1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Книги - колку читате и што преферирате?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Shelea, 27 ноември 2009.

1. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    418
    Обожавам да читам. Во мојата библиотека најчесто има трилери, авантуристички, историски и психолошки книги. Не обожавам премногу лесна женска литература.

2. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Кога имам време си читкам пред спиење...
    Имам многу домашна неможам се да постигнам...
    Сега, јас ја читам Њујоршка Трилогија, на првиот дел сум...
    Интересна книга е, детективска

3. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    Агата Кристи...симнувам капа

На barby му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Обожавам книги. Штета е голема што на факултет неможеме да полагаме книги какви што сакаме да читаме. Ма се 10ки ќе имав :D Инаку читам книги доста, се што ми паѓа на очи го читам за помалку од два дена, едноставно додека не ја прочитам книгата ниту гледам телевизија ниту пак правам некоја друга занимација :)

5. brokenHeartgirl

brokenHeartgirl Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2012
    Пораки:
    90
    Допаѓања:
    15
    Ги обожавам книгите на Ог Мандино а најмногу ја сакам „Најголемото чудо на светот“

6. kucence55

kucence55 Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    1
    Јас обожавам да читам љубовни драми :inlove:

7. JustBeYou

JustBeYou Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    490
    Читамн многу книги, но имам еден проблем, сите книги од библиотекатаги прочитав :( и сеа с купувам оваа недела купив5 ...
    Претпоследна ја читав „Внимавај што посакуваш можеби ќе ти се исполни“ и некои др
    „ЈУлија - Ен Фортие“, „Ќерката на чуварот на спомените - Ким Едвардс“ „“Крила - Даниела стил“
    луна ... и некои други
    Сакам да читам се :?)

На LadyyGaga му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyyGaga

LadyyGaga Истакнат член

Се зачлени на:
    7 мај 2012
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    146
    И најголемата мистерија на светот, одлични дела,секоја чест и јас ги обожавам неговите книги.

9. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.850
    Допаѓања:
    28.475
    Периодочно е тоа кај мене и се зависи од слободното време и волјата кои ги имам!
    Додека бев на факултет во рок од 4 години прочитав само една до две книги :tmi: , а имам периоди како овој последниот кога постојано зафаќам нешто да читам, завршувам една и веднаш започнувам со друга книга!
    Немам сопствена библиотека и да си кажам искрено скржава сум кога се во прашење книги, не ми се оделуваат пари за книги :$ и затоа најчесто позајмувам од моја блиска која само ги купува книгите и заборава да ги чита 8)
    Како и да е, се снаоѓам некако и си читкам секогаш кога имам слободно време на располагање!

10. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Читам доста и сакам да читам љубовни романи, трилер, некои со мистерии. Последно ја читав Деловна Придружба-Џенет Ејнџел стварно ми се допадна многу,па ја препорачувам

11. milk.honney

milk.honney Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2010
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    23
    си читкам редовно. сега на саемов се изнакупив си ја подновив мојава домашна библиотека, и баш се радувам :) уште не сум стигнала да дочитам се. последно ми беше Шангај бејби - веј хуј...се навлеков на купохоличарка си ги земав сите делови, ја читам секогаш кога сакам да се нсамеам и опуштам...препорачувам! посебно за летниов период!

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    Eве да ја замолам Pеин, ако може да става линкчиња вака од книги, дал на Mакедонски, дал на Cрпски, не е битно, не е битно ни од кој Aвтор, зашто има мрзливи луѓе. што ги мрзи да се зачленат во библиотека :) :)
    Tи ставај што најдеш јас да си симнувам да си читам :D

На RainBow му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ivanamk25

ivanamk25 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2010
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    Обожавам да читам. Секогаш наоѓам нешто за читање. Највеќе сакам историски фикции, ама читам се обично. Само не ги можам ич ефтините американски романчиња љубовни (читам и љубовни само да не бидат ептен без везе ко Краеви и Почетоци од Нора Робертс). Си земав интересна трилогија од саем за животот на Александар Македонски раскажано од негова преспектива, ама има време додека дојде на ред. Уште многу книги има време додека дојдат на ред. :)

Ја земав Јулија од Матица пред некое време, можеш да ми кажеш импресии? :)

14. simona-i

simona-i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    30
    Читам многу книги, преферирам книги од Агата Кристи и од Карлос Руиз Зафон :)))

15. FeatherCut

FeatherCut Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    33
    Без книги не можам да си го замислам животот!! :) :) :)
    Најповеќе читам психолошки романи, епска фантазија, научна фантастика, хорор, параспихологија и мистерии :rock:

16. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Читам речиси секој ден.
    Сакам да читам се - од лесни љубовни, семејни драми до трилери, чик литература, психологија, филозофија и се разбира класици. Некако сега не ми се по кејф тие лесните романчиња, па во последно време го читам Херман Хесе (Демијан, Степскиот волк, Сидарта, Росхалде). Исто така навлегов во филозофскиот правец егзистенцијализам - Жан Пол Сартр (Тегобност), Албер Ками (Паѓањето, Странецот) итн. Последно што прочитав беше Сликата на Доријан Греј - Оскар Вајлд, прекрасна книга во која може да најдете извонредни мисли во изобилство. :)

На Ognenija и Gordana10 им се допаѓа ова.
  17. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Секакви книги читам, од најразлични жанрови, честопати насловот ме привлекува и до сега ме нема прелажано :) "Вероника реши да умре", "Моќта на љубовта" , "Рајот може да почека,но може ли тој", "Книга за жената", "Калуѓерот што го продаде своето ферари" ....

18. MotherMonsterI

MotherMonsterI Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2012
    Пораки:
    797
    Допаѓања:
    837
    Постојано читам некоја книга... и да немам време пред легнување една глава ќе прочитам
    Највеќе сакам хорор книги љубовни и мистерии
    Најголем впечаток досега ми имаат оставено КУТИЈА ВО ОБЛИК НА СРЦЕ, ЗАЕДНО, БЕЗ ЗБОГУВАЊЕ , КУЈНА И СЕДЕУМ ДЕНА ЗА ВЕЧНОСТ

19. JanaMari

JanaMari Активен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Си читам редовно,читам различни жанрови,психолошки,љубовни роман,чик литература а најомилени ми се книгите на никола спарк

20. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Читам редовно и гледам да опфатам што поразлични видови на книги.
    Меѓу омилените ми се на Даниела Стил и Агата Кристи, а сакам љубовни, малку психолошки и мистерија.
    Кога сакам да си одморам глава и да се релаксирам без многу размислување, читам чик-литература со некоја весела и интригантна тема.