Не ми се допаѓа темава ни најмалку. Името божјо сметам дека не треба да се споменува напразно а камоли да се употребува за вакви смешни компарации.... Впрочем половина од форумот се атеисти а си дозволуваат да пишуваат Поздрав
Ќе се потрудам цел свет да исполнам со љубов, бидејќи во денешно време повеќе има омраза отколку љубов.
Тука си потполно во право. Сепак, може да си прават споредби со шо си сакаат, ама не е добро со Бог, неговото име итн.
Би направила да нема пари, нема да има проблеми.. Нема да има сиромашни/богати.. Би направила да нема војна, да нема лоши луѓе Македонија да биде поголема Да има многу фирми за да нема невработени .. Секој да се радува, да има љубов, здравје
Би ги стопирала сите војни и сите луѓе наместо со омраза и љубомора би ги исполнила со љубов среќа и благодарност.Сите болести би ги истребила(за настинка и грип уште се мислам ).За секого би имало една сродна душа да не мора да се талка .Лошиот би го отстранила и само доброто би ја владеела земјава планета. А да и парите.Тие не би постоеле или нема да имаат толкава значајност.
-Би ги прекинала сите војни. -Би ги нахранила сите луѓе во светов, а најмногу луѓето во Африка(многу ми е жал за тие луѓе). -И јас како 2468 би ги замрзнала политичарите и грците(поточно би ги убила ) -Би владеела со светот на тој ден, а по можност и додека сум жива!
Кога би била Бог, светот ( луѓето ) не би бил ваков каков што е сега. Би било многу подобро.. но можеби вака не би било интересно, можеби Бог смета дека така како што е сега, така и треба да биде :/
Кога би била Бог,сите луѓе кои направиле добри дела би сакала да го живеат својот живот убаво,а оние кои направиле лоши дела-лошо им се пишува
паа... прво од дома ќе си почнам...на мајка ми ке и подарам спокој, здравје и дооооолг живот....и ке ја телепортирам у париз на татко ми ке му создадам кука на село, за да си чува јариња( негова најголема желба на братчето--здраво бебе... на себе ке си придодадам памет.... е после--ке го оправам светот...све ке средам, војни, глад, сиромастија, дискриминација...абе има мед и млеко да тече..ептен ке се покажам... си го сакам ја господ, и он мене...имаме договор одамна...
би и дала леб на гладните,би им помогнала со вработување,малку повеке ведрина на лицата на младите и би направила со некое чудо да има повеке вработување.А НАЈМНОГУ БИ И ПОМОГНАЛА НА МАЈКА МИ ДА СЕ ИЗЛЕЧИ ОД ТАА ЛОША БОЛЕСТ НА ДЕНЕШНИЦАВА!!!(И НА ДР КОИ СЕ СПРАВУВААТ СО НЕИЗЛЕЧЛИВИ БОЛЕСТИ)
Доволен ми е тој еден ден да ја излечам засекогаш мојата најсакана личност, мојата најголема подршка во животот...
Од лице на планетата би ја избришала најголемата грешка што Бог некогаш ја направил, најголемиот убиец на невини животи, најсебичното и најнехуманото суштество - човекот.
Политичарите ке ги направам сиромаси а сиромасите политичари ке направам пресврт сиромавите богати а богатите сиромаси
Би ги укинала парите, да не постојат воопшто, мислам би било полесно без нив. Секој да може да има што сака, без да треба да плаќа за тоа
...Најпрво би ја скаменила ваљда осаменоста, тагата, плачот... Потоа на сите души би им дала радост, спокој и живот полн со среќа до последниот здив да ја чувствуваат... Да не жалат кога ќе умрат... Сите сиромашни би ги претворила во Богати... ( Но не толку богати за да се рафрлаат , туку да имаат за јадење се што ќе посакаат и облека и кров над глава ) ...потоа, би направила машките коа ќе си фатат некоја девојка одма да се заљубат во неа да ја оженат и притоа да бидат заедно се додека смртта не ги раздели и воопшто во текот на целиот нивен живот да не гледаат по други... Потоа, сите Држави би ги составила у едно... Да не се праи разлика, да не се знае и познава националност, вера, граници, политика и такви чуда... Туку да биде ЕДНО!!! Е тоа у главном има уше многу...но друг пат