Никаде нема да најдеш Pregnyl, консултирај ја да земеш заменска Ovitrelle. Јас лани ја барав по многу аптеки и секаде одговорот беше дека ја нема повеќе Pregnyl.
I plus mi rekoa na sledniov ciklus da mi gi pratat zatoa gi slusam doktorka sto da praam 5 godini se mucam
Фолекули се пратат после примање кломифен. Да види дали растат, како растат, да не пораснале премногу , па да направат цисти. Зошто ти ги дала, а знае дека ќе иде на одмор, не ја разбирам. Кломифен не е витамин Ц .
Ти верувам како ти е и ти ја разбирам борбата. Од Скопје ли си? Ако си тука, смени некој друг доктор. Многу нејасно прави твојава др.
Здраво, пиев кломифен 2х1, бев на следење за фоликули ок е имаше и фоликули, проблемот ми е сега, овие денови десната града ме боле страшно, бев кај матичната ми ги чепна градите и ми напомена дека од хормоните ми е, ама ми е чудно зошто еднта града само ме боли, ама не е таква болка како пред добивање, многу е чудна, со секое движење на телото како се движам ме боле. Матичната ми рече облози од зелка да ставам ама еве 3 дена нема некое подобрување Плус имам болки и во половината еве 2 дена, а треба да добијам на 06.09... Незнам дали да направам и тест еден, уште една недела имам за да дибијам, дали е рано? Ве молам некој да не имал слично искуство... Ужасно се осеќам од овие глупи апчиња, никогаш не би ги пиела пак
Рано ти е за тест. Низ телото поминуваат хормони, нормално е да имаш реакции. А тие глупи апчиња имаат донесено среќа на многу. Ако водиш битка за бебе, се ќе пробаш и се ќе направиш. Многу не има тука такви. Кај секоја не реагира исто се.
Еве и циклусот ми помина уште осеќам како некои тапи болки на градата и како да ми е преоптеретена раката на истата страна, ми играе раката некако како да не можам да кренам ништо тешко. Коските ми се тресат, многу ми е страв, уште колку треба да чекам да се стабилизираат хормоните,а закажав и ехо на дојка Кажете некоја да не имала сличен проблем