Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кломифен и бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од rak11, 10 октомври 2011.

1. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    186
    Da mi kasnese I dobiv ete denes, pa ne rekov deka ne sakam za nekoj mesec ke sakame bebe I zatoa prasav, ne vaka da gi koristam tuku dali posle promulot nor treba da se koristat oti ne mu kaza doktorkata da otidam koga ke dobijam a citam nekoj koristele posle dobuvanje

2. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    186
    Blagodaram

3. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    Па полека првин види наредниот месец дали ќе добиеш нормален циклус.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    186
    Sekogas sum dobivala samo sega me zezna poveke vreme mi kasnese, I koga bev na eho pred 10 dena rece oti sum pred dobivanje I deka I bez apcinjata ke dobijam ama jas sepak gi piev i sega nemozam da znam dali ke sum dobila I bez niv, kako I da e ke vidam naredniot dali ke mi se vrati vo normala

5. mom to be

mom to be Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    677
    Опушти се малку од толку стрес ќе испореметиш не дај боже и хормони и целиот организам.Уживај млада си ќе мислиш за бебе кога ќе дојде време.И ништо предвреме не можеш да знаеш,за се има решение

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    17.024
    Користеле, бидејќи почнуваат да се пијат на 5 ти ден отприлика после добиено. Но , прво прати си природно како ти растат, па после доктор ќе одлучи дали треба или не.
    И јас пиев после добиено, по препорака на доктор.

На Anyshka и Milickaa555 им се допаѓа ова.
  7. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.613
    Девојчиња, овој месец пиев стимулација кломифен 5 дена по 2 со естрофем. Нејсе, неуспешен беше обидот, бремена не останав, а имам неколку недоумници.
    1. Фоликуметрија правев на 11 и 13 ден од циклус. Водечки фоликул немаше. Јас имам подолги циклуси 30-35 дена, па овулирам најчесто меѓу 17-20 ден. После тоа фати викенд, направив тест за овулација, на 16 ден беше позитивен што значи би требало овулација да имало на 17 ден. На 18 ден бев на гинеколог и докторката некако ми беше нејасна, рече ко да се случило нешто на лева страна ама не знам што знам. Нели таа треба да види дали се случило овулација? Некако скептично се однесуваше.
    Нејсе, ние бевме активни преку еден ден, проблеми со овулација јас досега сум немала освен што ми се покасни.
    Прашање ми е дали кломифенот кај мене направил некој контра ефект па не сум имала месецов овулација?

2. Втора работа, денес ми беше ден за добивање. Станувам сабајле со доста течен кафеав исцедок без никакви болки. Во текот на денот згуснува темно кафеав исцедок и се појавува болка за добиено. Околу два-три часа интензивно, после ми помина и сега нема ни капка.
    Дали сте имале вакви искуства? Дали кломифенот ми влијаел вака да ми го збрка циклусот?

Јас единствено што сакам во моментот е да добијам вистинска менструација, да пројде набрзина да можам да си пробувам пак. Не разбирам што се случува, дали ќе пробие сега или кога?
    Докторката ми вика од дабростонот ти е, до утре ќе ти пробие..

8. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    17.024
    Кломифенот помага за растење на фолекулите. Она што ми се случи мене е хиперстимулација. Потоа ми се појави и циста, која понатаму си пукна.

Инаку, др. може да види дали настанала овулција, го викаат излив во матка. По тоа гледаат дали настанала овулацијата.
    Знае кломифенот да направи малце мака со добивањето, ама се средува.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  9. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.441
    Мила, матичната ми имаше кажано дека немора да значи ако си стимулирана со кломифен и дека ќе дојдеш до водечки фоликул. Ми кажа имала пациентка со 5 дена кломифен фоликулот не и пораснал повеќе од 12мм, а предходно истата девојка стимулирана со истава терапија 2 водечки фоликули со 20мм големина. Епа сега види. Значи сѐ можи да се деси, ич да не се чудиш.
    Во врска со циклусот, јас мислам дека ќе добиеш за брзо.

Сѐ надевам и овој пат на двете ќе ни биде успешно! :inlove: Те мислам да знаеш, сѐ надевам се опорави од тоа што ти се случи колку-толку мила :hug:

10. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.613
    Не се заборава, ама поминав некако и одма почнавме со работа пак, не паузиравме. Еве втори месец како помина неуспешен, само што досега не сум имала ваков чуден циклус и ми се створи некоја одбивност со кломифенот бидејќи претходно кога сум следела фоликули за природно и за првата инсеминација, секогаш имаше водечки и сум добивала точно на време нормална менструација.
    Чекам да пробие и да заврши бидејќи закажавме кај Владимир на 9ти април во newborn консултација, а најверојатно и инсеминација.
    Ве гушкам и јас, фала за брзите одговори.

11. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.441
    Да си направиш мила и да не чекаш. Бев и јас скорото кај Владимир, многу ме охрабри. Ме утеши дека ако еднаш биднало ќе биде пак.
    Немој да губиш надеж, ќе биде кај сите! :hug::l:

12. Sani_Sav

Sani_Sav Активен член

Се зачлени на:
    18 април 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Zdravo,nova sum na forumot i baram vase mislenje.Dali nekoj ima pieno klomifen 2x1 sabajle vecer,i Elova isto sabajle vecer,i ima pozitiven ishod….

13. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Estrofem kolku vreme primase? Kolku ti bese endometriumot?
    Poentata mi e koga se pie klomifen, se tanci endometriumot, znaci zatoa se uklucuva estrofem.
    Ako imame tanok endometrium, embrionot nema da se prikaci ili ke nastane spontan

14. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Zdravo dr mi prepisa klomifen 2x1 i estrofem 2 mg, dali mozete da mi kazite kako da gi pija?

15. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    17.024
    Не ти кажаа докторот? 2x1, едно наутро едно навечер ги пиев ако ме држи добро помнењето.

На barbiegirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.918
    Допаѓања:
    33.441
    Јас кога пиев по 2 ги земав првото во 9 сабајле, второто 9 навечер. Одреди си време кога тебе најмногу ти одговара и да ги пиеш во исто време сите 5 дена.

На barbiegirl123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    86
    Devojki pocnav vcera so klomifen i ke sledime ovulacija od petok,,, e sega ke mi e stram da go prasam doktorot zatoa vas haha,,, koga ke mi kazit koga da imame odnosi ke treba samo ednas da svrsit vo mene mm? Voobicaeno imame odnosi zavrsuvame se brisime i posle pak odma prodolzuvame e sega ne zna kako e podobro ( lele izvinete na zborovite :$)

18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.501
    Допаѓања:
    17.024
    Не е ич срамно да го прашаш. Мене сестрата кога правев инсеменација ми кажа два пати на ден да имаме односи. Некои викаат дека се потребни 24 часа за да се обнови спермата, некои викаат 12 часа. После односи, гледај да не стануваш одма. Стави една перница под газот или две , најубаво и на самиот крај да бидеш во таа положба и полежи некои 15 минути така.
    Ви посакувам среќа и да не израдуваш со еден позитивен тест (fingers)

19. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    34
    Здраво девојки бев на терапија со кломифен сега во вторникот примив стоп инекциа а вчера и денес имам болки т.е. како нелагодност на десен јајник дали е нормално?

20. Lina-Detelina

Lina-Detelina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.290
    Допаѓања:
    1.149
    Нормално. Највероватно си во овулација. Работи на случајот. (fingers)

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.