Форумџика на годината

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Би избегала некаде далеку :D
    Прво ќе уживам малку, ќе си обезбедам живеалиште и некоја резерва пари и со тоа другото што ќе ми остане ќе му помогнам на некој , ќе му купам куќа и земја да си живее... да е така едноставно да сум милијардер :?:

2. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Всушност би можела да вложам пари некоја фабрика да изградам , да вработам луѓе таму. Ај доста е.

3. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Би донирала за бездомните животни, а останатиот дел би го потрошила на патувања 8)

4. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Би ги обезбедила моите родители и експресно би ,,летнала,, со мојот сакан некаде далеку каде што е вечно лето.И во следните 2-3 години не би размислувала за враќање назад.

5. Jewel

Jewel Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2010
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    144
    Би си ги платила толку посакуваните мастер студии во Белгија, на универзитетот на чија веб страна киснам секој ден последниов месец и си ја гледам како отскочна даска што би ми го остварила сонот да бидам успешна во тоа што најмногу го сакам...
    Ех, ама тоа почетното кога би имале... и тоа како ме враќа у реалност секој ден.

6. lalala.1

lalala.1 Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    12
    уфффф дефинитивно многу работи , прво би почнала од себе затоа што заслужувам :) би си купила гардероба , мнооогу гардероба , би си ставила надградба на коса , би си купила станче некое во центар , би купила подароци за моите најблиски и на крај ги собирам другарките туто комплето и идеме на ибица :*

7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Откако би ги средила сите долгови и би ги обезбедила моите и сестра ми, сигурно би дала на бездомниците во Мк и посебен дел за оние деца низ светот што немаат. Исто така би направила стационарен дом за бездомни животни.

8. song

song Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    46
    Точно знам што ќе направам со голема сум на пари само да ја имам!

9. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Ќе си ги соберам парталите и бегам некаде околу Екваторот.
    Ќе изградам комплес хотели, и ќе си отворам кафиЌ на некоја плажа (ќе ве поканам сите на промоцијата на кафичот), ќе си напраам свадба со момакот и така среќни и богати ќе си живееме со цела војска деца ...
    |-)

...иии ми падна кебето од креветот, се разбудив....

10. Karamella

Karamella Активен член

Се зачлени на:
    31 декември 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    23
    Прво би ги дала на се што сакам(облека, штикли, и една кола дека ме нервира секој ден да одам со автобус на работа, и на фамилијава моја) а другиот дел на хуманитарни цели, дека што ќе му правам на толку пари, ќе ме украдат.

11. Lily-Love

Lily-Love Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    1
    Па прво би отворила фабрика за нешо и би имала сопствен бизнис...Потоа би купила едно BMW,ферари,една јахта,брз мотор, паа би потрошила куп пари за телефони, облека, штикли и тн :D . Би купа сопствен остров,еден стан, една викендица и една голема убава куќа нормално опремена со 3Д телевизор и би имала нормално неколку куќни помошнички оти сум голема мрза XD :D Па би ја купила фирмата МИЛКА оти сум голем љубител на чоколадоо мммм и по цел ден би јадела чоколадо мммм :lol: .Па че ги посетам ммм најубавите острови Бора Бора, па на Хаваи би отишла и на островите на Карибите,и би ставила во банка пари за секое лето да имам на летовање :rofl: и би се преселила да живеам во америкаа или пак во англија :D 8) Нормално би донирала пари во хуманитарни цели.
    И ред др работи....Хахаха ама ако сум мултимилјарди.

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    40% за мене, 50% за гладните мачиња и кучиња, и 10% за сиромашните луѓе :)

На CrazyStupidLove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Кога би имала многу пари???? сепак зависи и колку пари, но ако се многу многу би донирала за деца без родители, и за гладни, бездомници....... а за мене би си купила некој стан, и простории во некој трговски центар или дуќани на прометни места, сите би ги издавала( од тоа кирија ке си зимам). потоа би купила 3 4 камиони за нив ќе запослам еден човек да му бара тури за возење, и ке си се шетам цел живот, и нема да се замарам за ништо. поубаво здравје :)

14. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Би си купила карта за Aтланта,Џорџија и би го запознала Џастин Бибер ;)

15. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Мхх..Интересно прашање...Ако некогаш би ги добила (што не ми се верува,попрво гром би ме удрило) би ги донирала во дом за сираци.А ако имам многу пари би отворила еден таков и децата би ги извела на прав пат.Потоа би ги ставила во банка останатите и едвај доба камата би си земала и потоа би си отворила приватна и добра болница каде што пациентите би се третирале како пациенти а не...
    Сепак тоа е само замисла...А за мене ,несакам многу да се расфрлам,можеби би си дозволила еден квалитетен одмор а другото ќе си го чувам за иднината,којзнае за што би ми притребало :)

16. HurremSultan

HurremSultan Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    119
    Сите пари ќе ги потрошам за патувања, цел свет ќе го пропатувам. Потоа со тоа што ќе остане ако остане ќе купам стан во Дубаи и една вила во Палма де Маљорка и на двете места ќе отворам по еден бар на плажа :clap:

17. bubili61

bubili61 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    67
    Пак ќе трчам по намаленијата низ бутиците :rofl: ....(од навика) :D

18. interesna

interesna Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    1.919
    Допаѓања:
    673
    Би ги ставила на банка да ми тече камата, па од кајмакот еден куп работи би направила, листата би била долга, ќе ве заболи глава. ;)

19. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    едноставно би ги потрошила

20. guguence

guguence Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    320
    се зависи за колкава сума станува збор :lol: само дел ке си задржам за мене а другите ке ги дадам на добротворни цели