1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Книги - колку читате и што преферирате?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Shelea, 27 ноември 2009.

1. mrchatorka

mrchatorka Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2013
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    55
    Многу...уште од дете, тоа ми е релаксација и начин за ослободување на стрес. Го обожавам моментот кога си ја „филмуваш“ книгата при читањето..замислувајќи ги главните јунаци итн.
    Иначе читам се, само ич ама ич не читам книги од типот психологија на успехот и сл.

На Espadrila и Butterfly14 им се допаѓа ова.
  2. vitomir

vitomir Нов член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    2.095
    Допаѓања:
    3.629
    А што им фали на книгите од психологија,јас тие ги читам,да не се тие книги за малоумни или? стварно не ми е јасно,тој што чита книги чита све

На howdoyoudo, smooch, GordanaL и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    4.005
    Многу читам книги. Попустов го искористив во Матица, се подновив со 6-7 книги.Најчесто читам чик литература, но сакам и психолошки книги, а во последно време и трилери.

4. Butterfly14

Butterfly14 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    757
    Допаѓања:
    456
    Многу читам уште од малечка.Читам се освен психолошки и хорор книги

5. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Во последно време често читам.И обично читам книги за млади и секоја интересна,е сеа за роденден си ја барам Белиот Кловн и точка :devil:

6. ani4ka23

ani4ka23 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    7
    Обожавам да читам..книгите се дел од моето секојдневие...најмногу сакам мистерии и психолошки, а омилени ми се книгите од Сидни Шелдон...во последно време ми се допаѓаат и Даниела Стил и Гијом Мисо.

7. Ketrin.Moon

Ketrin.Moon Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2013
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    7.172
    Читам многу и последните пари за книги ги давам , последната ме фасцинираше - Сенка на ветрот.

8. Girl-50

Girl-50 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    842
    Сакам да читам. Убаво е да читаш како викаат нели и од книгите можеш многу да научиш. Книгите се нешто посебно, јас на пример секогаш се релаксирам кога читам, мислите ми се само во неа и читајќи се обидувам да го доживеам она за што се зборува во книгата исто како да сум таму. За тоа што го читам си создавам една слика и така ми е поитересно. Сакам книги во кои има авантура, мистерија, нешто посебно и несекојдневно, да биде возбудливо за со нетрпеливост да чекаш да прочиташ за да дознаеш што ќе се случи понатаму. Едноставно ги сакам книгите :D

На Sweety-90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Сакам да читам.
    Многу читав како мал. Влегов у пубертет и едниствена книга што ја фанав тие три години беше Перфекс.
    Оваа година интензивно почнав да читам крими-трилери и мистерии. :)

10. zoricagorgievazorica

zoricagorgievazorica Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Многу читам книги...Ги обожуваам и дури имам и добиено диплома за тоа колку читам 8) Мнооогу читам и дома ги имам пооооолно :)

loveboooks :)

11. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Не сум читала како помала.Никогаш не сум сакала да читам книга.Лектирите од училиште никогаш не ги читам.Но,како пораснав почнав да читам.Почнав од прилика пред 1-2 години.Исклучиво читам љубовни романи.Ви го препорачувам Николас Спаркс а исто така и Даниела Стил :)

На Anet4e му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aqu.a

Aqu.a Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Читам доста, но во последно време никако не можам да најдам време. Најчесто бирам некоја драма, нешто возбудливо и неизвесно до самиот крај, ретко читам љубовни романи. Едни од поомилените, Загубената ќерка од Дајен Чемберлен и Без збогување од Линвуд Баркли.

13. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    читам секако некоја што ми е мене интересна така инспирирана од самиот наслов..читам во слободно време.....најдобри ми се некои такви тинејџерски
    последно читав ’девојките се од сатурн а момчињата од јупитер‘ многу добра се работи за љубовта,врските како да се запознаете, како да постапите на првиот состанок и так ред други работии :) :) ви ја препорачувам бидејќи е таква за тинејџери
    следна сакам да ја прочитам купохоличарка мислам ја има во повеќе делови, што мислите вие? :)

14. Iskreno

Iskreno Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    31
    Одамна не сум читала,од летово.Сега повторно сакам да читам.А најмногу психолошки и љубовни романи. :)

15. moonchild1

moonchild1 Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Доста читам. Не се оставам без барем 2-3 книги дома.
    До пред две години читав крими приказни - на Агата Кристи сите дела и ги исчитав од библиотеката. :tmi:
    После тој период читав книги од Стив Бери, Ден Браун и други автори кои пишуваат на слична тематика.
    Сега го читам секој наслов што ќе ме привлече.
    Чик литература најслабо читам, не знам зошто.

16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Додека имам обврски со школо не читам толку. Ама летоска по цели денови скоро. Кога ќе навлезам во книгите што ги читам незнам како да престанам да читам. Најмногу сакам љубовни книги. :)

17. phoenix204

phoenix204 Активен член

Се зачлени на:
    29 март 2013
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    17
    Читам, и преферирам психолошки трилери, но знам да се опуштам и со љубовни романчиња а од неодамна почнав да читам и по нешто од стручна литература. :)

18. Witch-h-h

Witch-h-h Активен член

Се зачлени на:
    2 март 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    6
    Читам многу често, и преферирам некои криминалистички, љубовни, психолошки романи.

19. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    826
    До 5-то читав, престанав..
    Лектири одвреме навреме само :D
    А ниги сега почнав, втората книга сеуште ја читам
    Неможам да издвојам убави, дека сега само што почнав :$

20. HollyCombs

HollyCombs Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    19
    Многу сакам да читам и повеќе преферирам психолошки книги, мистерија, нешто ново и интересно за читање. Ги сакам книгите од реализмот "Злосторство и казна"- Достоевски, "Чичко Горио"- Оноре де Балзак, а исто така посебен впечаток ми остави книгата "Американска трагедија"-Теодор Драјзер (ви ја препорачувам иако е малце пообемна). Го обожавам и Лав Толстој и неговата "Ана Каренина"..Прекрасно дело.