Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Книга која ве променила

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од LivingGlam, 19 октомври 2010.

1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.314
    1984 - Џорџ Орвел
    Речиси се од Достоевски

Всушност од повеќето книги вадам некоја поука и менувам начин на размислување за нешто откако ќе ги прочитам ама овие некако најголем впечаток ми имаат оставено во психата.

На elimkd и warrior им се допаѓа ова.
  2. Аргентина *

Аргентина * Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    9.214
    Браќата Карамазови и Gone with the Wind.
    For Whom the Bell Tolls не ме промени, ми ги отвори очите на многу млада возраст.

3. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.595
    Допаѓања:
    7.579
    Ако некоја книга некогаш ме променила, тоа е кога прв пат ја прочитав "Злосторство и казна". Достоевски е таков писател со светско размислување... кога читаш нешто негово, те тера да размислиш два пати.

4. Вито Корлеоне

Вито Корлеоне Активен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    "Мајсторство" од Роберт Грин
    Топло им ја препорачувам на сите оние кои што можеби сеуште немаат конректна кариерна цел, кои ја изгубиле својата автентичност поради општеството и околината во која пораснале. Авторот во самата книга го објаснува процесот од самото пронаоѓање,чиракување и на крај до самото мајсторство,кое го смета за највисок облик на моќ. Според мене,оваа книга е наменета за учениците во средно и студентите.

На Tetrapak му/ѝ се допаѓа ова.