Нормално. Пукнале фолекули и почната овулација. Мене од стопот мислам дека и два дена ми беше така со нелагодност.
Здраво девојки сакам да ве прашам дали е можно од стоп инекцијата да имам лажно позитевен тест стварно значи ова ме нервира Иначе од симптоми само градите ми се како камен и повремено како да ме жегнува стомакот
Колку време помина од стоп инекцијата? На 14-15 дена јас имав позитивен тест и еве ме за два дена во 8 ми месец влегувам. Јас дента кога правев тест , имав ужасно болни гради, стомак ме болеше како за добивање и можев да убијам некој без проблем.
Со лесно мила да ти е до крај 14 ден ми е мене и ги имам истите симптоми како тебе плус и ми е мн подујан стомакот и само за гасови ме тера хаха (се извинувам на изразов ама морав да кажам) утре ќе одам да проверам бета за секој случај ти благодарам уште еднаш ќе ве известам утре што ќе направам
Гасови ќе си имаш и подуеност, ама ќе помине. Ти посакувам од се срце една убава бета, па за некоја недела и срценце да слушнеш
Рано е за било што да се види на ехо. Знам дека е тешко да чекаш три недели, ама само тоа останува. Одмарај си колку можеш и чекај следен преглед.
Ќе се консултираш со доктор. Зависи од организам, од овулација. Отиди на ехо и ќе ти кажат најдобро. Кај некои го даваат на 2 ден од циклус, кај некои од 3-5… и стоп инекцијата не е морална, зависи од фоликули.
Ќе видиш со др за тоа кога да почнеш. А стоп инекција ќе процени исто др. Мене ми направи кломифенот хипер стимулација и стоп инекција не дојде во план. Па после без климифен си пораснаа убави фолекули и тогаш ми даде др стоп.
Мене кломифен ми направи 3 големи цисти по 4, 5см бидејќи не ми дадоа стоп. Среќа со циклус пукнаа. Ќе ти каже докторот најдобро, ако нема хиперстимулација најдобро е да се прими и за темпирање на овулација и за осигурување дека таа ќе настане.