Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Би инвестирала во некој хотел или ресторан, би им помогнала на болните од рак, би купила поголема куќа за моето семејство, би посетила некои историски значајни места и дел ќе оставам во банка. Но, се’ ова ако сумата е со многу нули.

2. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    10.122
    па пола од парите ке му ги дадам него др половина за пат околу светот...нешто за моите дома...ке си купам мн голема кукја итн...

3. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    ќе си купам луксузна куќа негде покрај океан некој(со базени нормално),ќе си основам свој моден бренд,ќе си купам еден тон облека и шминки.Едно ферари добро би дошло успат и ќе си отидам на пат околу светот да ги запознаам културите нели и тоа.скромничка сум не барам многу јас :D :$

4. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Зависи од бројот на нули кој ке го содржи сумата :) , прво би удрила едно шетање до Париз,Лондон,Рим,Венеција, Прага, Дубаи, Тајланд и уште ред др. дестинации, после би се запишала повторно на факултет ама на тој што јас ке си го одберам, би си купила една куќичка со голем двор за да можам да чувам кученце и ако нешто остане од сумата ке си ставам во банка, а ако во случај влезам во минус :D :D ...ќе се снајдам некако... ке се растрчам :D

5. minne-mouse

minne-mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    536
    Би помогнала на децата без родители и потоа би го шетала светот со чиста совест ;)

6. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Одма би отишла во шпанија би си купила таму куќа,облекаа и се останато со ред :D

7. Cello-PlaYer

Cello-PlaYer Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    23
    Најпрво ќе се исселам од Македонија. :) Потоа ќе си купам голема куќа, па може едно вакво Сонце.. :P http://www.vehicle4u.net/wp-content/upl ... rt_car.jpg
    Па ќе се прошетам до Финска, Дубаи, Русија, Јужна Америка и Австралија. Ќе дадам некој дел да моите, и ако остане уште нешто.. ќе донирам во хуманитарни цели :)

: Едит - Не би било лошо да започнам некој бизнис да ги уложам парите и да ги множам.. ;)

8. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Би си купила куќа со базен во Скопје (ако нема за купување ќе си направам)
    потоа една ВИЛА во Охрид :)
    Друго за гардероба и патување ќе потрошам се :)

9. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    Кога би имала така повеќе парички би направила голема куќа ќе ја средам ама баш се онака како на филмовите :D потоа би си купила една убава количка :P ќе одам на шопинг ќе купам се што ќе ми се допадне,а останатите пари што ќе останат ќе ги дадам во домови или на некој сиромашни луѓе ...Ах само кога би имала ГОЛЕМА сума на пари :D :D :D

10. love.edward

love.edward Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2011
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    245
    Одма би се преселила во Лондон, би го изнашетала цел на памет да го знам, после ќе си се преселам во Мидсамр Нортон па ќе си купам еден убав котиџ со убаво дворче, баш вакво http://www.google.com/imgres?q=engl...1&tbnw=217&start=0&ndsp=12&ved=1t:429,r:1,s:0

Па кога ќе ми дојде времето ќе си се запишам во Оксфорд или Кембриџ ќе си завршам, ќе си купам Мини Морис црвена :!: ќе си се вратам во мојот љубен котиџ и другите пари во банка. Толку. :sun:

*Да напоменам после понатаму кога ќе и седнам на Ирска ќе ја испопрошетам цела градче нема да остане непрошетано. И професионален апарат ќе си купам :!:

11. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    Би купила некој остров,облека многу,добри коли ,и би донирала на посиромашните.. :)

12. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    прво би си обезбедила се за да имам добар живот од финансиски аспект :!: што значи би си ја осигурала иднината како на пример со куќа(стан), автомобил, работно место :) а оние помали но слатки задоволства како што се купувањето на голем број алишта, накит, парфеми, патувања и слично се во втор план...да не заборавам ќе си купам огромни звучници и ќе гo имам најјакото озвучување во населбата :dance: :dance: party maniac што да правам :wasntme: :wasntme: а еден дел со сигурност ќе посветам во добротворни цели и ќе го поделам на два : дел за бездомниците (луѓе) и дел за бездомниците (животни) то је то :) :)

13. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    би инвеститала во нешто да ми се множат парите(а не само да ги потрошам и толку),потоа би си купила голема куќа со базен,па доаѓа едно ферари,нормално би си купила и многууууу облека и би дала на некој на кого вистински му се потребни...скромна сум,зар не? :)

На Special.Someone му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kiki4kablondy

kiki4kablondy Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2010
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    443
    Би донирала за сиромашни пред се, па после стан,кола,некој бизнис и би си купила купишта облека и други ситници и аксесорис, и ако ништо поише барем еден пар ЛОБУТИНКИ :D

15. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ќе си отворам адвокатска канцеларија МОЈА тоа ми е желба од 5 години 8) Амбициозна од мали нозе тоа е ;) Нешто ситно за кола, стан/куќа а се друго во хуманитарни цели. ама ќе одам од врата на врата ЈАС лично и ќе им давам на сите или не било каков начин да им помогнам. Ако треба ќе отворам фабрика и сите ќе ги вработам. И на мајка ми коњ ќе и купам, обожава ;)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovegirl196

lovegirl196 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    3
    најпрво би купила кола, потоа стан би го уредила...облека ова она.. :$

17. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    ќе си изградам куќа нов мебел се тоа од таа сум пари мала заштеда за у иднина и ако би ми останело нешто би донирала ;)

18. feminamk

feminamk Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    20
    КОга би имала голема сум на пари би купила кола, стан, би се преселила во Далмација и би изградила хотел..:)

19. bobby.pin

bobby.pin Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    29
    Ќе потрошам се за мене..
    1. Куќа покрај море
    2. Стан во Лондон
    3. Јахта(дури би живеела во неа)
    4. Ауди R8
    5. Гибсон електрична гитара
    6. Ќе го прошетам светот

20. Sloren

Sloren Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    koga bi iMALA MNOGU PARI, BI NAPRAVILA DOM ZA BESPOMOSNI DECA, I SE OSTANATO BI TROSELA ZA KUKA,KOLA PATUVANJA NAKIT,OBLEKA I....