Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Клон (El Clon) [Сител]

Дискусија во 'Серии и емисии' започната од Doberman, 16 април 2011.

1. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Да таа е. Фала многу :)

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Кога почна ми беше глупава, али со тек на време ја загледав. Сега ако не секој ден, али барем поредовно ја гледам. Интересантна ми е, иако се знае што ќе се случи, сепак.

За ликовите, оваа Жаде, т.е актеркава ми е заникаде, многу ми е антипатична, не ми е сварлива ко појава, а тие веѓите нејзини, а и на Латифа, можат да им ги потсредат бар малце бре!
    Лукас, иста приказна, според мене промашен им е паров, катастрофа ми се и двајцата. Не дека бразилците беа поарни, али овие бар имаат повеќе избор на актери од кои можат да избираат.
    Саид ми е преубав, тој им е добар избор :D, Мариса ми е прекрасна ко појава, настрана карактерот нејзин, Кристина исто ми е преубава, а и добро глуми, и Назира ми е :rofl: .... смешки живи!

Се на се, добра е серијава, со исклучок што мене ме нервираат главниве ликови малце :D

3. NATALIJA89

NATALIJA89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    43
    Клон ми е омилена серија :) со задоволство го гледам пак.Ако не е Назира,ништо од филмот,ептен ми е интересна,а највеќе кога кажа дека ќе станала егзибиционистка како жените од Каиро :rofl: .Жаде ми е преубава,само таа портокаловата сенка да ја смени малце ,а Сораида ми е право срценце,кротка како јагне ,посебно кога ќе каже како жените од Запад се препуштени од ветрот и не се сакани од своите сопрузи и остануваат сами,каква тажна судбина.Тешко на нас западњачките,жената е права :sweat: .Саид е преубав,Мариса ми изгледа како евтина уличарка,Маиза беше подобра ,жена со стил.Чичко Али ми е незаменлив,алал да му е како на сите им ги решава проблемите,многу мудар човек.За клонот ми е жал,кутрото се осеќа како 13то прасе.Другите толку и не ми се интересни,а да не ги заборавам и доња Глорија и чичко Абдул .И за крај,бидејќи Жаде и Лукас ќе останат заедно јас сум пресреќна :clap:

4. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Леле па јас незнаев дека во 21:30 ја давале на Сител3 |( Во 9 и во 14 никако не ми одговараше.Сега таман после Љубов и казна продолжувам со Клон :lol:

5. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Откако ги сменија терминиве неможам да се погодам да го гледам, инаку го следев редовно.

6. antilla

antilla Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    264
    Допаѓања:
    381
    Мх, евтина и мизерна копија која не може да се споредува со оригиналот.
    Абе тепајте ме ако сакате, ама јас ова чудово не можам да го гледам, ако погледам малку постојано правам споредби со бразилскиот и ова е далеку, далеку под мерилото за квалитет. Ова да беше оригинал, серијата никогаш немаше да постигне толкав успех.
    Уште оние женчињана кога ќе ги слушнам, како кокошки пискаат :talk: |( Па ни убавината не им е јака страна во споредба со тие од оригиналот. "Лепотаните" пак, ми се сачувај Боже, поготово оној Лукас и неговиот ретардирано-затупен поглед кога ќе ја види Жаде и не ми се верува типкана дека се заљуби во оној |( Стварно не знам што ви се гледаат толку, според мене Бразилците беа позгодни. А глумата тек, е тука пуцај, КАТАСТРОФА. Сите јаки карактери ги запустија, е тоа е кога гледаат да стават "силиконски лепотоци" а не real actors. Ма ништо, ништо не може да се мери, сценографија, костимографија, музика...
    А, кога ја спомнав музиката, еве неколку парчиња од оригиналот
    Ех, оригиналот :angel: , го гледав два пати, прво кога бев негде петто-шесто одделение на А1 и втор пат пред две години отприлика на некој сателитски канал го даваа.

