Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Cinderella16

Cinderella16 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    1
    Зависи колку е голема...прво ќе одам во Шпанија, Египет, Турција, Италија, Словениа(поточно Шентјур) е после ако ми остане нешто...ќе си ги стаам во банка да не се замарам после со работење-ќе си живеам царски од камата 8)
    Мала шала:)
    Незнам, ако ми остане нешто после шетањето вероватно ќе отидам во црвен крст, да помогнам на некое семејство на кое стварно му треба помош...

2. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    одма на одмооорр !!
    ми треба релаксирање :(

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.346
    Хм...би си изнакупила јадења и би се најала до смрт (со цел да се поправам нели), хаха се шалам :D
    Би си изнакупила се што ми фаќа око од типот на облека и козметика, карту до Америке и пут под ногама ]:)

4. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Би направила црква на плоштад, би го кренала Аце уште барем 20 метри повисоко, од вселена да се гледа, има светско чудо да биде.
    Би направила плажи долж Вардар, од Обединети Нации до Близаци... ма може и до Гевгелија, а не кај грчиштана да одиме , има они на наша плажа да доаѓаат.
    Би ставила на секој мост по 4 лава, два свемирски , два во барок, не само оној кај Влада личен да биде.
    Во Битола пуфла би ставила, а во Скопје пред секој влез по една шмизла... to be continued

5. maja.kostovska

maja.kostovska Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    192
    Би купила огромна куќа во Италијааа ... :D

6. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Најпрвин би го прошетала светот...Италија, Шпанија , Бахамите/Карибите, Хаваите и Австралија ми се први дестинации...па после Египет, Некоја савана, Америка и Куба/Дубаи...после би си купила убава кука со дворче во Германија или на некое друго место ако повеќе ми се засвиѓа///и нормално викендички на неколку островчиња :P :d:

7. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Би го прошетала светот,има толку преубавии местааааааа :inlove: за кои мечтааам да одаам,се надеваам дека еден ден ќе ми се исполнаат дел од тие желбии....евее веќееее ми се остварува еднаа,одам за Венецијааааааа :inlove: леле едваај чекаам !

8. swanprincess

swanprincess Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    Би го прошетала светот :)

9. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    најверојатно би се убила од возбуда. :D џст кидинг
    би купила карта до америка (Њу Јорк) во еден правец. Кога ке пристигнам таму ке престојувам во хотелот Waldorf Astoria околу 1 недела, ке порачувам се нај нај во соба. Тоа ке биде додека најдам стан. Кога ке купам стан ке се преселам таму ке си најмам слугинка за да се грижи за се што треба. Ке се вивнам во шопинг и тоа само од марки (фала богу нели имам многу пари :D ) Со мене би ги зела и дечко ми и родителите колку да не ми биде досадно и би уживала таму до крајот на животот. Назад во реалноста заглавена сум во 64 квадрати стан со родителите, без скршена пара во џеб, и многу слики од Њу Јорк во компјутерот вадени од интернет. Морам секојдневно да се справувам со секакви сељаци кои немаат ни трошка основна култура, и еден куп љубоморни кучки кои само знаат да озборуваат! |( оу фак.

10. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    би си купила BMW x5 , би го прошетала светов дури и дестинациите кои сум ги поминала, шопинг дури се може и не може, би купила нова куќа т.е. би ја изградила и обавезно би имала базен...........

11. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Во последно време многу сакам да патувам, па...

12. zu-zu

zu-zu Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Да бидам искрена би си купила станче со маженцето мое и би се мавнала од свекрва ми :lol:

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Би си купила стан што ќе го средам тип-топ, една викендичка, кола, ќе прошетам по светот кај што ми е мерак, ќе се изнакупувам гардероба и козметика за следни неколку години, некој бизнис и другото во банка.
    Па, уште и да ми останат планирам.
    Ако ми падне 7ца на лото :)

14. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Во моментов да ми дадат пари би си купила штикли....едно 20 пара :angel:
    Ете така.

15. wish

wish Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    233
    ...не ми текнува баш што би направил....многу пари..колку е тоа многу пари....мене онака и не ме пали тоа ги имам доволно и +,ама пак не осеќам дека нешто битно менуваат у тертипов мој..си ги праам истите шеми како и секогаш,ама сега ептен внимателно и со многу усул...
    ...и не може пара да влијае на душевно нормална личност..може само на она што не е личност...
    ...море лес јас сум си правел се на квадрат и со и без..пари..ама само за ќеифот што ми гореше во душата...а сега дали вредеше...па и вредеше,поише можеби едукативно..
    но ако тогаш не направев како што мислев, ќе знаев ли дека дека тоа уствари и не вредеше...
    ..ваљда и ради ќеифот после се толку многу ме болеше..
    на крајот сепак ми изгледа дека има нешто што би можел да си го направам..за кеифот беше нели..
    до денар сите би му ги дал на некого(ако ги сака), кој има моќ да враќа време и така мене да ме врати таму кај што бев заакан за можам да поправам една до две помалечки работички...
    е ако не може тоа,не е толку страшно..еве полесно...барем нека направи да не се сеќавам баш на секој секунд од тој проклет ден....и тоа не може,аман бе..онда ај бар ова..како последно..
    нека направи да не ги гледам постојано тие солзи кој само се тркалаат по нејзното лице...
    и ова нема да може..е бадијала ми се тогаш толку многу пари.

16. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    Најпрвин, би направила добар бизнис за да имам профит зошто кога и да е овие пари ќе се потрошат. Потоа се би вложила за да помогнам на многу луѓе, кои немаат леб да јадат, кои живеат на улица, кои никогаш не сакаат да се разбудат...

17. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Пат околу светот за 80 дена?
    Колку само да проверам дали е можно. :D :D :D

18. EleMental

EleMental Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    4.243
    Магистратура во Англија, ги осигурам моите дома финансиски, факсот на брат ми му го исплаќам, станче НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА, и ќе гледам да остане нешто за во швајцарска банка барем за полупристојна каматичка (пак никако да си имам работа со македонштина). За количе...није лако кога http://www.inautonews.com/gallery/d/425 ... AMG-09.jpg ти е доживотен фаворит, ама би се задоволил и со многу помалце. И ДЕФИНИТИВНО би помогнал за спас на улични животни, без тоа никако.

19. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    би купила стан во центар на градот, апартманче на море и дуќан во трговски или некоја подобра локација! па би жибеела од ќириите а после вби трошеча прво за шопинг, па сетање со дечко ми и со моите дома по една тура од 30 дена! ете тоа бо направила!

20. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Би го пропатувала цел свет :P
    Посебно сакам да ја поминам Сахара :)
    А кога ќе се вратам, паа скап шопинг, скапоцен накит, луксузна куќа :) и ќе изгледам како од милион долари БУКВАЛНО
    Не сакам многу рабори но ги сакам најдобрите, најквалитетните а тоа само по себе подразбира најскапите.
    Ах соништа... |-)