1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Книга која не би ја препорачале

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од aNy-to, 19 септември 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.726
    Зависи дали ти се свиѓа жанрот. Не е баш реална, треба да се препуштиш на фантазијата малку. Ама дефинитивно една преубава љубовна приказна, една од моите омилени книги и јас секако ја препорачувам. :) Почни ја, види како ќе ти оди, а за оставање секогаш можеш да ја оставиш, а да не знаеш што си пропуштила. ;)

На Cinderfakinrella, The-Queen и meow22 им се допаѓа ова.
  2. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.386
    Допаѓања:
    1.114
    Исто и јас оваа не би ја препорачала. Ја добив за роденден и се обидов, ама не бива, не се чита :worried:

3. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    и јас не би ја препорачала не ја бива...ја добив на подарок.,,,

4. Jowe

Jowe Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Книгата Собибор, ужасна е. Се работи за убиства,бесење,колење...... Грозно,грозно,грозноооооо!!!!!!!!!!

5. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    80
    Во право си, имам уште малку до крајот и воопшто не ми е досадна, до вкусот е. :)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.726
    Една преубава книга, многу потресна. греота е да се стави во темава. Разбирам дека е до вкус, ама сепак...

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Оние книгине што се за самопомош како кој го здипли моето сирење |(
    Ја прочитав експресно не за друго премала е, но искрено бев разочарана.
    Ај стилот што е катастрофа, па јас подобро би го напишала ми се чини, но толку безкосрисна книга јас немам прочитано, залудно потрошено време, никаква филозофија во книгата,нешто што и мали деца го знаат.
    Не ми ни текнува за што точно се работеше во книгата,а никогаш не заборавам содржина на книга, па макар и да не ми се допаднала, ама оваа не ни памтам како се викаа глувчињата од што беше глупава.
    И од истоименот автор Една минута за себе, со тоа што оваа не ја ни дочитав.
    Ги гледам во Веро ги продаваат и скоро секој се фаќа за нив, не ми е јасно што гледаат во ваквите книги.
    Имало многу досадни книги кои не ми се допаднале, но за овие две немам ни еден добар коментар.

На ines.h и kravce им се допаѓа ова.
  8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Еквинокс - Мајкл Вајт
    Неописливо е тоа колку не ми се допаѓа.

9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.238
    Допаѓања:
    10.354
    "Една љубов на Сван" од Пруст.И запнав и одвај ја дочитав.(А ретко мене да им се случи такво нешто.) :tmi:
    Нема никакви дијалози, само нарација, нарација и нарација ај одвај тук там се тегне по некој дијалог, ликовите - досадни, снобови вештачки, лицемерни не знам, не можам да ја сварам книгава.
    Се гледа дека има своја филозофија и длабочина книгава (за они кои успеат да ја сфатат, а богами и да ја дочитаат)- го претставуава човечкиот снобизам на кремот на париските интелектуални кругови зад кој се кријат пороци и стравови, а и самиот Пруст е писател од светски килибар, но...
    јас лично не би ја препорачала.
    Освен ако сте издржливи читачи. :hai:

10. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Книга без наслов - Непознат автор.
    Јас и моето љубопитство, уште и говорот назад на корицата ме предизвика да ја земам книгата покрај себе.
    Си мислев дека е нешто поинакво, иновативно, неможев да чекам да ја отворам, а приказната е бетер од стар, евтин вестерн филм. Меѓу другото, не се подалеку случувањата.
    Сепак, несакам да го потценам трудот на авторот, ама оваа книга нималку не ме воодушеви.. Можеби се е до вкус...

На Cinderfakinrella и RainBow им се допаѓа ова.
  11. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.053
    Допаѓања:
    66.726
    Се согласувам со секој збор. Немојте да ве лаже ѓаволот да ја земете книгата во раце и да си го губите џабе времето.
    Еве што сум пишала кога сум ја читала. Ако тоа не е доволно еве ви и извадок да се уверите во глупавоста.
    |(
    А за Еквинокс не можам да се согласам, книгата е интересна, го задржува вниманието, би им се допаднала на оние што сакаат трилери и мистерија. :)

12. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    159
    Горски венец - од Његош ..премногу досадна ми беше :)

13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.779
    Допаѓања:
    4.750
    Нека крвави од Јан Ранкин.
    И запнав и ја дочитав, пошто очекував да се деси нешто повозбудливо. Се излажав по насловот и мислев ќе биде нешто како од романите на Агата Кристи, интересно и да не можам да ја спуштам книгата. :^)

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Спомените на розата - Консуело де Сент Егзипери

Жената на авторот на „Малиот принц“ пишува за својот и за животот на маж и'.

Да знаев дека се работи за афтобиографија (и биографија) не ќе ја читав. :)

15. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Иииииии зошто вакаааа ? :?: :o
    Стварно ме зачуди со постов....мене ми се брои во една од омилените... сепак....вкус и вкус

16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    ^
    Во ред,знам дека тебе ти е омилена ме цитираше веќе еднаш ;) Зашто бе така?Епа така затоа што не сакам книги кои ми ствараат негативна енергија,не сакам тмурни книги,а оваа ем негативна ем тмурна и мене НЕ ми се допаѓа и не ја препорачувам :)

Друго што сакав да пишам тука,не е секој плиток доколку сака да ги чита Спаркс,Мисо,Д.Стил и т.н.што чита љубовни книги или пак чик литература.И многу вие е дрско кога ќе искоментирате не си ја разбрала книгата и притоа ќе објаснувате колку е добра.Различни читачи,со различен вкус.

Да не одам офф многу,мене Последниот чај од Винка не ми се допадна толку многу што не ја ни дочитав.Премногу досадна и тегнета,тегнета до средина ќе стигнеш со читање,а сеуште ништо не се случило.Значи не ја препорачувам.

17. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    1. Симона Винчи - Ако некогаш си ме сакал ( насловот ме прелажа да ја земам од библиотека, меѓутоа книгава според мене не вреди да ја влечкаш по пат од библиотека, дома и назад )
    2. Габриел Гарсија Маркез - За љубовта и другите демони ( читав многу убави коментари за книгава, но мене не ми се допадна и не ви ја препорачувам )

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Вероника реши да умре. Не знам од кој автор беше, не ми текнува во моментов. Просечна книга, на моменти (повеќе од) досадна :^)

19. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Девојката со бисерна обетка незнам од кого беше ама многу досадна книга е

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Роза за балерината , не се сеќавам на авторот.