Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Kicky

Kicky Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    74
    ДА имам многуу пари ..прво ќе си купам апартман во Париз :lol: и ќе студирам таму..
    и една кола доста е пежо 308 или ова рено флуенс..скромно :$ ии на трајна депилација...толку хихих :D

2. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661
    Би и купила на сестра ми професионален апарат за сликање,знам колку сака,а знам колку ни се (не) можностите за истиот да го купиме.

Би му исплатила добра сума пари на татко ми за студирањето. Му реков дека ќе му ги вратам парите некогаш.

Би ја проширила тарасата наша. Мајка ми обожава големи тараси,а ние ги имаме две,ама тесни се,а долги. И ќе и направам уште едно веце во куќата. Обожава куќи со две купатила.

Најверојатно,би изградила некоја викендичка на планина,на некое тивко место.

Би го прошетала светот. Тоа.

3. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    кога би имала мн голема сума на пари прво ке си изнакупам се што сакам,ке му изнакупам се на сите што ги сакам,би изградила црква,би донирала во домот за доенчина и би помогнала на мн сиромашни семејства :)

4. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Околу 90% ќе ги дадам на оние на кои им се најпотребни, останатите би ги сочувала за себе и за иднината на моите деца (здравје Боже).
    Е сега процентот би варирал во однос на големината на сумата, ама поголемиот дел сигурно не би завршувал во мој џеб за да биде трошен на беспотребни хирови и лечење комплекси на ниска вредност.
    Мене парите не ме прават среќна. Среќна сум со тоа и тие што ги имам. :inlove:
    Некогаш ги имам многу, сум имала моменти кога сум немала обично сокче да си купам.
    Сум била среќна и без нив, сум била немоќна и со нив.
    Затоа не би штедела да ги подарам на некого на кого му требаат.
    Среќната насмевка ми е поголемо богатство од било кое книже на светов што наводно може се` да купи. :)

На zhap4e и ljubam им се допаѓа ова.
  5. Marcey

Marcey Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    944
    Тешка би била одлуката што би направила со тие пари.
    Како прво би сакала да си потрошам малку на мене, да си купам убава облека и да се прошетам низ светот. Да завршам факулетет, па потоа да се вработам на некое убаво место.
    Еден дел од парите би го дала во хумунитарни цели, а со останатиот дел од парите би сакала да направам една убава, голема болница. Во која ќе им биде овозможено на сите да се лекуваат, и да има секакви апарати, средства за да се лекуваат. :)

6. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Дефинитвно прво би се борела за ќерка ми по секакви судови, потоа ќе задржам колку за скромен живот за мене и за нејзе.. другото најискрено би помогнла прво на сестра ми, а потоа на сите на кои им треба, и да би си отвoрила едно фото студио, и на Мила би и купила коњ (сериозно обожава коњи затоа за роденден ја однесов да јава)..

На firequeenn, zhap4e и Hiii им се допаѓа ова.
  7. DarkRose

DarkRose Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    21
    Би одела во Лондон, Њујорк, Париз, Милано итн итн, попат купувајќи си го секое парче облека што ќе ми се допадне .. и нормално мнооогу обувки .. На крај за да се одморам од купување би отишла на Хаваи или некаде слично :D
    Аа да не заборавам .. И велосипед би си купила :D

8. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Би отворил фирма за помош и подпомогнување на луѓе со финансиски проблеми.

9. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.838
    Зависи колкава сума била, ако е преголема што неможам ни да ја замислам, најпрво би си издвоила за мене, би патувала низ ЦЕЛ свет, би си купила стан или па земја на прекрасно место надвор од државава на која би направила прекрасна куќа, кола, некој мал бизнис би отпочнала, би си купила облека за некои 2-3 години :lol: , ланчиња, прстени, алки, обетки, обувки тоа се. Потоа би дала дел дома, за долгови, за преуредување на станот и за се потребно на моите родители. Би дала на пријатели на кои навистина им е потребно. И на крај останатите пари би ги дала за хуманитарни цели, најпрво за деца без родители, би им помогнала на бездомниците. Би отишла на концерт на Him. Би донирала за опремување на домови, установи, болници во Македонија, дефинитивно! Ако бидам и омажена, би му ги остварила сите желби (ако заслужува нормално-да не биде некој спонзоруш, па после |( ) И ќе зачувам и за денови понатаму низ животот кога ќе ми бидат многу потребни. Да за ова треба пре, пре, (ПРЕ) голема сума, ама ај, малку да сонувам :D

