Просветно дело имаат огромен број на изданија за деца со привлечни илустрации. Но она што е најважно за една книга внатре содржината и стилот на пишување е катастрофа! Како можат тоа да си го дозволат не знам, најчесто на поклон добиваме книги од ПД и кога треба да ја читам новата книга ми се плаче, и кратките сликовници толку површно раскажување приказни што бараат повеќе простор, а големите пак, оптеретени со информации што не го држат интересот на децата жално , за среќа ќерката има добар вкус за книги, па нивните не ги бендисува за да морам да измислувам Еве да биде конструктивна критиката, приказна за деца прво не треба да биде страшна, треба да има дејство што задржува внимание без непотребни зборови, да нема глупави преводи и импровизации, да испраќа позитивна порака, да има поука доколку е тоа возможно. (Книгите на горната слика дефинитивно ќе ги подариме некому) Како хит за периодов е книгата Девојчињата можат се! Малата ја обожава и е уникатна книга со афирмативни реченици потребни за самодовербата на секое девојче. Сака да ја читаме секоја вечер. Исто така Лисичко и Калинка со цд книгата е супер, песните се многу убави и смирени, а текстот е соодветен да држи внимание до 2-3 годишна возраст.
Баш се мислев за таа современи приказни, ми стоеше интересна. Ама знам какви им се внатре, печатни грешки еден куп, имаат лектор ли луѓево? Дали ги читаат пред да ги печатат, што прават? Како може да си дозволат толку грешки не ми е јасно. Не знам дали ги знаете оние за семејствата во зграда што живеат, Лисичевски, Глувчевци, не знам како беа другите, истите илустрации ги имаат копирано, книгите се сечени, лепени и монтирани. Ужасни се и ви препорачувам да ги избегнувате, немаат никаква поента. Колку ја зема Девојчињата можат се? @mariz колку е лакомата мечка?
168ден. Позади има цена, па толку е до денар А ја земав и оваа, ама некако не ми ги сфаќа синчево.. или па досадни му се... А и кратки се, брзи скратени и кога ке завршам со една ми вика и после?
Оваа од просветно е? Има една ваква добиено на подарок, 101 приказна за животните од фармата беше, една приказна една страничка. Ја читаме некогаш, ама за пред спиење не е зашто не си тече приказната, туку се прекинува и почнува нова и се расонува. Не ме бендисува баш. Ќе ја земам Лакомата мечка, литература имаат добри приказни, интересни и беа за Вејко Северко, имаше нешто со златно јаболко, една таква книга со бајки, бајките од Македонија ли беше...
Да ПД е, исто така е, една приказна една страна.. А мојов сака така да има тек приказната на неколку страни, илустрации неколку... Инаку овие се по 48 ден мислам во Веро, јас во Жито накај 60 ги земав, а ги имало и во Веро. Убава илустрација и убав текст, нема убивање на волк, лапнување на бабата, сечење на стомак со ножици итн... Овие може сум ги ставила веќе, уште многу ги сака, на Либи и тие... Ја имавме и 3ка ама ја носев на море и ја искинаа.. Син ми овие многу ги сака. Машко И овие на Топер малите ми се убави, убава илустрација, синко ме слуша внимателно и ме прашува. Би си купила уште, гледам има доста, а Топер се поефтини. И овие за малата ги земав скоро, ама сеуште не ја интересира ништо. А баш се убави овие две на Просветно, особено Пепелашка со звуци. Синко не ја сака, за женски била
од книжарница Литература има на ул. Македонија, сити мол штанд на 2ри, и не знам каде имаа во друг мол продажни место.
Многу убави ми изгледаат тие @joy1 што ги има наназад споделено. Ке ги купев тогаш ама денес утре, не сум купила уште... А мора една од тие да земам, вака убави ми изгледаат.
Има и во Веро Џамбо, доле карши елката. Баш ја видов и таа за девојчиња. Од таму ја земав Лакомата мечка.
Од тие на литература ги имаме Војската на лавот Кучето и зајакот Жабата и глушецот Само Лакомата мечка ни фали од таа серија. Само оваа за жабата и глушецот не ми прави мерак зошто е малку тешка за мали деца. Од топер од оние малите џебни изданија ги имаме Малиот волшебник и Пиратската забава на капетан ѕвездовски. Првата е убава, вторта не ми се допаѓа мене. Ама гледам има доста книги па ќе пробам и некоја од другите. Од овие на мариз ја имаме и таа за Штурецот и мравката и Палчето. Уабво течат приказните. Еден период му беа омилени. Последно му ја купив од Едиција светулка за Ежето Снеже и убава е, во план ми е да ми ги земам и останатите.
Јас од кам и Хајди ја купив, евтина е 42 ден. Сликовници се во делови, ја сака и си ја читаме. @mariz таква малечка од топер ја имаме грдото пајче и не е лоша. Имаме и некои од карс, а од скуби ду ја имаме со вампирот јови јаху, ептен ја сака и на памет ја знае, тешко мене збор ако згрешам.
Odnapred se izvinuvam za latinicata, nemam mk poddrska. Mozebi sum malku of topik ama srpskata izdavacka kukja Laguna denes izleze so vest deka dodeluva po edna besplatna kniga po vas izbor. Preku aplikacijata Delfi knjizare (na play store), ja simnuvate otvarate account, si birate koja sakate kniga i go pisuvate vaucerot DELFI20, knigata se simnuva i moze da ja citate i da ja imate nonstop. Vazi do 16ti mart. Eve link od vesta za podetalni informacii https://www.laguna.rs/laguna-bukmarker-preuzmi-besplatnu-e-knjigu-po-izboru-unos-14606.html Ima i knigi za deca, enciklopedii i slicni raboti, se nadevam ke pomogne da ni pomine pobrzo vremeto doma dodeka gi sledime preporakite za korona virusot. Ostanete site so dobro zdravje
Ги има во нивните дуќани во трговски и Аеродром, а и скоро по сите штандови низ моловиве каде продаваат книги.