Форумџика на годината

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    У моментот да ги имам тие мнооогу пари :mm: Би го купила цел излог на еден прекрасен бутик...Ама баш се би купила а не да се мислам што ми е најопходно... ^_^
    После со полни куфери облека би отишла некаде на патување,не ми текнува каде ми е мерак да шетнам ама верувам дека парите би ми дашле инспирација! Би го зела и дечко ми со мене :lol:

2. LaRissA

LaRissA Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Не сум баш толку хумана :rofl:
    би купила еден Canon 1000d (и уше некои подобри) :$
    и би отидола у ЈАпонија,баш ми се допага народот и кулутара(школа на брат ми :^) ) и баш ми е жал за овие земјотресиве.. :worried:

3. lady05

lady05 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    48
    Што би направиле со 100 000 €?

Би си купила убава/моќна кола и би шетала по светот ;)

4. sonce777

sonce777 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    262

Би си купила кола би шетала по свето и еден дукан ке си купам.би дала и во хуманитарни цели.

5. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

50 000€ би ги донирала во хуманитарни цели ... а со тие преостанатите ке си го обезбедам животот :)

6. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571

Оооо да ги имамм ^_^ :D Прво ќе си купам еден стан само за мене и ќе си го опремам по мој вкус 8) , со останатиот дел ќе шетам низ светов и ќе донирам дел секако, кога имам веќе толку пари жално е да не донирам :)

*за брзо време ќе ги потрошам :D, нема да останат :D

7. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481

Би ги чувала и би ги трошела постепено. Или пак би инвестирала во нешто сигурно, за да се множат понатака. :D :$

8. bebus-sk

bebus-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Еееее.... :)
    Ќе патувам ...само нема со којј :((
    Ќе одам во Англија во Манчестер и ќе си купам карта за Манчестер Јунајтед :))
    Би сакала исто така да ги посетам децата во Афика и да им донирам храна и облека...
    Да си купаам убава голема куќаа и многуу облекаа!!! :))
    И ќе и купам на мајка ми кола!!

9. meruska

meruska Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    472
    Допаѓања:
    103
    би помогнала на сиромашните,би барала лек за мајќа ми ;( ;( ;( одма ќе се преселам у македонија моја татковина :) би си купила куќичка на планина,би отворила фирма некоја да можам да зачувам дел од тие пари и тоа не би аздисала многу никако :angel: ама ништо пуста сиромаштија :D :D :D се разбудив готово

10. yawn

yawn Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    700
    Па имав до скоро да кажеме прилично голема сума на пари,и јас како јас завршив со отечени вени по нозе и раце од многу шопингување.А инаку се каам што не си направив некој аранжман на некое подалечно место и да уживам и видам работи што во моја близина ги нема. :)

11. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Ќе го посетам Париз, ќе ја видам ајфеловата кула и потоа би си купила голема куќа во Рио де Женерио или некој убав остров и би се преселила таму.......Еххх само да може да ми се оствари желбата :P

12. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    би ги земала тато,мама и сестри ми,да живеат овде со мене,би им купила кука,и би им платила на сестри ми,да учаат за се што сакаат,другите пари би подарила на некоја организација,како црвен крст,пета,и слично со цел да се помогне на другите кои немаат :)

13. cvekje13

cvekje13 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    34
    би патувала низ целиот свет :)

14. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Не знам колку голема би била таа сума на пари, ама ако станува збор за прилично гооооолема сума...
    Би отворила детска клиника, со најсофистицирана инфраструктура, медицинска опрема, би го зела најстручниот кадар, се' со цел да се одговори на здравствените потреби на најмладите пациенти, и тоа (за жал така мора да се изразам) за сите социјални групи, нема сиромашни, богати.

Со клиниката (се разбира :) )јас ќе раководам!
    Да видам што сум научила на факултет, и до каде сум подготвена теоретското да го применам во пракса :)

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Валјда ќе се некаде за во африка или некоја друга земја.. дефинитивно градби за домување, храна и болници за бесплатно лекување.. и некоја скромна куќа и јас да не сум на патот :D

16. Anely

Anely Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2011
    Пораки:
    788
    Допаѓања:
    225
    Реално, реално! Свака част! ;)

17. MoDeRnA

MoDeRnA Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    50
    јас кога би имала голема сум на пари уште одма би отишла во италија таму би си купила куќа на море и кола, би отворила модна куќа, ке го прошетам светот и би правела се што ке посакам :D :rofl:

18. Hiii

Hiii Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.563
    кога би имала премногу пари би сакала да го препатувам светот и да осетам што е живот :) а и да си го купам совршениот маж за да ми прави друштво :lol: :rofl:

19. emma-chan

emma-chan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    ќе донирам

20. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Ќе си го купам секое парче облека што ќе ми се засвиѓа (а нема да престанам да шетам по продавници и најверојатно ќе банкротирам) потоа чевли секаков вид обувки, сите модни додатоци што ќе ми се засвиѓаат ќе одам низ Европа може и Америка, дел ќе донирам ( :( ) и ќе гледам да ми остане за понатаму :)