Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. FaniM7

FaniM7 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Би си купила ферари, би шетала низ Тајланд, Шпанија, Австралија и сегде кај шо ми е кејфот, би си купила секакви парчиња нови облека, штикли, секакви третмани на козметичар, би си стаила силикони на уста, и вила со базен

2. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.363
    Допаѓања:
    3.684
    Би си ја купила дипломата на факултетов за да не морам да правам глупави семинарски работи :D :D :D И успат некое патување, шопингче добро би ми дошло ;)

3. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
  4. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Би купила кола, би отворила wedding planer, и би вложила во сопствената спортска кариера

5. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Би си купила многуу алишта,штикли,такви ствари,благце нормално кај одам јас без него :P ,потоа голеем кревет, еден убав,мек душек и свилена или сатенска постелнина,убави големи перници и многу помали перници,а потоа ќе им ги дадам дома на моиве парите па што сакаат нека си купуваат :)

Приметив дека најмногу се задржав кај креветот,ова изгледа оти во последно време само спиам :tmi:

6. slim

slim Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    8
    Сега моментално би ги посетила сите места сто сонувам да ги видам, би си отворила сопствен бизнис,
    на сестрите клиника.И се друго што ке остане, би го дадела на луге сто им треба помос.Има ного и во наста мила Македониа

7. CIA

CIA Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2011
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    3.029
    Ау вчера заборавив да додадам дека и би си одвоила пари за неколку години да одам да го посетам Париз,бидејќи сега сеуште сум мала :)

8. HeelsLover

HeelsLover Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    655
    Прво би одвоила сума за гардароба,коли,куќи,би направила своја фирма....а другите би ги дала на донација кои им се потребни на луѓето , исто така и би го прошетала цел свет :)

9. Ang3la

Ang3la Активен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Ќе си купам стан, ќе го опремам тип-топ а потоа некоја кола добра.Ќе патувам...Дел од парите ќе ги клам во банка, дел за хуманитарни акции

10. nikname

nikname Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    5
    Прво би купила кола, куќа ,станови низ градовите у мкд (че издавам некои под кирија) би отворила сопствен бизнис (кафанче..можда) би прошетала низ европа, на некое островче да се релаксирам,на шопинг потоа би дала нешо и на мојте и другите и би ги орочила.. :)

11. strumfeta123

strumfeta123 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2011
    Пораки:
    0
    Допаѓања:
    1
    oooooo bi gi vlozila na berza i bi gi umnozila :D

На srcekrsacka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.993
    Значи кога станува за стварно огромна сума на пари, јас најпрво би ги поделила на три дела.

Со првиот дел би купила се што мислам дека треба да се купи (стан, мебел, кола), како и да прошетам негде..

Вториот дел би ги вложила во банка, за секој месец да ми стига камата од која би живеела, а главницата би ја чувала за моите деца, да не им недостига ништо, а воедно и да ги пратам во странство да студираат.

Со третиот дел би отворила дом за деца, (не би знаела дали ќе можам правните работи да ги средам но хипотетички кажано, како што е всушност и целата ситуација би го направила тоа). Таму би вработила воспитувачки, педагози, психолози кои би ги учеле на сите работи што еден родител ги учи своите деца. Би им овозможила на истите да одат на училиште, и да студираат.
    :)

На bubili61 и tweety26 им се допаѓа ова.
  13. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Охооо, што не би направила, само да ги имам. Еве ги првите работи што ми паднаа на ум.
    -Да си купам куќа од соништата, стан, кола итн.
    -Да си купам професионален апарат.
    -Да го прошетам светот.
    -Некој дел од нив да дадам за хуманитарни цели.
    -Да ја изнакупувам сета облека што ми се допаѓа.
    -Да си отворам сопствен домашен McDonald's.
    Aj, доста е сега за сега. Ако ми текне уште нешто ќе додадам. :D

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ко што незнам да чувам пари сигурно би ги потрошила одма и после би рекла ех да имав уште 100евра сега :rofl: Иначе би ги потрошила на облека ,накит ,козметика ,можеби би си купила кола ,би уплатила да прошетам негде :)

На bubili61 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    би си купила куќа каква што сакам,стан,кола-може и две :D ,би започнала бизнис,би поделила пари на моите блиски,би ги снабдила децата кои немаат со нешто,а остатокот за живеење...

16. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    10.111
    Би отворила елитен ресторан со коктел бар.

17. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    Прво би си купила се' што сакам, а немам :D
    Второ би потпомогнала на некои дечиња по домовите
    Трето би купила карта, правец на аеродром и тргам за New Yorkkkkkkk bitchhhhhh :P

18. bubili61

bubili61 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    67
    Многу пати сум размислувала за ова и дојдов до заклучок дека колку и да имам повеќе пари од навика пак ќе трчкам по намаленијата :D .....а највеќе би сакала да патувам на многуте егзотични места што само си ги замислувам и гледам на рекламите на туристичките агенции....не сум во цветот на младоста па да искористам што може да се искористи пред да ме втасаат трошоците околу мажачките на децата :)

19. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    сум размислувала на ова многу :D
    прво би отворила центар за животни, сите улични кучијана мачијна ќе бидат сместени таму, вакцинирани ухраните се на високо ниво..
    второ пат околу светот :)
    трето би потпомогнала на луѓе кои стварно немаат :)
    ....

20. Simonna7

Simonna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    128
    Ако правиме муабет за огромна сума: Прво и основно - си ја посетувам Италија и ја исшетувам ЦЕЛА. Се враќам, ја земам другарка ми и заминуваме низ Европа - по журки. Се враќам па го земам дечко ми, повторно на патување, но овојпат со нова цел :$ и за крај уште едно шетање, онака фамилијарно, како од мала што си сум навикната (родители, братучеди, еден автобус само за нас :) ).
    Види мајката, јас само за дома неседење сум била родена.. (се извинувам што немаше во постов хумани цели, но душава така ми бара луфта од се и се осудив да мислам само на себе). :tmi: