Книга која не би ја препорачале

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од aNy-to, 19 септември 2010.

1. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.210
    Допаѓања:
    67.685
    Зависи дали ти се свиѓа жанрот. Не е баш реална, треба да се препуштиш на фантазијата малку. Ама дефинитивно една преубава љубовна приказна, една од моите омилени книги и јас секако ја препорачувам. :) Почни ја, види како ќе ти оди, а за оставање секогаш можеш да ја оставиш, а да не знаеш што си пропуштила. ;)

На Cinderfakinrella, The-Queen и meow22 им се допаѓа ова.
  2. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Исто и јас оваа не би ја препорачала. Ја добив за роденден и се обидов, ама не бива, не се чита :worried:

3. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    и јас не би ја препорачала не ја бива...ја добив на подарок.,,,

4. Jowe

Jowe Активен член

Се зачлени на:
    29 август 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    14
    Книгата Собибор, ужасна е. Се работи за убиства,бесење,колење...... Грозно,грозно,грозноооооо!!!!!!!!!!

5. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Во право си, имам уште малку до крајот и воопшто не ми е досадна, до вкусот е. :)

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  6. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.210
    Допаѓања:
    67.685
    Една преубава книга, многу потресна. греота е да се стави во темава. Разбирам дека е до вкус, ама сепак...

7. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.422
    Оние книгине што се за самопомош како кој го здипли моето сирење |(
    Ја прочитав експресно не за друго премала е, но искрено бев разочарана.
    Ај стилот што е катастрофа, па јас подобро би го напишала ми се чини, но толку безкосрисна книга јас немам прочитано, залудно потрошено време, никаква филозофија во книгата,нешто што и мали деца го знаат.
    Не ми ни текнува за што точно се работеше во книгата,а никогаш не заборавам содржина на книга, па макар и да не ми се допаднала, ама оваа не ни памтам како се викаа глувчињата од што беше глупава.
    И од истоименот автор Една минута за себе, со тоа што оваа не ја ни дочитав.
    Ги гледам во Веро ги продаваат и скоро секој се фаќа за нив, не ми е јасно што гледаат во ваквите книги.
    Имало многу досадни книги кои не ми се допаднале, но за овие две немам ни еден добар коментар.

На ines.h и kravce им се допаѓа ова.
  8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Еквинокс - Мајкл Вајт
    Неописливо е тоа колку не ми се допаѓа.

9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    10.422
    "Една љубов на Сван" од Пруст.И запнав и одвај ја дочитав.(А ретко мене да им се случи такво нешто.) :tmi:
    Нема никакви дијалози, само нарација, нарација и нарација ај одвај тук там се тегне по некој дијалог, ликовите - досадни, снобови вештачки, лицемерни не знам, не можам да ја сварам книгава.
    Се гледа дека има своја филозофија и длабочина книгава (за они кои успеат да ја сфатат, а богами и да ја дочитаат)- го претставуава човечкиот снобизам на кремот на париските интелектуални кругови зад кој се кријат пороци и стравови, а и самиот Пруст е писател од светски килибар, но...
    јас лично не би ја препорачала.
    Освен ако сте издржливи читачи. :hai:

10. francais

francais Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    1.283
    Книга без наслов - Непознат автор.
    Јас и моето љубопитство, уште и говорот назад на корицата ме предизвика да ја земам книгата покрај себе.
    Си мислев дека е нешто поинакво, иновативно, неможев да чекам да ја отворам, а приказната е бетер од стар, евтин вестерн филм. Меѓу другото, не се подалеку случувањата.
    Сепак, несакам да го потценам трудот на авторот, ама оваа книга нималку не ме воодушеви.. Можеби се е до вкус...

На Cinderfakinrella и RainBow им се допаѓа ова.
  11. RainBow

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.210
    Допаѓања:
    67.685
    Се согласувам со секој збор. Немојте да ве лаже ѓаволот да ја земете книгата во раце и да си го губите џабе времето.
    Еве што сум пишала кога сум ја читала. Ако тоа не е доволно еве ви и извадок да се уверите во глупавоста.
    |(
    А за Еквинокс не можам да се согласам, книгата е интересна, го задржува вниманието, би им се допаднала на оние што сакаат трилери и мистерија. :)

12. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Горски венец - од Његош ..премногу досадна ми беше :)

13. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.092
    Нека крвави од Јан Ранкин.
    И запнав и ја дочитав, пошто очекував да се деси нешто повозбудливо. Се излажав по насловот и мислев ќе биде нешто како од романите на Агата Кристи, интересно и да не можам да ја спуштам книгата. :^)

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    788
    Спомените на розата - Консуело де Сент Егзипери

Жената на авторот на „Малиот принц“ пишува за својот и за животот на маж и'.

Да знаев дека се работи за афтобиографија (и биографија) не ќе ја читав. :)

15. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Иииииии зошто вакаааа ? :?: :o
    Стварно ме зачуди со постов....мене ми се брои во една од омилените... сепак....вкус и вкус

16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    ^
    Во ред,знам дека тебе ти е омилена ме цитираше веќе еднаш ;) Зашто бе така?Епа така затоа што не сакам книги кои ми ствараат негативна енергија,не сакам тмурни книги,а оваа ем негативна ем тмурна и мене НЕ ми се допаѓа и не ја препорачувам :)

Друго што сакав да пишам тука,не е секој плиток доколку сака да ги чита Спаркс,Мисо,Д.Стил и т.н.што чита љубовни книги или пак чик литература.И многу вие е дрско кога ќе искоментирате не си ја разбрала книгата и притоа ќе објаснувате колку е добра.Различни читачи,со различен вкус.

Да не одам офф многу,мене Последниот чај од Винка не ми се допадна толку многу што не ја ни дочитав.Премногу досадна и тегнета,тегнета до средина ќе стигнеш со читање,а сеуште ништо не се случило.Значи не ја препорачувам.

17. xoxo.Martina

xoxo.Martina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    198
    1. Симона Винчи - Ако некогаш си ме сакал ( насловот ме прелажа да ја земам од библиотека, меѓутоа книгава според мене не вреди да ја влечкаш по пат од библиотека, дома и назад )
    2. Габриел Гарсија Маркез - За љубовта и другите демони ( читав многу убави коментари за книгава, но мене не ми се допадна и не ви ја препорачувам )

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Вероника реши да умре. Не знам од кој автор беше, не ми текнува во моментов. Просечна книга, на моменти (повеќе од) досадна :^)

19. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    Девојката со бисерна обетка незнам од кого беше ама многу досадна книга е

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  20. xoxo..gossip-girl

xoxo..gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    642
    Роза за балерината , не се сеќавам на авторот.