Се занесов, си направив планчиња :D , камо да се оствареше :wasntme:

10. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Кога би имала голема, гооолема сума на пари, прво што ќе направам ќе си ја остварам најголемата жебла. Ќе отидам во NEW YORK, ќе се запишам таму на факултет, ќе си купам стан во Upper east side, во станот ќе си направам соба(плакар) каде што ќе имам мнооогу облека, чанти и обувки. Потоа ќе им пратам пари на родителите, да го прошират бизнисот пошироко од градот. И на крајот би им помогнала на оние што им е потребна помош(ако ми останат пари). :lol:

11. deer

deer Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2011
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    39
    Би си купила добар мобилен, и другите пари би си ги чувала во банка и би живеела од камата. А кога ке наполнам 18 ке си купам еден стан, и ке си живеам сама и ке можам да си го носам дечкоми дома и ке можеме да правиме што сакаме, а не како сега да ми серат старите.

На Butterfly15 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Паааа би се обезбедила со едно количе,така џипче едно,еден стан,со тоа што би си го средила цел тип-топ ииииии за крај може да се одморам да Малдивите или Канкун,а може и на двете места :lol: е сега пошто правиме муабет за голема сума на пари,значи ке ми останат,е со тие незнам што би правела :D

13. MonnaSi

MonnaSi Популарен член

Се зачлени на:
    23 април 2011
    Пораки:
    469
    Допаѓања:
    536
    Н татко ми ќе му купам мерцедес ( од кога бил 18 20 годишен сака ) но постојано гледале со мајка ми , мене и сестра ми ништо да не ни фали па затоа не купиле . На мајка ми ќе и купам се ама СЕ што ќе и текне , затоа што од дете немала многу . Сестра ми , еден стан ќе и купам сама нека си седи ;) а јас и моите во некој друг стан . Ова место би го продала . Со тие пари би купила една кола за мене . Ако има уште , ќе ги турам во банка .

14. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    ама добра тема,па многу е важно,како работиш со парите,некои имаат многу не знаат правилно да ги потрошат,некои и со малку прават ГОЛЕМИ работи ,во смисла дека секогаш треба да делиме се, да оделуваме од она нашето и за други ,би направила прво и основно една прекрасна куќичка ,со голем двор прекрасна само за моето семејство и моето кученце, каде што би живееле во мир и хармонија,би направила сопствен бизнис ,и нормално би им помагала на оние на кои им треба навистина помош, како и мене што ми треба ,како на сите што им треба помош,па тогаш сите пповелете ми на кафе ,на мојата тераса ,со бели бамбус столови рокинг чеарс итн :lol: ке биде супер

15. Belisima

Belisima Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    26
    Поголемиот дел би ја потрошила на шетање, шетање, би го завртела цел свет ;)

16. DarkRose

DarkRose Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    21
    И заборавив претходно да кажам .. Би си ги купила овие две :inlove: :D

Прикачени фајлови:

17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Би си обезбедила убав стан и кола, дел за шетање низ светот, дел во заштеда :)
    Мислам дека сите од прилика вака би ги потрошиле парите.

18. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    Дел ќе донирам во некој манастир или црква,дел недвижности и дел ќе го вложам во моја фирма.

19. ana-girl

ana-girl Популарен член

Се зачлени на:
    14 март 2011
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    648
    би си купила еден огромен клавир и кука на 3 спрата :)

20. The.Girl.Next.Door

The.Girl.Next.Door Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    18
    Баш пред некој ден еден другар ме праша..да имаш 100 милиони долари што би направила..?
    ии јас онака му викам би отишла во америка и во италија! и би си купила стан..(не куќа..освен ако немам маж..деца..и такви 300 чуда)..ама уште сум мала за тоа..па стан ми е доволен.. и после му реков.. кога ке се изнаседам доволно таму..ке го прошетам светот!! и ке си се вратам дома(македонија).. па после ако ми се свиѓа некаде мн ќе си живеам таму!. и само ме глеа со папи ајс..и ми вика аа кога ке се вратиш дома.. кога ќе го отвориш фрижидерот што ќе видиш?? и ја му вика храна..и овој..е нема да видиш ништо..празен ќе биде..пошо не си купила храна..
    ..така да..прво нешто што ќе направам ќе купам храна па после ќе патувам! ахахххаха :lol: :rofl: