Тогаш ке можам да видам кои биле добри, чесни, и не правеле злоба, и би ги наградила со љубов, мир, здравје, богатство и се она што не успеале да го имаат во животот, а оние другите, злобните, едноставно би им направила се она лошо што го имаат направено да го осетат на своја кожа и би ги држела подалеку да не штетат никому повеке.
би ги натерала сите да бидат искрени и да ги признаваат своите чувства, првенствено мене да ми испопризнаат што чувствуваат!!!!
Би направила да не постои време, да не постојат пари. Човечката душа е ограничена од времето, а најголема клетва што му е фрлена на човештвото е во моментот кога се измислени парите. Тука се скратени и човечката слобода, мир и спокој. Оттогаш наваму личноста/индивидуата има ограничен дух.
Би направил да можам да јадам се и сешто а да не се здебелам ни грам Би направил дрвце кое ќе ми раѓа секој ден иљадарки Би направил двоглед кој ќе гледа преку све (за подобро маниачење) Би направил Кола која ќе вози а нема да троши бензин Би направил Петел кој ќе седи на мој прозор и ќе кукурика за да го нервира комшијата Би си направил прстен ист како од Lord of the rings , па после да им викам на непознати личности I HAVE THE POWER Би си направил тостер кој ќе прави тостови секое утро без да морам да станувам да го вкључувам и да ги пазам тостовите Би си направил апарат за кокици и да се прават самите секој пат кога ќе пуштам филмче .... Би си направил 3д-плазма и hyper телевизор и би правел чуда со него Би си направил катапулт со лубеница како муниција и никогаш да неможе да се истроши за да мавам некои луѓе Би си направил базен кој ќе ми лебди пред станот и секое утро да можам од прозор да скокнам право тамо.... Би си направил наочари кој ќе можат да гледаат све Би си направил куче кое ќе живее вечно и ќе си игра со мене засекогаш Би направил шише кока-кола кое никогаш да неможе да се истроши т.е испие И Би си направил Астон Вила да добијат супер сила да можат да тепаат сите утакмици да бидат најдобри Толку..
Би ги уништила злобните и лицемерните луѓе, би гледала правдата секаде да е задоволена, би ги вдомила бездомниците и би ги вработила невработените
Би ја исцицала сета негативна енергија од луѓето, просто е неверојатно како имаме потреба секојдневно нешто да драмиме и негодуваме.
Би ги запрела сите болести и нема да има никакви платежни средства ниту некој би се фалел колку е богат и не би дозволила некој да се исмејува дека е сиромав едноставно сите би биле исти здрави среќни исполнети со љубов а не како сега секој некому завидува за нешто и да не заборавам политика и политичари нема нема да ни се потребни
Би им дала барем малку памет на сите малоумни луѓе Би ги оздравела сите болни Би земала дел од богатството на богатите и би им го дала на сиромашните за да биде се рамномерно
Како прво, би ги уништила дрогата и оружјето! Би ги вратила сите искастрени и уништени шуми, би ја затворила озонската дупка Потоа би ги истребила сите смртоносни болести, би ја вратила состојбата на земјата како пред многггу години кога водата беше чиста, шумите цели, би ги уништила тие огромни површини во Америка на монокултури, пошто целата вегетација се уништува така, би им помогнала на животините од ретки видови, оние што се во изумирање. И за крај, би ја вратила Југославија со Тито на чело и би ги направила неуништиви и безсмртни!
Би ги истребила лошите болести , би им подарила на сите здравје и пари * за да не можат да работат за да уживат малце * и би напрајла обратно 5 дена дома , 2 дена на школо.
Нелогично е да велите дека би ги истребиле болестите и смртта,кога,ако убаво размислиме,не може да се живее вечно. Јас би ја зголемила моќта на кармата,да се враќа доброто и злото,и болестите заедно со тагата би им ја подарила на злобните луѓе,наместо на добрите.