Книги, да бидам искрена читам ретко. Коа другаркиве ќе купат некоја, па ќе ми ја дадат и мене и ја да ја прочитам (у случај да ме заинтересира приказната). У 2-3 месеци читам по 1. Боље ишта него ништа хахаха. Преферирам крими романи, значи ги обожавам, убиства, чуда, сакам и хорор приказни, а и љубовни романи не ми се лоши, но скоро секогаш го предвидувам крајот во овие и некако ми се мех. Сепак крими се the best
Слободното време преферирам да го исполнам со добра книга... Едноставно така одмарам се исклучувам од се.
Секојдневно, најчесто што можам. Трилери, најмногу од Тес Геритсен. Навистина нема лоша книга напишано.
Обожавам да читам, најчесто трилери, крими- романи, но понекогаш добро ми доаѓа и некое љубовно романче..
Откако пред неколку месеци ме искритикуваа неколку членки затоа што изјвив дека не читам романи туку исклуливо психологија, решив да ги послушам и не зажалив На некој начин се навлеков на нив. Во изминативе три месеци прочитав 27 книги од кои 25 се романи, најчесто криминалистички, трилери и местирии.
Citaj sto ti e drago, vazno e da se cita. Jas koga ja prasav ucitelkata na moeto dete "sto da cita i od koj avtori ?", taa mi odgovori "sto da e, sto saka, samo da se cita, so tekot na vremeto ke se najde sebe". Taka i bidna. Denes e dobitnik na nagrada za najdobar student po angliski jazik za ovaa godina.
Жал ми е да го пишувам ова но мојата мала библиотека е сега спакувана во кутии и скоро ја качив на таван. Ќе чека бољи времиња или да се врати модата па да служи за украс.
Читам секојдневно, немам некој посебен жанр што повеќе го преферирам од другите. Обично читам фикција, крими-романи, класици, мистерија и во последно време почнав да читам фантазија (ми се допаѓа).
Омилени книги ми се психолошките, покрај нив сакам историски и адвокатски. Нема да ја заборавам Нека победи подобриот.
Читам по една книга неделно и не знам како постигнувам, излегува дека ако се сака за се има време. Најчесто тоа се книги од авторите на класици, исто така сум во вечна потрага по добра сатира зашто многу сакам да се смеам, читам и бестселери но постаро годиште и читам книги чија содржина ми користи во пракса.
Дефинитивно неможам без нив... Читам секаков жанр и гледам да одвојам повеќе време за да читам секако доколку е можно