Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кога би имале голема сума на пари, што би направиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од ozbilnazena, 12 мај 2010.

1. Wooden

Wooden Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    38
    Најпрво ќе си седнам на креветот и ќе ги фрлам во вис.. чисто поради задоволство! Па после кога ќе се удрам на трошење, друга приказна е тоа веќе :D

2. DragonLady

DragonLady Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    23
    Diablo 3ка да си ја купам и само тоа ми треба.

3. lovelife

lovelife Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    1.722
    нормално..шопинг :D

4. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Па прво би купила куќа во Лос Анџелес,потоа би си купила Gibson Les Paul гитара и Marshall појачало,па би отишла во Вашингтон,Њу Јорк и Индијана,па нормално на шопинг и за крај би отпатувала во подалечен град за да го гледам мојот омилен бенд на лајв концерт.Тоа е тоа.Остатокот пола за мене пола во хуманитарни цели. :)

5. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Зависи за колкава сума се работи, но еве да земеме во предвид дека се работи за огромна сума. Еве како ќе ја искористам:

- Ќе отворам фондација за згрижување на бездомни животинчиња, воедно и за борба за нивните права, како во земјава, така и седишта надвор од неа. Би имала вработени кои ќе вршат финансиски работи, ќе набавуваат потребни материјали итн, а останатите кои ќе им помагаат на животните ќе бидат волонтери. За таа цел ќе си има фондацијата свој буџет, но и сметки за донација. За поголема мотивација волонтерите ќе бидат симболично наградувани после некој спасен живот. Ќе се снимаат видеа и ќе се прават инспиративни приказни што ќе ја подигнат свеста на сите луѓе ширум светот. :)

- Ќе донирам дел од парите во клиниката за детски болести.

- Ќе им испланирам на моите родители една прошетка околу светот без разлика колку ќе чини, за тоа што изгледале паметна ќерка што стигнала до огромна сума пари. :D

- Ќе му купам на брат ми каков автомобил сака таков и ќе му направам само негова теретана.

- Ќе искористам дел од нив за полесно да си ги остварам моите зацртани цели. Нели парите се моќ? ;)

- Ќе си одделам пари за да си купам автомобил, куќа покрај плажа (нормално надвор од државата), ќе одам на гоооооолем шопинг и на чести патувања околу светот и останатите ќе си ги ставам во банка, може ќе ми се најдат. :D

- Ќе ги игнорирам сите кои наеднаш ќе сакаат да ми бидат „пријатели“. :)

- Воедно ќе се погрижам да не си настрадам заради толкава сума пари, па обавезно по два телохранители секаде со мене. :D

Давајте парите ајде! :lol:

На LetsTalkFashion му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    ќе заминам далеку од овде, за да не го гледам него и ќе живеам живот :D

7. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Одма се забутувам у некоја скапа продавница ии да си купам нешто..

8. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    -Шопинг му е мајката. :D Па потоа патување во Лос Анџелес. Њујорк , Париз, Хаваи.
    -Па потоа би купила куќа во Њујорк и на Хаваите (близу плажата)
    -Во купила голема и позната фабрика за чоколада. :D
    -На сестрами би и купила цел тон монистри ( |( ) :D
    - Ќе си купам БМВ, Ауди .. :D
    -Ќе си ангажирам сикјурити во куќите, и по четири телохранители со мене. 8)
    -Остатокот од парите ќе оди во хуманитарни цели. :)

9. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Би поисвоила многу деца би давала пари на сите шо им треба за лекување сепак еден е животот и некаkо се пронаоѓам да помогнам на некој отколку да шетам по светот без причина ама немам многу пари кога би имала би спасила многу животи :)

10. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    *патување во њу јорк и лос анџелес и би купила кука или стан во њу јорк и еден добар шопинг таму и би си купила милениче , а остатокот ...зависи колку ќе остане :D

11. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Го шетам цел свет...и шопинг од Paris,London,New York,Barcelona,Milano итн....:)

12. MalataNena

MalataNena Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    181
    Би ги потрошила,до последниот денар ! :D :lol: :rofl:

13. owl-ribbon

owl-ribbon Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    678
    Ќе си ги ставам во банка и ќе живеам цел живот од каматите :rofl:

На bitter-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Дел од нив ќе потрошам на облека и на технологија што сакам да ја имам, ќе појдам во Дубаи, Египет, Лас Вегас и Бразил.
    Ќе си купам Ауди А6, Алфа Ромео Џулиета, стан на 2 ката и камионче со камп (незнам како му е името затоа вака го пишав) :D

Останатиот дел ќе оди на банка, и како што кажа owl-ribbon ќе живеам понатаму од каматата.

15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.628
    Допаѓања:
    9.074
    Прво што би направила би донирала пари за сиромашните,многу ми е жал што има многу беда по светов ;( .Многу посреќна би била да видам нечие човечко насмеано лице ,отколку да си купам некоја облека од последна мода :emo:

На Foreveryoungiwannabe и sweat2 им се допаѓа ова.
  16. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Прво ако се стварно многу пари ,би си обезбедила школување на некој престижен странски универзитет. Ако ми остане нешто би си купила стан,куќа, кола,убаво опремени. Би отишла на патување. Пола свет со моите пола со него. :) Остатокот( види што сум алчна уште остаток да има :rofl: ) би го орочила во банка. Редовно да ми стигнува убава сумичка пари за живеење и задоволства. :)

17. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Би си купила неколку работи кои цел живот сум ги посакувала и сум сонувала, другото веројатно би гледала да не го трошам така набрзинка.

18. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Со едната половина би започнала некој бизнис, тоа сигурно, а другата на мене и мои задоволства, на оние места и работи што до сега не сум можела да ги имам. :) И ако случајно остане некој дел од парите (ама не верувам) би ги ставила во банка :wasntme:

19. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Дел би ставила во банка, орочени. :D
    Со другиот дел би започнала некој профитабилен бизнис, би се погрижила на најблиските ништо да не им недостасува, би донирала во добротворни цели, би го прошетала цел свет, би купила некој голем џип, би купила стан во Њујорк и куќа на море. Би ја средила викендичката што ја имаме и би направила базен.

20. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    Најпрво огромна куќа покрај некоја плажа после купувам професионален и го шетам светот и нормално шопнг во Paris,New York,London,Los Angeles и такаа.... :D :D :D