На tessie и Gordana10 им се допаѓа ова.
  7. Shpagetta

Shpagetta Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    2.390
    Интересна серија, омилена ми е. Отпрвин не ја гледав и незнаев како можат другите да ја гледаат.
    Ама затоа пак сега не ја пропуштам!
    А за ликовите... Па вака:
    Жаде ми е убава, убаво глуми само претера со портокалована сенка :fubar:
    Лукас (Даниел) не ми е убав. Има и поубави, не е единствен тој па што му ставија главна улога |(
    Латифа ми е супер, само премногу се плаши да не ја остави Мохамед :lol:
    Додека сме кај него, ми изгледа неколку години постар од колку што е и не ми е мн убав.
    Назира.... хахахахахх смешки е ! :lol:
    Саид е убав, и убаво глуми.
    Ранија ми е убава само мн ме нервира, таква и е улогата :D
    Алисија..... АУФФФ ПРЕМНОГУ МЕ НЕРВИРА! И не ми е убава!
    Раул поточно Ескобар исто ме нервира! Гнаса.
    Клара... Па шознам.. убава е.
    Фернандо не ми е нешто мн убав.
    Мариса ми е прекрасна, убаво глуми и неможам да се одлучам која ми е поубава: таа или Жаде
    Наталија .... паа убава е ама ме нервира со дрогана |( И со косана, па нека ја измие еднаш ! И со патикине сиви
    Алехандро.. Убав е .И силен пред се :lol:
    Мајка му од Алехандро (дона Глорија) многу ми е убава.
    Андреа ми е убава, јака ми е некако.
    Хатиџа... Интересна е и преубаво глуми, посебно со Ранија, се газам од смеење !
    Анита ми е убава, само многу ми е ниска некако, или мене така ми се чини?
    Кристина ми е убава и убаво глуми.
    Дора ..... па шознам, убава е.
    Вики ми е убава, само и таа ми е некако ниска.
    Луиса не ми е убава.
    Алибери .... Шо знам, убаво глуми. И убав беше како млад, т.е. кога глумеше во Касандра како Манрике (ако памтите).
    Али ....... убаво глуми хахах
    Сораида ... и таа убаво глуми.
    Самира и Амин навистина ко да се брат и сестра, мн ми личат. Самира не е многу, ама убава е. И има ист карактер како Жаде :lol:

Ухх... Пропуштив некој ? :tmi: :lol:

На dragan4eDR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Бав некаде 5-6то одделение кога беше првата Клон, тогаш ја имам гледано, така да сега оваа воопшто не сум ни помислила да ја гледам.

9. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Ме напна таа Наталија и не го гледам веќе! :rofl: Идиотка, море море! :rofl:
    Се сложвам со мислењето на Антила, дека ова е само ефтина копија и уствари незнам како се нафатиле да го преснимаат од почеток филмот, глупост жива! Или па мака им било да смислат некое сценарио... па добро де, неморало по секоја цена да снимат филм! :rofl:

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    ^ чекај чекај, да видиш уште колку ќе напне до крајот на серијата :lol:
    јас ја изгледав на нет :)

11. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Јас никако неможам да ја најдам целата серија и да ја гледам на нет . Лудо ај ако сакаш остави ми линк овде или во ЛП .

12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    22.300
    Изгледав една епизода од чудово...се разочарав. Како некоја пародија на бразилскиот Клон кој во квалитет , избор на ликови глума, сценографија и што уште не, не се ни споредува со оваа невкусна шега тз. серија.

Има право антила, Бразилците/Бразилките беа сто пати поубави, позгодни и попрефинети од овие пишталки собрани од улица.

И да, ликот на Назира (кој е многу специфичен) е вистински доловен во бразилската верзија, а не оваа циркус што е.

Да не почнам, само да не почнам... :lol:

На angelce1, MarchelineAmaru и antilla им се допаѓа ова.
  13. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    22.300
    На angelce1 и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  14. manja666

manja666 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    1.144
    Допаѓања:
    17.999
    Девојки ај ве молам нека остави некоја од вас линк каде можам да ги гледам епизодите на нет. Барав , барав ама никако неможам да најдам . Фала однапред .

15. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    кога ја даваа еднаш таа др верзија незнам на кој јазик беше но оваа е добра верзија, интересна ми е сестрата на Саид, Назира хаха таа само маж сака нишо др :D

16. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Гледав неколку 3-4 епизоди и никогаш повеќе ! Само за тепање и дрога се зборува |(

17. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Добро има некој идеа во колку часот се дава Клон -.-’ ??

18. LadyEj

LadyEj Истакнат член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    128
    La.Reina.Del.Sur секој ден (од понеделник до петок) имаше реприза на претходната епизода некаде кај 9-10 часот сабајле, а нова епизода во 13 и 30 часот.. некаде читав дека завршила серијава, вистина ли е?

19. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    5.958
    Уште не, во петок ќе заврши !
    Мене интересна ми беше серијава, многу малку се сеќавам на оргиналниот клон па сакав пак да го гледам. А и актерите се преубави, особено Алехандро :inlove: :inlove:

20. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    еее преубава серија ама на крај се изнасмеав кога саид се оженил со таа и ранија се кара со неа :)