Форумџика на годината

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Би си купила една убава канцеларија и би ја опремила по мој вкус,една убава куќа покрај море,дел од парите би ги ставила во банка и да си живеам од камата,а остатокот би ги донирала за децата болни од леукемија и други тешки болести и децата без родители :)

2. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Зависи за колкава сума се работи.

Ќе си направам сопствена библиотека, во која ќе има книги од најразлични жанрови, големини и старост. Би си купила уште некои дела кои сакам да ги имам во мојата колекција и би ги наредила по азбучен ред.

Мислам дека би купила по нешто на сите оние што ми значат.
    Нешто мало, а убаво, да ги потсетува на мене.

Би донирала одредена сума пари за било што поврзано за заштита на животната средина.

Би платила за пат, би ги натерала моите дома и сите би отишле кај милите ми кои ги гледам двапати годишно. И би останала цел месец. Би уживала во времето поминато заедно со нив.

Би зачувала нешто за „црни денови“.

Тоа би било се’.

3. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.272
    Прво би била малку себична и би направила една скромна куќа од една соба и мало претсобје. Во неа само неопходното за живот, но ништо повеќе. За нас двајца :angel: .
    Потоа би продала се што имам.
    Би изградила или купила некоја голема зграда. Би ја направила од убава поубава. Таа би била сиропиталиште. За да ги згрижам сите, и млади и стари, кои немаат сопствен дом.

Мојата тајна желба (сега јавна) :inlove: .

4. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Прво во банка едно-4,5 години и од каматата да се зголемат. :inlove:
    Потоа ЦЕЛ свет ќе го видам,секаде ќе отидам и ќе се измашетам.Друго..по некое парче облека..Ќе си купам еден стан во Париз,друг во Милано и другото пак во банка...за повеќе камата! :) И кога повторно таа сума на пари ќе се зголеми може некоја фирма да си отворам и во хуманитарни цели нешто.

5. J.Ivanoska

J.Ivanoska Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2011
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.690
    Со част од парите ќе купам хотел со голем ресторан во Мајами. Во ресторанот ќе работат едни од најдобрите кувари во светот (ќе им плаќам добро :lol: ). Ќе идат кулинарни критици и ќе ми го рекламират ресторанот :D Пола од заработката од хотелот и ресторанот ќе се инвестират во Македонија. Ќе ги средам малку државните болници. Ќе им купам најдобрата техника за секој одел во болницата во Скопје. Сосем доброволно ќе направам тротоари во цело Скопје. Ќе отворам фирма за комунална хигиена и ќе ги ангажирам да чистат улиците. Ќе направам „хотел“ за бездомни, кој ќе е бесплатен. Во случај, кога им е ладно, жежко, гладни, да бидат згрижени во хотелот. Да има вработени внатре, кои да ги нахранат и да им дадат чиста облека. Ќе ја направам (со многу пари) системата за присвојување на дете многу полесна. Многу деца се без родители, и многу семејства се без деца... Инвитрото исто ќе го финансирам, секој пар да има по еднаш бесплатно да си направи процедурата. Ќе отворам голем синџир на облека second hand из цела Македонија како во Бугарија. 1 мајца е 5 денари и е како нова, или зимска женска кожна јакна за 15 денари. Тоа ќе биде голема среќа за луѓето, кои немаат можност да си купуват облека секој месец или секој сезон, а носат зимските панталони веќе 3-та зима.
    Својот дом, се разбира ќе го направам како сум го мечтала секогаш. Ќе купам голема куќа на роденото место-Црно море, само малце по на југ. Пари ќе ми идат секој месец од Мајами. Секоја година ќе средувам по нешто и во помалите градови. Ќе помагам на луѓе за трансплантации, скапи операции...на секој човек му требаат пари, не кажувам, дека мене парите нема да ми требаат, ама не ми требаат многу. Што, ќе купувам леб от 100 денари, наместо од 22 денари, зашто имам многу пари? Како да не :D Нас ни треба да си имаме секој ден по некој денар во цеб, да исполниме по некоја наша мечта и остатокот да исполнуваме мечтите на другите луѓе. А тие дали ќе ни кажат фала, не ми е гајле, битно е среќа да има и доброто во душите да се чуствува...

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  6. annabieber

annabieber Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    9
    БАш сонував како сум добила картичка без ЛИМИТ.. :) Све би правела.. Што не.

7. anastasceto

anastasceto Активен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    6
    koga bi imala golema sum na pari najprvo bi gi urocila polovinite u bankata bi si kupila avtomobil i se sto mi dusa saka..ke si kupam stan bi donirala pari za decata bez roditeli ke si otvoram dukan vo koj bi rabotela i na maz mi bi mu kupila ubava kola i drugite pari bi gi potrosila na mojata kuka...

8. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    Прво купувам стан и кола па после идам на пат околу светот со моите.На татко ми и мајка ми би им рекла да дадат отказ од работа и ние да си праиме некој семеен бизнис.

9. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Ги земам мајка ми и татко и бегамееее некаде далеку од овде....пр Дубаи :rock: И таму со некој бизнис да си ги множиме парките :rofl: :rofl: :rofl:

10. lovely-girl

lovely-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    617
    Допаѓања:
    653
    Кога би имала голема сума на пари ке ја искористам за да купам нешто за што сум мечтеела, и ке дадам пари да се направи некој дом за децата роми кои шетаат по улиците и просат во последно време ги има многу, и се мали деца кои едвај одат и многу ми е жал така коа ги гледам. Би ставила на страна некоја пара за да можам да си обезбедам живот, по што времињата се менуваат... Би отворила свој сопствен бизнис каде што јас ке бидам сама свој газда.... Друго на ум не ми паѓа :lol:

11. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Од многу би ги направила повеќе и би ги усреќила сите без разгалување, а најповеќе оние на кои некои потреби и желбички им биле ускратени од суровоста на животот.

12. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Се ке штедам и ке искористам за едукација. :)

13. butterfly33

butterfly33 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.100
    Би формирала организација за згрижување на уличните животни. Би му помогнала на бездомникот кој од пролет до есен го гледам како спие пред касарната... Би им помогнала на сите луѓе кои немаат дом и се разбира би си се почастила 8)

На RnB-HipHopGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Би купила ста, ќе го средам по моја желба,ќе си купам кола и со останатите пари со дечко ми би оделе на шетање низ светот:Велика Британија,Италија,Летонија,Литванија,Малта,Португалија,Франција,Кина,Филипини,Австралија,Нов Зеланд,Барбадос,Мексико,Аргентина,Бразил и на уште мн други места

15. RnB-HipHopGirl

RnB-HipHopGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5
    би отишла на Хаваи , Карибите , Лондон , Москва и др интересни места.. а и да би донирала =)

16. RIRIFENTY

RIRIFENTY Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    435
    една третина за таткоми и мајками една третина за братми и една третина за мене :) ке си купам кола куќа со базен 8) ке изградам своја кариера :rofl: и нешто ке чувам за да шетаме и уживаме со дечкото тогаш кога ке го имам :P :inlove: :cash:

17. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Би го вратила времето назад...Жално! -Што тоа не се купува ни со најголемата пара на светото...

На butterfly33 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Би купила еден стан па да си живееме сами на раат со идниот сопруг,и би купила автомобил!

19. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Барем фантазирањето е бесплатно:)

На Gossip-girl96 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dryad

dryad Истакнат член