќе прашам лекар секако :) фала за поддршката :*

2. T-A-N-J-e-T-o

T-A-N-J-e-T-o Активен член

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Утре ми е 15 ден од прегнил, ќе го правам сабајле тестот, па ќе ве известам се надевам со две цртки :)) Ти благодарам мн :*

3. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Ајде да не радуваш, чекамееее :dance: :dance: :dance:
    јас дефинитивно правам пауза нареден месец, без хормони туку сонце и плажа :lol:
    :* :*

4. ecapereca

ecapereca Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    474
    И мнооогууу sex ;) :$

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. T-A-N-J-e-T-o

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Го направив денес тестот за бременост, за моја несреќа покажа негативен. Се јавив кај матичниот гинеколог прашав дали е можно да ми касни од утрогестанот...Ми рече не би требало за тоа што го користат и бремени жени. Денес ми е 15 ден од кога ми е примена инекцијата прегнил, мислам дека е премногу рано за да покаже позитив и на урина. Затоа што имам читано дека првен дава позитив преку крв, па после 3-4 дена на урина. Го прашав матичниот уште колку да почекам и кажав дека требаше да ми дојде вчера, гледано на 28 ден од циклусот. Ми рече почекај уште 4-5 дена па направи тест. Дали вие мислите дека затоа што е рано ми излезе негатив..? А зедов ШУР ЧЕК и го направив со првата урина...?

6. Moira

Moira Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.937
    Допаѓања:
    7.683
    Има шанси да ти касни од Утрогестанот, зошто тој е прогестерон кој го примаш за задебелување на ендометриумот за да го задржи плодот. Ако нема плод, Утрогестанот ќе го задебелува ендометриумот за џабе, и всушност ќе ја „задржува“ крвта која треба да ја исфрлиш со мензисот.
    Ми се има случено, затоа ти кажувам...прво што ми рече гинекологот беше „Прекини го Утрогестанот, за да не го пореметиме циклусот ако не си трудна. А ако си, ќе знаеш после 2-3 дена, ако се`уште не ти дојди“.

Побарај и друго мислење, ова е моето искуство...

7. T-A-N-J-e-T-o

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Не знам... Прво искуство ми е со утрогестан. Гинекологот рече дека не би требало да касни од него. Ќе почекам до сабота ако не ми дојде ќе направам повторно тест. Инаку ти благодарам :*

8. T-A-N-J-e-T-o

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    :( мене ми дојде, ми падна температурата и толку... Ми дојде тетката што и најмалце не ја очекував. Сега толку е терапијата со кломифен. Сега идеме на хормони, канали, спермограми, и ред др работи... :(

9. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Главата гоооре ;)
    Јас обратно прво се живо испитав (хормони, канали, спермограм) па отидов на кломифен прва доза и ништо ај може некоја наредна :?:
    :*

10. T-A-N-J-e-T-o

Се зачлени на:
    1 март 2012
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    3
    Ќе биде... Овој месец онака опуштено, без болници, и без мислење дека правиме бебче... Него онака чисто водење љубов :) мислам кога одам по болници повеќе мислам на тоа и не можам доволно да се опуштам за време на сексот... :( Ти ја пуштам најголемата среќа да ни се пофалиш со двете цртки на тестот за бременост :) :*

11. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    Здраво Феминки јас сум нова овде во оваа тема па сакам да прашам во врска со кломифенот.Значи треба да не добијам на 18ти,докторката ми рече може да пробаме со кломифен...па ми треба некое мислење ваше која пробала со кломифен да забремени. :* ;)

12. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Kолку време го пиеше кломифенот? ти посакувам лесна бременост :* :inlove:

13. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Кломифенот е добар за создавање поголем број на фоликули и со тоа се зголемуваат и шансите за бебушка ;) Јас во обична овулација имам еден фоликул( доволно е за забременување) ама минатиот месец и јас почнав со стимулација со кломифен и имав 4 големи фоликули, па не бидна :?: друго се е во ред со мене и мм овај месец паузирав бев на одмор па ако не бидне ништо од нареден циклус пак продолжувам,
    супер се поднесува и дава резултати важно е да се испита се претходно (да не пиеш хормони а во друго да е проблемот) и на 10-11 ден од почеток на циклус да видиш дали си изреагирала т.е колку повеке фоликулчиња тоа поарно ;)
    Среќно и дај боже на 18 да не добиеш :*

14. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    фала ти wanna be mum...oвој месец ке пробам со кломифен па да видиме до колку ке стигнат фоликулите,инаку кога ме има гледано докторката имам обично по 2 фол..и достига до 14 :* :inlove:

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Е кај тебе бројот не е проблем туку не растат доволно треба над 19мм е за тоа кломифенот е лек ;) ќе биде кај сите среќа што еве и да имаме мака барем има денес решение :*

16. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    zdravo se izvinuvam nto nemam otvoreno ovie denovi jas klomifenot pocnaf da go pijam od 5 den na ciklusot i mene mi bea mnogu mali folekulite prviot mesec ne mi uspea no vtoriot ostanaf bremena i sega sum 11 nedela pief klomifen za stimulacija na folekulite i estrofem za endometriumot za da moze da zadrze bremenost mene i endometriumot mi bese slap treba eden vodacki folekul da ima sto ke dostigne od 20do 25 i se stava inekcija za istiot da prsne pa ti posakuvam sreka isto kako mene sto ja imam ako nesto ne ti e jasno slobodno prasaj mojot doktor bese vo germanija sega e mnogu spreman doktor obicno nasite doktori ne go davaat estrofemot samo koga se prave inseminacija no mene mi go dadoja za da dobieme dobri rezultati obavezno prasaj go doktorot kolku ti e endometriumot ako ti e slab baraj si gi apcinjata da ti gi dade pozzz

На eci85 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мене докторот прво ендометриумот ми го мери после фоликулите да многу е важна неговата дебелина тоа е всушност ѕидот за матката :)
    Јас ги пиев од 3ден (пет дена) всушност до 8 ден од циклус на 11 ден на контрола веке имав 4 потенцијални :) ама не бидна ај си се тешам прва доза беше може со некоја наредна -кога тоа ќе си сака
    воздржана имај си убава бременост ај можи ќе ти се придружиме набрзо :)

18. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Не треба докторот да бил во Германија,нормален посветен доктор треба да даде естрофен скоро секогаш кога се пие кломифен.Кломифенот го подобрува растот на фоликулите но го истенчува ендометриумот,а без доволно дебел ендометриум ембрионот неможе да се задржи во матката.

19. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Утрогестан мене ми даде за секој случај иначе не ми беше истанчен-може зошто прва доза :) тоа исто е?

20. vozdrzana

vozdrzana Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    33
    iako ti e prva doza baraj da ti go kaze endometriumot kako sto napomena srckata pogore od samiot klomifen se istancuva endometriumot ako e pod 8 togas ne moze da zadrze plod i mojot endometrium bese dobar na kontrolite ali koga pocnaf so klomifenot mi gi dade i estrofemot zatoa sto sigurno ke oslabnel denes bef na 4d go vidof mojot bebus kako mrda pa go posakuvam istoto i vie da go osetite pozdraf do site na forumot