Доста често. Секоја недела, а понекогаш и две книги во неделата. Исклучок е кога имам колоквиумска или испитна сесија, па морам да се посветам на учењето и паузирам со другите книги. А најмногу сакам да читам љубовни романи.
Обожавам книги и постојано читам... Откако сум на факс, за време на семестрите немам баш време за слободна литература, бидејќи најобемниот предмет баш ми се состои во читање дела (и тоа е една од причините што толку си го сакам факултетов), посебно овој семестар што имаме во програмата романи. А во слободно време, најмногу сакам да читам историски драми/романси, мистерии и (криминалистички) трилери.
Вчера кога бев во градската билиотека после неколку месеци, бев фасцинирана од новата литературата која само што беше ставена на равтовите. Буквално бев останата со подзината уста. Па како и обично, благодарение на тоа што луѓето таму ме познаваат и ми дозволуваат, се награбав со книги повеќе отколку што можам да носам. И дефинитивно често ќе им бидам во читална.
Читам книги, но генерално стручна литература. Плаќам и по 20 евра годишно на еден сајт за да дојдам до нечии трудови, затоа што ми требаат информации за еден мал проект кој го развивам моментално. Вака обични книги ретко читам.
Се мислам да ги купам книгите на Таневски. Многу ме влече Колекционерот. Ми се допаѓаат такви книги, на пола сум од Писмото на Вилма.
Имаше период многу читав,а ќе завршев една, почнував друга,но сега некако ми се намали желбата,добро можеби немам ни многу време.А инаку обожавам да читам и тоа најмногу историски книги,некои мистерии и драми,романтики,од се по нешто
Сакам да читам и секогаш наоѓам време и простор за читање. Најчесто психолошки книги. Сакам тешка психологија, уживам да му правам гимнастика на умот Секако кога добивам на поклон книги ги читам и нив без разлика за кој жанр се работи, чисто од почит кон овој кој ми поклонил нешто така скапоцено како што е книга. Своеволно, многу ретко читам драми, романи, трилери итн.
Секогаш имам време за читање книги. Кога идам во Скопје, мора обавезно да купам некоја книга. Моментално имам 15-16 не знам точно колку, знам само дека веќе не ми ги збира во кутијата. Моментално ја читам "Колекционер 3" од Драган Таневски, таа ми е последната во низата.
Читав многу често, но сега бидејќи студирам тешко успевам да најдам време. Инаку најмногу сакам да читам мистерија, криминалистика и психолошки книги. Читањето книги за мене претставува релаксација и уживање ...
Jas pominuvam niz fazi....ponekogas citam po nekolku knigi istovremeno i po 15 knigi mesecno....nekogas samo edna. Obozavam da citam, no ete trebaat pauza. Najmnogu citam fikcija (pretezno istoriski drami), no vo posledno vreme se obiduvam da citam poveke biografii i avtobiografii.
Citam redovno i razlicni zanrovi. recisi site osven strucna literatura. Omilena kniga mi e svetot ne e fabrika za ispolnuvanje na zelbi
OboZavam da citam knigi sekakov zarn osven Ljubovni romani ....dobro e toa sto vo moeto drustvo site citame i masala sme opsednati so knigi ova da ja procitas ona i izlezi na kafe i diskutiraj za knigite
Книгите се мај лајф. Е*ена колоквиумска/испитна сесија ме држи подалеку од нив. Ене ''Растењето на Лулу'' ми викаа дојдии земимее прочитај ме а јас само одмавнувам со глата . Тоа е студентски живот а во лето мислам цела библиотека ја читам . Сакам секаков жанр омилени ми се со тажен крај, ах да ги неќам оние шо се на пример ''моќта на потсвеста'', како да се збогатите итн. А во последно многу читав љубовни и крими, па сега моментално ме чека еротика.
Последно ги прочитав на Варис Дирие 'Пустински цвет' и ' Пустинска зора' Афтобиогравски, и длабоко потресни за Африканските предели каде жената нема никакви права Ви ги птепорачувам, одчични книги!