Форумџика на годината

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.126
    Се знае, оставам поголемиот дел на моиве дома, што им душа сака нека си прават за мене да има колку за старт да се сместам и да имам за јадење и пат, ранецот на грб и Африка за почеток here I come here I go... ќе се работи и ужива. Ако ми се бендиса останувам, ако не барам друга дома

2. Rozovka-14

Rozovka-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Ќе патувам низ светот и кога цел свет ќе обиколам ќе си купам една палата и ќе си ја уредам по мој вкус..И плус тоа ќе си купам ептен облека..Козметика..Штикли се се се..:D

3. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Дестинација-Hawaii!!
    И тоа сама! :!:

4. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Летам за Њујорк веднаш!!!!!!! :D

5. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.915
    Шоп шопинг, шоп шопинг :D

6. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    386
    Под ИТНО идам со првиот авион за ПАРИЗ.. секое дупче ќе си го прошетам-мојот вечен сон, па после продолжувам за накај Кина итн итн, само може Германија да ја скокнам, не ја сакам мн, не сум била а ја чувствувам како ладна хуху

7. lovely91

lovely91 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.484
    Допаѓања:
    4.400
    Би го свртила цел свет,би отишла кај шо си сакам,да запознавам нови луѓе,нови култури..да се изнауживам сама :lol: :lol: :lol:

8. ViKtOrIjA21

ViKtOrIjA21 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    148
    Би вложила еден дел од парите во банка или некои финансиски инструменти (ова од економски аспект) за да си имам постојан прилив и плус да ги зголемам, е сега другиот дел не им се ни мислам право на патување...прва дестинација Куба, Дубаи, Египет а за понатаму ке ја лагам :lol: ж
    Да не заборавам дека на моите дома ке им овозможам се што не им било претходно овозможено заради финансиски причини ..ке им уплатам втор меден месец каде сакаат на пример ;)

9. Asterion

Asterion Популарен член

Се зачлени на:
    12 март 2011
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    5.622
    Па зависи за колкава сума за пари зборуваме. :)

Ако под голема сума подразбирате целото богатство на Бил Гејтс, тогаш сето тоа за мене е пре-премногу. Од сето тоа богатство за мене би задржала колку да имам да го прошетам светот и остатокот од животот да го живеам нормално и опуштено на некоја прекрасна куќа која излегува на плажа која сум си ја купила претходно. :rofl: Сосема доволно.
    Остатокот од парите би го донирала во некоја фондација и би изградила дом за бездомници. ;)

10. mollierainbow

mollierainbow Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    0
    Ајде малку фантазии :) Па како прво би си купила некоја убава куќа ко по мој вкус, не многу голема но компактна и убава. Би купила и некоја мала викендичка некаде за во лето. 1/3 од парите би дала за хуманитарни цели, а 1/3 во банка. И како цреша на шлагот би отишла на некое егзотично патување.

11. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Jaс најпрво ке си ја купам куќава :lol:

на мајками и на таткоми ке им дадам 50 000евра :D после некоје џипче луксузно и останатото во банка да се множат :D :D (а можеби ке си го купам и Аурора комплексот во берово :?: )

12. Gioia

Gioia Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    630
    Допаѓања:
    602
    Па прво ќе ги искористам да се прошетам некаде бидејќи сум љубител на патувања и нови места така да сигурно поголемиот дел од парите таму би го потрошила! Би си купила и еден стан за мене да си се осамосталам и тоа да ми биде место само за мене каде би побегнала од се! др.би помагала на кој му треба,би дала на роднини,некои блиски пријатели,луѓе кои го заслужиле тоа!

13. Bubbles92

Bubbles92 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Пааа како и секоја девојка ќе идам на шопинг.. Ќе инвестирам у некое акционерско друштво, дел ќе оставам у банка за црни денови, би изградила некој вид на дом за сите напуштени деца на улици и за семејства со тешка финансиска положба.. По можност и болница која ќе нуди бесплатна услуга на истите не би донирала од причина дека тешко донациите одат стварно каде што се потребни пример ми е Црвен Крст каде што секој доброволно волонтира а на крај истата крв им се наплаќа на болните нема никаква логика..

14. danniela5

danniela5 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2011
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    881
    Колку убаво прашање :) Нешто што би го направила на прв поглед е : Би го пронашла „најдобриот“ доктор на светов да го излекува татко ми и да се грижи секојдевно за неговото здравје. Би ги дала сите пари за тоа и воопшто не би жалела за нив.Ако не може тоа ќе обезбедам пари за на факултет за мене и за брат ми. Потоа би оствила пари и за лоши денови, па би им дала на родителите и на брат ми.Би си купила поскапа и поубава облека, парфеми..... Одреден дел би дала во црвен крст или во некоја болница за да се обезбеди апарат за болните деца ( ама да сум сигурна дека тоа ќе го купат :) ) Ако ми останат пари би купила автомобил и би одела некаде далеку на патување, на некое убаво место далеку од сите проблеми. И на крај би си ги честила најблиските роднини и пријатели .

П.С. Почнав да си го замислувам славењето со другарките :D

15. Anja98

Anja98 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    553
    Прво ќе ја купам јахтата што еднаш ја здогледав во Котор и ми е неостварена желба! Потоа ќе купам некоја голема компанија(модна) и ќе организирам раскошно патување за мајка ми и татко ми во Италија затоа што оддамна таму сакаат да одат,ама ни ги исполнуваат желбите на мене и сестра ми(Грција,Шпанија,Турција..) Ќе одвојам пари за мене и ќе си купувам скапи работи од врвни модни фирми и остатокот ќе го дадам во добротворни цели :)

Штета што големава сума на пари е моја само во темава, а баш почнав да си замислувам на големо ;(

16. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Пат околу светот за 80 дена, обавезно :)
    Потоа, би си купила голема вила, секако јахта, приватен авион :)

17. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Уф кога би имала, ќе заминам на патување околу светот-најмногу ме исполнува, ќе се преселам од овде сигурно во некоја луксузна куќа и ќе си се почастам со едно spending spree!

18. inimini

inimini Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    72
    ubavo e da se ima golema suma pari, no koga bi imala prvo bi pomognala na hendikepirani ili siromasni potoa sto ke ostane bi gi potrosila za patuvanja niz svetot.

19. bvlgari

bvlgari Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    4
    па ако би имала едно 100000000000000000000000000000000000 $ 8) би купила една убава куќа покрај море со сите луксузни нешта :lol: облека од сите можни светски дизајнери и би ја откупила L'OREAl :D bugatti cars :devil: и многу други нешта :)

20. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    би уживала во животот 8)