1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Книга која не би ја препорачале

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од aNy-to, 19 септември 2010.

1. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Книгава апсолутно без врска, а уште и е дело за IV година. Неверојатно :x Реков дај да прочитам , да видам што е тематиката, кога читам останав апсолутно вака :o

„Странец“

2. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Не ми се верува луѓе.
    Па не мора на секој да му се допадне Достоевски, Толстој, Коелјо и други автори. Не секој има ист вкус, и исто ги резонира настаните во книгата. Сите овде начитани, препаметни, па сега ќе ставаат на клада ако на некој одредена книга не му се допадне. Ај малце спуштете се на земја, и не туку плукајте по се што на вас ви се допаѓа а на другите не. Па и што ако на некој Спаркс му се допаѓа.
    Некој сака да чита крими романчиња, некој љубовни, некој чик литература, секој е различен, не?
    А и пожелно би било конкретно да се напише зошто некоја книга не би ја препорачале. Вака испаѓа дека накратко сте виделе нечија содржина, или пак Ојле Дојле ти кажал нешто за некоја книга, па ти овде продаваш муда.

Е ај сега со темата.
    Не би ја препорачала „Девојката со бисерна обетка“, или пак „Девојката од милион долари“.
    Не знам за филмовите, али книгиве се и повеќе од преценети. Никакво посебно дејство, се те пазарот, се месото, се сликата, не не и не.
    „Девојката од милион долари“ е премала книгата, и на кратко и набрзина се прераскажани сите дејства кои се случиле за временски период од неколку години. Јас сакам малку подетално раскажано, да се допре до чувствата на човекот, а не толку провидно.

На Cinderfakinrella, tinkerbelll, green.eyes и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Џоди Пико-Заедно [​IMG]Дефинитивно не ја препорачувам!Мене ми ја препорачаа како прекрасна книга а уствари по депресивна книга немам прочитано.Додека ја читав цело време некаква тежина чувствував.Сакам претежно љубовни книги,книги кои ме полнат со љубов со позитивна енергија,а оваа :x

На Dr.Ofboli му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Странецот има многу силна поента ,изгледа не си ја сфатила добро.

На S.W.A.G, Cinderfakinrella, honorthyself и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Не би ги препорачала книгите од серијалот Самрак од Стефани Мејер. Искрено, тоа е типична вц-литература, ако имате време за трошење и би го потрошиле на тотална глупост, ова е вистинското решение за вас. Немаат никаква смисла, авторката сакала да направи демек нешто као а у мистика со доза на хумор, па потоа пробала малку и мистерија да внесе, и се испреплетено со секојдневни тинејџерски проблеми претопени во „уметнички“ трагедии. Неуспешен обид за модернизирање и враќање во мода на митот за вампиризмот. По малку емо делува дури.

Подобра опција е Интервју со вампирот од Ен Рајс и тоа како, ако до толку ви е дојдено да читате за вампири (барем вистински, колку што може еден вампир да биде вистински).

6. MilanoGirl

MilanoGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    152
    Странецот - Албер Ками
    Не знам зошто толку ја фалеа само.

7. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Дури сега сфатив колку само е во прашање вкус. Еве на пример оваа книга мене ептен ми се допадна, многу интересна приказна и јас би ја препорачала.
    А дали ги имаш прочитано останатите три дела: Млада месечина, Замрачување и Зазорување? Мене и овие книги многу многу ми се допаднаа и буквално ги проголтав

8. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.201
    Допаѓања:
    8.431
    Небото паѓа - Синди Шелдон

Не ми се допадна, не ја прочитав до крај. ;)

9. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Калуѓерот што го продаде своето ферари-Робер Шарма.

