Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Најпрво би ги поделила со брат ми :) А потоа од се по малку, дури и на тие што им треба ќе давам, ќе ги пратам моите на заслужен одмор кај сакаат. Ќе изградам болница и ќе вработам врвни лекари, да се знае што е медицина и ккао се лекуваат луѓе!

2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.672
    Допаѓања:
    161.879
    Абе за мажачкава и смејството и не ти треба баш пари,можеш и вака,со малце љубов и желба или ова како групата на фејсбук...Сепак,љубовта победи на крај...рече таа и влезе во неговото ново ауди а6! :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Ќе баталам се' на 6 месеци и ќе заминам на некое место каде никој не ме знае, да се излежувам покрај море, на плажа, со коктели и журки, и бескрајни прошетки, ноќно капење, блеење во месечина и ѕвезди, книгички, пасење мозок, убавини...

Духовно ќе си се прочистам, едноставно сакам да се усреќам самата себе.
    Ќе оставам добар дел од парите на братучедите кои ми се без работа, а се така проклето вредни, ама ги следи некој невиден малер, па целиот живот им е џабе работи-џабе не седи, крпен живот ;(

И нема да оставам ни пола денарче на ПЕТА и таквите загриженковци! И свињчето и коковчето се животни, па сите ги гнетат и убаво им е! Очигледно таквите следбеници се грижат само за кучиња и мачиња и крзнести животинки! :@ мајке ми, нема пари за вас! Пред да појдам на пат, ќе организирам веге-пикник и ќе си свртам едно свинче на ражен! :rofl:

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. akita

akita Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    24
    Бидејки многу сакам животни ке отворам зоолошка градина и би патувала насекаде низ светот

На girl1985 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bona

bona Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    276
    paa :?: zavisi kolku e golema :lol: prvo bi im dala na semejstvoto (mama,tato,dada,bato), i vo humanitarni celi, pa potoa: ]:) edno patuvanje niz svetot (iako moite ne me ostavaat da patuvam tolku,ne sakaat da se odalecuvam :$ ne znam sto ke napravat koga ke se omazam :lol: ), i butik ke otvoram doma :D (znaci bi gi potrosila na obleka, vlubena sum vo obleka :inlove: ) :D ... ako mi ostanuvaat seuste pari... :!: ... bi gi cuvala za ponatamu :rofl:

6. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Ќе им дадам на моите колку им требаат за било што. Го земам маженцето мое и идеме сегде кај што ни посака душата . Јас лично сакам до Дубаи да тркнам , Бора Бора.. некој убав егзотичен остров , ама пред да отидеме на островот .. купуваме се .. од облека до кола .. сакам едно ламбурџини ,арно ама до островот тешко дека ќе можеме со него , па ќе си купиме едно хелихоптерче ама зашто да не еден приватен џет ,место да имаме за се што ќе купиме и за количката нели :D Додуша има многу начини да си ја потрошам големата сума на пари , ама еве една од многуте желби 8)
    Нели е супер ? :)

7. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Oдма одам на некое патување (сигурно некоја тропска земја) заедно со другарките.. па потоа тура со „маж ми“.. :lol:

8. glammur

glammur Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    20
    Пред се би купила мала куќичка на некој остров.. можда Бора Бора :)
    После тоа .. некоја кола, иако се уште не сум полнолетна, ама ако да си ја имам :)
    И на крај не знам .. на облека би требало :)

9. andzella

andzella Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    6
    Awww... се и сештооо!!
    прво ќе одам да се подновам од глава до пети!
    потоа ќе споделам нешто со мојата фамилја, и нешо ќе вложам во куќата
    иии... куферите и за Хаваи :D

10. 2468

2468 Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    4.497
    Допаѓања:
    2.838
    уфф, тоа чекам јас :rofl:

пааа прво би отишла на еден гооооолем шопинг, од глава до пети тип топ :$
    ќе ја изреновирам куќата, ќе си купам два стана... уште незз каде :?: ама знам дека едниот ќе биде надвор од земјава :lol: би дала во домот за деца без родители :( тоаа обавзевно :!:
    ќе се изнашетам едно убаво, ама најубавооо :$
    и на крај останатите пари во банка, нека тече камата :lol:
    ама како што изнабројав кој знае дали ќе останат :rofl:

11. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    Ахх, пари никогаш не се доста :) Да ги имам многу ќе си ја средам куќата, ќе купам кола, облека и обувки колку и какви сакам :) ЌЕ патувам низ земјите, ќе уживам... На моите дома ќе им дадам доволно и веќе еднаш да престанат кавгите, пошто често за тоа се караме дома.Зошто нема доволно пари :D

12. annnni

annnni Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    649
    БИ......
    Си купила куќа,(да живееме сами со дечко ми),би си купиле уште една кола,би си купла мноооооооооооогу облека,би почнала некој бизнис(кој ќе го води дечко ми-го бива него за такви работи,нели треба да се вртат парите)би се ишетала на секаде,на крајот би се вратила дома и доколку ми останат пари ќе ги чувам за да им купам на децата по еден стан кога ќе наполнат 18
    Е тоа БИ направила доколку имам многу пари!!!!!

13. Pinar

Pinar Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    1
    Би отишла Истанбул на едно долго и незаборавно патување :) 8) :)

14. Beatri4e

Beatri4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    mmmmmmmmm prekrasno se soglasuvam so tebe

15. Beatri4e

Beatri4e Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    prvo bi si ja promenila seta moja garderoba, obuvki i bi posetila mnogu dalecni avanturisticki zemji , a moze i da otvoram salon za ubavina bidejki toa e mojot son :)))

16. annii

annii Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2010
    Пораки:
    3.340
    Допаѓања:
    5.886
    Ехх што ли нема да направам :D
    Би патувала низ светот,би си го потсредила станот,би купила куќа голема и убава со дворче и базенче,би изнакупувала гардероба не само за мене и за моите и за бато ми,би отворила некој како центар во кој ќе бидат децата што просат на улица и оние што немаат кров над глава,би ги реновирала домовите за деца без родители,за децата со хендикеп и би купила повеќе станови во кои они би се згрижувале..Иии да одма без размислување би отишла до Берлин кај другарка ми :D ии по можност ќе си купам куќичка во америка или некоја друга земја :D
    Скромно зар не? :rofl:

17. Miss-Perfect

Miss-Perfect Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2010
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    76
    Би ги потрошила до денар на облека... и да не се замарам нареднава година дена што да облечам :lol: а да, и би сочувала еден дел за на одмор, на некое егзотично место, само за мене и Бубу... :inlove:

18. princessofthedark

princessofthedark Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2010
    Пораки:
    1.018
    Допаѓања:
    151
    можеби звучи клише , ама кога би имала голема сум на пари се би дала во донации. Не може јас да бидам среќна и да имам се, а некој таму да умира за јадење....

19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Јас би купила многу облека и би го прошетала светот :)

20. ludacaa

ludacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2010
    Пораки:
    749
    Допаѓања:
    181
    ммммммммм би отишла у флорида би си купила цел шлепер облека, едно тамче штикли и едно фичо полно со ташни а другото што ке остане ако остане би си ги стаила у банка :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: