@MIA-SK @okcenzi линк од темата кај што ја ставив. http://forum.femina.mk/threads/Размена-на-книги-во-ПДФ-формат.24501/page-12#post-2877913
Гледам дека напишаното е од 2016, сега ми пиша пријателка која има книжара дека целиот тираж од книгата е продаден и дека не е највен друг... би те замолила доколку сакаш да ми ја испратиш и на мене во порака. Благодарам
"Светот не е фабрика за исполнување желби" од Џон Грин Оваа книга ми го промени погледот кон светот и животот.Ми помогна да сфатам што сакам од себиси и ја препорачувам на сите
Папокот на светот- Венко Андоновски Розата од вода- Едни Македонци Малиот принц- Антоан де Сеинт Егзипери Тајна (Secret) Четирите спогодби За духовното во уметноста- Василиј Кандински
-Одговорот- Алан и Барбара Пиз -Моќта на мислите-Свами Шивананда -Разговори со Бога-Нил Доналд Волш -Стравот-Коста Петров -Во вортексот на остварените желби-Ана Бучевиќ -Моќта-Ронда Бирн Овие се најубавите духовни книги кои ги имам прочитано до сега. Книгите што ми ги отворија очите. Имам читано многу вакви книги ама мислам дека на овие им нема замена.
-Нова земја - Екарт Тол -Разговори со Бога - Нил Доналд Волш -Како да го излечите својот живот-Лујза Хеј
Библијата - особено Новиот Завет, поуките на Исус Христос во евангелијата (особено евангелието по Јован), како и писмото на апостол Павле до Римјаните и Филипјаните. Исто така книгата на Соломоновите мудрости ми даде еден мудар поглед на животот, на не трчам по некои суетни (бесмислени) работи во овој живот (како парите на пример), туку да се фокусирам на она што е навистина важно.