Има изданија каде што е МНОГУ ПОДОБРО обработувана темата. Инаку психилошки роман е.
    Катастрофа. По досадна книга АМИН.
    Една нешто е пишувано низ стотина страни, на секој можен начин... Се' едно исто. :yawn:

На starfish и Buttterfly им се допаѓа ова.
  10. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Прекрасни коски ( имам кажано во неколку наврати) потоа, Осаменоста на простите броеви ( тука ме разочара карактерот на главниот лик и Сликата на Доријан Греј

Леле како бе ?! :lol: мене ме воодушеви книгава,..... јес да отупе малку на крајот со судењето ама ја вбрјувам во омилените

11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Еве мене не ми се допаѓаат книгите на Спаркс. Не ги препорачувам, глупави се.

На Buttterfly, kravce и anichka94 им се допаѓа ова.
  12. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Куќата на Ривертон - Кејт Мортон

Многу бавно се одвива дејството. Заморна е. Дури читаш за некој надолго и нашироко опишан детал забораваш што всушност беше дејството.

13. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    880
    Неможев да се воздржам а да не искоментирам.

Знам дека се работи за вкус, некој сака да чита такви, а друг инакви книги, меѓутоа да ја гледам "Странецот" спомнувана тука како глупа книга без поента, досадна, без везе, стварно се изреволтирав.
    Странецот е една од моите НАЈомилени книги, психолошка, со толку длабоко значење, што на првпат не му успева на секој да ја сфати. И мене не ми успеа.

Знам дека е вкус, али сепак...не ми иде некако...и темава искрено ми е без везе, се е до вкус нели, епа тогаш секој може да го спомнува сечие име тука..Иго, Достоевски, Толстој, Иго, Ками..

За мене, не се сеќавам на книга што искрено не би ја препорачала..барем не ми текнува во моментов =)

На Cinderfakinrella, 1209, kravce и 2 други им се допаѓа ова.
  14. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    418
    Тунел од Антонио Сабато. Тука би ја спомнала и Норвешка шума од Хураками, знам дека на многу им се допаѓа ама јас едвај успеав да ја прочитам. Ја завршив само за да не ми остане недочитана, ама со толку маки

15. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    "Чекајќи го Годо" Семјуел Бекет - многу досадна за читање, нема никакво дејство, добар пример за антидрама
    "Шагринска кожа" Оноре де Балзак - има добра поента, но многу е досадна за читање

16. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Јас во никој случај не би ги препорачала тие џебните изданија на топер од Нора Робертс. Ужасни се. Исто мислам дека Спаркс е преценет автор и неговите книги се толку предвидливи, на моменти досадни, што не планирам некогаш повторно да читам нешто од него.
    Меѓу другите,
    Полноќна палата - Карлос Луиз Зафон (и двете останати од трилогијата, ги заборавив како се викаа)
    Италијанскиот секретар - Кејлеб Кар
    Судбоносна одлука - Даниела Стил
    Вампирски дневници: Будење - Л.Џ. Смит (Досадна, предосадна. Подобро серијата гледајте ја)

ЕДИТ: Сакав да се воздржам од коментирање, ама не бива. :D „Странецот“ ми е една од омилените книги и тој што вели дека е глупава очигледно никогаш не размислувал, ниту се потрудил да ја сфати книгата. Мене оваа книга ми го промени начинот на кој гледав на животот, се работи за автор кој е добитник на Нобелова награда за литература!!! Не за џабе е ставена книгава во програмата за 4та година, ама ете некој и со 18 години не ја сфаќа...

На E...V...I...L му/ѝ се допаѓа ова.
  17. macuvka7

macuvka7 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Најлоша книга Твајлат, многу е празна и без никаква цел. А исто така и Рингишпил сега ја прочитав и воопшто не ми се допадна, ја споредуваа со Ана Каренина ама не е ни блиску до неа :)

18. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    80
    Процес од Кафка

19. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    Жената на патникот низ времето -.-
    тоа па тоа цело време

20. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    80
    Само што почнав да ја читам, уште не ми остави некој впечаток, викаш досадна е? :^)