Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Книги - колку читате и што преферирате?

Дискусија во 'Литература и уметност' започната од Shelea, 27 ноември 2009.

1. elanor

elanor Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    1.047
    А да провериш во Академска книга на Даме Груев.
    Имаат секаква литература, стручна и белетристика, на англиски јазик.
    Еве ја нивната веб страна, можеш и директно да пребараш дали ги има книгите кои ги сакаш.
    http://www.akademskakniga.mk/

2. Forever18

Forever18 Активен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    14
    Мојата најголема љубов -книгите :) не ме разочарале ниту јас нив хаха :lol:

3. cute-32

cute-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    447
    Допаѓања:
    346
    Многу ги сакам книгите.Си читам секакви.

4. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Сакам мистерии, мрачни книги, алегории... :D

На Coco-Chanel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. One.Day.One.Girl

One.Day.One.Girl Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    40
    Читам премногу но сепак некогаш се завси до рапсоложението :) Инаку обожавам криминалистични од оние кои ги иам читано најголемм фпечаток ми оставиле ,,Двојничка" и ,,Исчезната без трага '' А сега ја читам ,,Голи во смрта исто така прекрасна ;)

6. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.959
    Често читам, и кога читам се смирувам,
    најчесто сакам љубовни и мрачни :)

7. Srce222

Srce222 Активен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    9
    Cе читам,уствари имам читано од сите жанрови
    ама не поднесувам многу криминалистики,едноставно не се пронаогам во тој жанр
    а психолошките книги ми се омилени.

8. dan4eeee

dan4eeee Активен член

Се зачлени на:
    9 април 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Јас сакам да читам се што е убаво и ми се допаѓа. Книгата е богатство, колку повеќе читаш толку повеќе го образуваш на речникот :) Не можам да кажам конкретен жанр на книга. :D

9. sweetyB

sweetyB Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    131
    Допаѓања:
    79
    Јас сум зависник од книги. Сите околу мене повеќе сакаат да излегуваат, но јас сакам да најдам добра книга и да читам во вечерните часови. Книгата е едиствената работа која ме оддалечува од реалноста. Преферирам да читам психолошки, криминалистички трилери.

На Bescheiden му/ѝ се допаѓа ова.
  10. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.050
    Допаѓања:
    12.474
    Ги сакам книгите особено некои добри романи,криминалистика и книги мои што ме мотивираат :)
    Читам кога имам слободно време.

11. Chikaa

Chikaa Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    46
    Многу ретко за жал,обично кога одам на плажа,си бегам од телото преку мислите,за да не ме пече сонцето :D или кога ме мава несоница,па ме успива,и тоа обично се некои романтики,бајки и тако даље.А инаку треба да се има многу поголем респект према книгата,ти ги проширува хоризонтите и ораторската способност,како и мноогу други причини.

12. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Обожавам да читам...едноставно така се исклучвам од светот и уживам во моќта на пишаниот збор :) Криминалистика сакам,Агата Кристи-немат нешто шо не сум прочитала,а и сакам книги со психолошка содржина,Сликата на Доријан Греј од Оскар Вајлд ми остави добар впечатот,последно ја читав,предобра е.. Дајте предлог за добра книга.. :inlove:

13. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Ми се допаѓаат секакви книги во зависност од расположението. :D

14. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    982
    Допаѓања:
    17.165
    Читам кога имам слободно време и читам се и сешто, од руски класици до чик литература, во зависност од расположение. :) Најмогу уживам во психолошки и криминалистички трилери, со добро осмислена содржина и ликови. Единствено поезија не знам да читам :$

15. bokimanu

bokimanu Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Многу читам и сакам да читам. Порано сакав и читав романси. Но во последно време сакам да читам трилери. Предлог од мене за тие што сакаат трилери
    Шепнувачот и
    Владетел од сенка од Донато Каризи. Книгите се неверојатно добри.

16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Порано читав мноогу повеќе, последнава година - две послабо некако. Преку лето имам повеќе слободно време и тогаш читам се и сешто, што ми дојде при рака, тоа. :D Најмерачки ми е на плажа да читам, под некоја сенка, на удобна лежалка. :mm:
    Да се вратам на темава, најпрво преферирав чик литература, лимонатки за опуштање, а сега повеќе сакам трилер акции. Летово планирам да бидам поредовна во библиотека, плус имам неколку книги на подарок што чекаат да бидат прочитани. Се тоа после испитна. :)

17. raww

raww Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    1.034
    Допаѓања:
    5.891
    И ја порано цитав секоја недела по една. Сеа више ме мрзи кој па да оди до библиотека па треба повторно да се зачленувам и ме мрзи више.
    Читав помише онака мистериозни или пак некои што не се реални, после тинејцерски, лубовни.
    Највише ми се допагаа на Никола Спаркс..

18. Shay

Shay Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    10
    Многу сакам да читам книги. Едноставно денот не ми поминува без да прочитам неколку страници. Читам секакви, а најмногу сакам романси и акции.

19. Loly77

Loly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    113
    Сакам книги од кои што ќе можам да научам многу нови работи за некој друг народ, непознати традиции, нешто од историјата. Исто така сакам мистерии, нешто што ќе ме држи во неизвесност до самиот крај.
    Ми оставија впечаток „Кринот од Нил“ и „Песната на Нил“ од Стефани Дреј. Ми се допаднаа многу.
    Сега ја читам „Мистеријата на синиот воз“ од Агата Кристи, според првите впечатоци од книгава, знам дека ќе ми биде убава и дека ќе ја прочитам во еден здив. :wasntme:

20. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Сакам многу да читам, ама во последно време ме фаќа некоја мрза.Сепак кога ќе се внесам во некоја добра книга, тешко да ја оставам. :lol: Инаку најмногу преферирам љубовни, :inlove: мистериозни. :?: